Nikada nije kasno da se započnu novi dan zahvalnosti danima | BA.burnbrightlove.com

Nikada nije kasno da se započnu novi dan zahvalnosti danima

Nikada nije kasno da se započnu novi dan zahvalnosti danima

Dan zahvalnosti je prilično tradicionalni praznik, ali pravila, rekao je tradicija nije konačan. Dokle god čast zahvalnosti, zajedništvo i slavlje, bilo godišnji Dan zahvalnosti aktivnost može postati trajno dugogodišnjom tradicijom u svojoj porodici.

Na primjer, znamo jedne porodice čiji zahvalnosti tradicija odvija u kuglani. Tako je, oni provode svoje zahvalnosti ujutro zajedno usred arkadnih igara, masnu pomfrit i stinky cipele - sve zahvaljujući baka i deka koji su počeli prije T-Dan kuglanje godina. To ne može biti norma, ali ovo zahvalnosti tradicija postala je definiranje događaja u toj porodici. Svake godine, više obitelji im se pridruži dok su se zavalite i divite kako njihova web porodice i prijatelja i dalje na jedinstvenu kako vrijeme prolazi.

35 prodavnica zatvorena na Dan zahvalnosti, tako da možete provesti odmor kod kuće

Evo devet ideje za pokretanje svoju novu porodicu tradicije - i za revering starih.

1. Sedite sa svojom obitelji i evociraju uspomene o svom proslavama djetinjstvu

Šta vam se najviše o zahvalnosti i danima koji slijede sjećaš se? Dan zahvalnosti tradicije može biti mnogo više od hrane i recepata. Uzimajući zaliha koje načine detinjstva tradicije simboliziraju određene vrijednosti - kao što su obilje, velikodušnost, značaj porodice - možete odlučiti što želite zadržati isti, a ono što želite da drugačije.

2. Napravite mali knjižicu ili mini album album

Napišite "pet stvari koje volim o mojoj obitelji i prijateljima", i držati ga na stolu tokom proslavu Dana zahvalnosti. Svaki gost može doći i snimiti misli i uvide. Drugi veliki teme da pokušaju su "pet stvari sam thanksful za" ili "pet želje za moju obitelj i prijatelje." Još jednostavniji pristup bi bio da stave jedan list kartona za svaku godinu - i kombinirati ih zajedno tijekom godina u zahvalnosti zahvalnosti Scrapbook.

3. Obratite pažnju na porodicu zahvalnost časopisu tokom cijele godine

Svake noći, član porodice mogu dijeliti nešto da su zahvalni. Dijele vrhunaca ovog porodične tradicije na večeru stol na Dan zahvalnosti.

4. Napravite zahvalnost krug

Prije zahvalnosti obrok, svima stoji i drži ruke u krug. Gostima se svako uzeti dijele ono što su zahvalni za preokret. Ili - ako gosti su na stidljivi strani - pitajte sve da napišu svoj život na komadu papira, koji možete pročitati prije ili poslije večere.

5. Odrediti određeni stolnjak za svoju porodicu zahvalnosti proslave

Pružaju tkanina markeri gdje se gosti mogu snimiti svoje "Gratitudes" ili posebne molitve za narednu godinu. Pitajte svoje goste da potpišu i datum svake poruke, kao što ćete biti koristeći istu stolnjak iz godine u godinu.

6. Uključite cijelu obitelj u zahvalnosti dekoracije

Odlazak Pinterest za neograničene zalihe zahvalnosti zanata kako-tos, ili pokušajte izradu ovih neodoljive ćurke i Hodočasnici napravljen od Oreos - oni lijepo udvostručiti kao nosioci mjesto karticu na Dan zahvalnosti stol.

Video ispod ima tonu nevjerovatan ideje za dekoracije zahvalnosti to dovoljno jednostavan kako deca mogu pomoći, previše.

7. Napravite hostesa poklon za osobu koja se kuva večeru

Kupiti kecelju ili majicu ili poklon album sa osećanja hvala iz svakog gosta. Predstaviti poklon nakon večere.

Kako naša porodica odaje počast magiju zahvalnosti vikend

8. Pokažite svoju zahvalnost na neopjevani heroj

Get zajedno sa svojom obitelji i odlučuje o osobi ili grupi u svojoj zajednici koji bi mogli koristiti dodatni maženju na leđima - vatrogasci, vojnici, policajci sve uklapa. Sastaviti poseban tanjir goodies i isporučiti ga (ili spakovati ga za slanje) kao porodica.

9. Sačuvali svoje tradicije

Nakon obroka, snimanje omiljenih aktivnosti svih. Imenovati jednu osobu da bude pisar - ili pitajte sve da zapisao nekoliko misli. I ne zaboravite da se puno fotografija. Kada ste planira iduće godine fešte, odražavaju natrag na knjizi kako bi bili sigurni i ponovite događaja svi najviše uživali.

Povezane vijesti


Post Živeti

9 poklona smo umorni od svake godine

Post Živeti

Dolomitske planine su tako divne - naročito u ovim bajkovitim selima

Post Živeti

Osećam se sakriven u svom šefu da varam naše kupce

Post Živeti

13 Čudesni mali prostori koji vas inspirišu da dizajnirate svoje

Post Živeti

7 unapologetički sjajnih Valentinovih poklona koje su pobedile Biti cool

Post Živeti

11 fleksibilnih poslova savršeno za radne majke

Post Živeti

Nemojte dozvoliti da se vaš posao nadoknađuje tokom praznika

Post Živeti

Esosa ighodaro: često uživajte u obroku i nađite nekoga da se smeje

Post Živeti

9 avanturističkih 1-dnevnih izleta koji su super-ludi - ali verovatno u vašem području

Post Živeti

5 uspešnih žena o tome kako zapravo imati ravnotežu između rada i života

Post Živeti

Mrzim svoju decu i muž (i to je u redu)

Post Živeti

Saveti putovanja za održavanje hidriraju na dugim letovima