Kako identifikovati i popraviti motivacioni debalans u vašoj vezi | BA.burnbrightlove.com

Kako identifikovati i popraviti motivacioni debalans u vašoj vezi

Kako identifikovati i popraviti motivacioni debalans u vašoj vezi

Znamo koliko je važno pronaći ravnotežu u našim životima kada je u pitanju rad i život. To je isto tako važno imati ravnotežu u našoj ljubavnoj vezi. Neravnoteža može biti super-pražnjenje, posebno ako se osjećate kao da radiš sav posao i vaš partner je po inerciji. To može čak uzrokovati da poslali vaš partner, ako misle da ih lijeni, ali većina odnos neravnoteža proizlaze iz potrebe različitih tipova ličnosti. Osjetite prazni, ali niste sigurni da li imate neravnotežu u vašem odnosu? Prvo, provjerite ove četiri znaka.

1. Jedan partner je ozlojeđen

Ako vi ili vaš partner je ogorčen motivacije i uspjeha drugih, onda je to znak da odnos izvan ravnoteže, napominje certificirani savjetnik i trener odnos, Jonathan Bennett. "Oba partnera su dobili na različite životne putanje i jaz će rasti samo ako je neravnoteža nastavlja."

2. Ne osjećaju čuli i poštuju

Ako se osjećate kao svoje ideje uvijek su oboreni ili omalovažavaju, možda je vreme da se redefiniše granice i očekivanja u vašem odnosu, objašnjava odnos stručnjak, Yahya Smith. Zbog toga, niste u mogućnosti da pomognemo jedni drugima rastu pojedinačno. "Ako ne vidim način na koji vaš partner doprinosi na svoj rast - u životu, ljubavi, posla, itd - onda ste iz ravnoteže", kaže ona.

5 Expert strategije za suočavanje sa Office Drama

3. Aktivnost jaz

Ako je jedan partner je stalno zauzet sa zabavnim, uzbudljivim aktivnostima dok drugi čini malo ili ništa, onda je to znak da odnos van ravnoteže. "Dok oba partnera ne moraju biti jednako aktivan ili ima ista stvar, ako je vrlo aktivna jedna osoba, a druga nikada ne radi ništa, to će na kraju stvoriti pritisak na odnos", kaže Bennett. Na primjer, uvijek želite izaći i vaš partner uvijek želi da ostane u.

4. You Feel isušeno i preko proširena

To je kao da morate dati i dati prave stvari da bude prihvaćen, objašnjava licencirani brak i porodični terapeut, Lisa Bahar. "Feeling kao da vaš partner nikad nije zadovoljan i primetim imate više ogorčenost od zahvalnosti i žale više od divljenja je jasan znak neravnoteže."

Sada kada ste identifikovali neravnoteže, ovdje su pet saveta koji će vam pomoći da popraviti.

1. Ne govori češće

Progovori i reći ne neželjene zahtjeve vašeg partnera, savetuje Bahar. "Obavijest kada ste ugrožavanja protiv svoje bolje presudu i biti spremni da komuniciraju i naučiti kako da prihvate neko ne sviđa za promjenu ili ne daje kao vi koristite za." Na kraju, vaš partner će dobiti te mjere da oni imaju pokupiti svoje vlastite suho čišćenje ili spakovati vlastite ručak.

Nova pravila na radu Produktivnost

2. Postavite osnovna pravila

Na primjer, oboje izaći u klub / bar. "Drive odvojiti tako da pridržana partner može napustiti kad god su spremni bez povlačenjem odlazeći partner daleko od zabave ili dogovore o vremenu koje ćete ostaviti i držati ga", rekao je odnos stručnih i profesionalnih profiler, Angel Tucker. Obratite pažnju na osjećaje jedni drugima u određeno vrijeme. Ako si odlazeći partner, Tucker kaže kako bi bili sigurni da ne napusti svoj rezervisaniji partner kada se. To će im dozvoliti da znaju ti je stalo do njih.

3. Komunicirajte o odnosima ciljeva

Ako je jedan partner nije baš tako motivirani kao i ostali, a zatim komunikacije o zajedničkim ciljevima i vrijednosti mogu biti od pomoći. "To je moguće manje motivirani partner ne osjeća uložena u vezi i je zabrinuta zbog zapostavljanja ili uzimajući bačena", kaže Bennett. To znači da imate da istinski razumiju i suosjećaju jedni s drugima.

4. Dodjeljivanje uloga u onome što se događa

Na primjer, ako imate oboje su se složili da je potrebno da ostvari određeni zadatak, a zatim dodijeliti komada tog zadatka svakoj osobi, tako da su oba osjećati kao da su uključeni, predlaže Tucker. "Sa svakim osoba dodijeljena specifične uloge u projektu, sprečava jedan partner od toga da sve kako oni to žele i drugi partner pitajući se zašto su čak i tamo."

5. Proslavite jedni druge pobjede

Ovo važi i za doslovnom i figurativnom pobjeda. "Ako ste vrlo poslovno-pamet i vaš partner je više duhovna, biti otvoren za dopuštajući svom partneru da vas motivira na području gdje su jači, tako da možete rasti zajedno holistički", kaže Smith. Ona dodaje da manjih proslava može biti dovoljno poticaj da pomognu nemotivisani osoba ustati i otići.

Povezane vijesti


Post Živeti

Koji predsjednik vrhovnog suda trampira izbor za žene

Post Živeti

Da li se rešenje rodne ravnopravnosti krije u vašem bonusu?

Post Živeti

Osećao sam da je moj život punio krug gledajući Božićnu predstavu moje djece

Post Živeti

7 grešaka koje roditelji čine kada putuju s djecom

Post Živeti

Rukavice tima olimpijskog tima su izvan našeg razumevanja

Post Živeti

9 poklona smo umorni od svake godine

Post Živeti

Još jedan od glavnih razloga za suzbijanje kanadskog premijera Justina Trudeaua

Post Živeti

Nema dovoljno iskustva za posao koji želite? Evo kako da se okrenemo oko toga

Post Živeti

Da li je vaše radno mesto otrovno ili samo mrzite svoj posao?

Post Živeti

8 super aplikacija koje će vam pomoći da uštedite novac tokom praznika

Post Živeti

35 trgovina zatvoreno zahvaljujućem, tako da možete provesti odmor kod kuće

Post Živeti

6 savjeta za kampere prvi put direktno iz profesionalca