Kako izbegavati političku dramu tokom praznika | BA.burnbrightlove.com

Kako izbegavati političku dramu tokom praznika

Kako izbegavati političku dramu tokom praznika

U svom najboljem izdanju, praznici su zabavne i svečane, ali nije tajna da oni također mogu stvoriti mnogo stresa zahvaljujući dodatne troškove, putne, pritisak očekivanja i - oh, radost - obiteljska drama preko politike, religije i drugih opterećenih teme - posebno sa izbornim podjele ove godine. Ali čak i ako ne likesome članova vaše porodice sada, još uvijek, na kraju, volim ih. I preskakanje se na Hanuku, Božić, Kwanzaa, Nova godina ili druge godišnje tradicije ne izgleda kao prava stvar, tražili posebno ako vaša djeca čekam da vidim svoje bake i deke, na primjer. Pa, šta sad?

Glasao sam za Trump - ali tek nakon što tuguje za ono moje stranke uradio

"Ova specifična izbori bili intenzivno emotivan", kaže terapeut dr Deborah Sandella, autor Zbogom Hurt & Pain, 7 jednostavnih koraka do zdravlja, ljubavi i uspjeha. "Mnogi od nas identifikovanih tako intenzivno sa našim kandidatima, tako da se činilo kao da smo osobno dobio ili izgubio. Trenutnom stanju politike zove svakog od nas da preraste u bolje ljude na način nismo shvatili ranije, čak i ako to znači da moramo doživjeti puno straha, ljutnje i anksioznosti i naći načina da se odnosi na ljude čije stavove smo. Ne dijele "Zvuči dobro u teoriji, ali to je malo - griješiti, a LOT- teže u praksi. Srećom, Sandella ima nekoliko taktika kako da se preko praznika sa svojom decom, supružnika i šira porodica ne dozvoljavajući politike upropastiti slavlje.

Gledaju unutra

Svi mi imamo rane iz naše prošlosti da može doći uskoro i izložena u indirektne načine kroz kontroverzne ili traumatski događaji u svijetu, kaže Sandella. "Ovi izbori predstavlja mnogo više od izbora predsjednika", kaže ona. "Za mnoge ljude, to je izazvalo njihove najdublje emocionalne probleme, što znači da je njihova trenutna bol i bol osjeća nepodnošljiv, ali u isto vrijeme, stari, skriveni bol obrađeni i dostupan je za ozdravljenje. Najbolja stvar koju možemo učiniti je samoisceljenje ono što je uputio u nama, a ne krivi vanjski faktori za naše osjećaje, kao što su neslaganja sa članovima porodice. "

Ona predlaže uzimanje malo vremena za razmišljanje o svojim emocijama, neka teku kroz vas i pozvati svoje dublje sebe doživjeti uvid o tome šta bi drugo moglo biti događa. Na primjer, da li je bol gubitka Clinton vas podsjetiti na vrijeme kada ste išli za nešto što verovali u i izgubljeni ili su odbijeni? Da li način Trump odbacuje važnost prava žena izazvati sjećanje na vrijeme ste poštovali, šikanirani ili napadnut od strane čovjeka? Da, neka od ovih pitanja su simptomatske društva koje treba da zaraste, ali možete iskoristiti priliku da zaraste sebe. Pour osećanja u časopisu ili razgovarati na pouzdanu prijatelj prije nego što ćete se ide kući rođaka koji se ne odnose na vaše osjećaje. "Kada smo rasteretiti se skrivenih boli i bol iz prošlosti, mi prirodno rasti prisutni u sadašnjem trenutku, izrada svih vrsta rješavanja problema - uključujući i međuljudskih sukoba sa članovima porodice - lakše i jasnije", kaže Sandella.

11 stvari koje feministkinje treba očekivati ​​od Donalda Trumpa predsjedništvo

Govoriti s poštovanjem - i onda slušati

Mnogi ljudi vjeruju da je važnije nego ikada da komuniciraju sa ljudima čija vjerovanja razlikuju od svoje. Na kraju krajeva, nije li to dijelom zbog izbora bio takav šok - zato što ne pričaju jedni dovoljno drugih? Ako ste u posjetu rođacima čije vrijednosti sukobljavaju sa vašim, razmotriti uzimajući priliku da se mirno, dijalog pristojnoj pokušati razumjeti gledišta jedni drugih. Ne, međutim, svađu ili ići u razgovoru osjećaj emotivno napunjen. "Ideja o 'izazov' rođaka koji su glasali za Trump je kao da pokušavate da se odupre Niagara Falls", kaže Sandella. "Tvoj najbolji način postupanja je da pitam da li oni mogu biti strpljivi i dozvolite da se osjećanja boli i ljutnje. Možeš da imaš osjećaje i sigurno ih dijeli.

S druge strane, ako ste Trump birača druženje sa Clinton-podržava rođaka, to je važno imati samilosti za njihovu bol, a ne da to za tebe. Zamislite kako uplašen ste možda smatrali ako nije osvojila vaš kandidat. Poštuju njihovu bol i čuti ih bez uzimajući u odbrani.

Pokazujući sposobnost slušati će pomoći da se osjećaju čuo, ako ništa drugo. "Imajući ove vrste otvoren, poštovanja razgovora također će model za svoju djecu na pravi način da ide o neslaganje sa svojim vršnjacima, nešto što je moguće da se desi u narednih četiri godine, ako su dovoljno stari da razumiju opšte politike.

Odmorite se od predmeta

Uzmite u obzir da vaš odmor okuplja zone bez politike. "Ako hosting, postavite znak da kaže:" Vi ulazite u zonu bez politike ' ", predlaže Sandella. Također se možete pitati sve da barem pauzu od političkih razgovora u okviru manifestacije, kao što su sit-down večera. "Ako se to ne radi, govori iskreno i reći nešto poput:" Ti si moja porodica i ja te volim. Ne želim da se borimo, jer imamo različite uvjerenja. Prihvaćanje naše razlike, da cijenimo ono što dijelimo, a to je ova porodica, ' ", kaže Sandella. "Ton s kojim vi govorite je moćniji od tvoje riječi. Izazovna ton naspram brižan jedan će stvoriti drastično različite rezultate. "(Dakle, provjerite sarkazam na vratima.)

A ako ništa drugo, možeš uvijek patka se za nekoliko minuta mira da vidi zalazak sunca ili hoda oko bloka da vidi svečane dekoracije - i dovesti svoje supruge i mališane sa vama ako ste u potrazi za trenutak ljubavi i uvažavanje sa uže porodice. "Istraživanja pokazuju da strahopoštovanje povećava osjećaje suradnje i pravednosti", kaže Sandella.

Najteža politička odluka koju sam ikada morao napraviti

Fokusirajte se na zahvalnost

Možda čak i važnije nego pokušavaju da kontrolišu koji govori ono što tokom proslave se okreće fokus - tvoje i svoje porodice - na zahvalnost. "Izdvojio politički strahovi za ovaj događaj i namjerno uzeti u obzir ono što ste zahvalni za, ni u svojoj porodici ili život u cjelini", kaže Sandella. "To je više o tome ko je u pravu ne; Sada je vrijeme za suosjećanje i razumijevanje. Kada bismo znali priču iza reakcija svake osobe, možda bi više smisla da nas, ali bez obzira, borbe i neprijateljstvo neće ništa pomoći - u stvari, istraživanje pokazuje da može biti i fizički i emocionalno štetna i nije efikasna tehnika za rješavanje sukoba. Bez obzira na to što se događa, ne zaboravite svoj individualni život je u vašim rukama; imate slobodu da stvori to nezavisno od mišljenja drugih. "

Drugim riječima, život će se nastaviti nakon što napišite porodice odmor slavlje, bez obzira na to koji su glasali za koga. Plus, to je još jedan važan vrijednost impresionirati na svoju djecu - da, uprkos dubokih neslaganja i frustracija u SAD-u i svijetu u cjelini, porodicu i dom su (ili bi trebalo biti) sigurnih prostora koji možemo uzeti utočište u i cijeniti u usred nacionalnog haos.

Povezane vijesti


Post Živeti

Kako je to da vodi kompaniju majke i ćerke koja vraća

Post Živeti

Kako reći prijatelju zabrinutog za njihov odnos

Post Živeti

Mama koja je prvi put imala posao iz snova dok je 7 meseci bila trudna

Post Živeti

6 savjeta za sigurno govore na sastancima (čak i kada ste zabrinuti)

Post Živeti

16 najvažnijih inspirativnih citira da vam pruže teški dan

Post Živeti

13 Čudesni mali prostori koji vas inspirišu da dizajnirate svoje

Post Živeti

Saveti putovanja za održavanje hidriraju na dugim letovima

Post Živeti

Vodič kroz medeni mjesec u Čarlston, Južna Karolina

Post Živeti

Najbolje destinacije u Americi

Post Živeti

9 ženskih podcasta da bi se preslušali - slušajte ovaj vikend

Post Živeti

Evo šta je porodiljsko odsustvo kao izvan nas

Post Živeti

Kako tražiti povišicu - i dobiti ga