Evo kako se zove seksualno uznemiravanje | BA.burnbrightlove.com

Evo kako se zove seksualno uznemiravanje

Evo kako se zove seksualno uznemiravanje

Prekidamo vaš redovnom seks koloni da vam donijeti ozbiljnije teme što vidite u medijima, čuti o na poslu i školi ili doživljava u svom životu. Do sada ste sigurno čuli o brojnim seksualnim zlostavljanjem accusationsbeing je protiv Harvey Weinstein. Liste celebs optužujući Weinstein silovanja i napada je sve duži svaki dan, ali ovaj oblik zlostavljanja ne dogodi ne samo poznate ličnosti ili žene u medijskoj industriji - svaki dan, žene širom svijeta suočavaju seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja, bilo da se radi na radnom mjestu, kod kuće ili na ulici. Sa tako mnogo slučajeva seksualnog uznemiravanja dovedeni na svjetlo, potreba za otvorenu diskusiju o ovoj temi postaje jasnije nego ikad.

Po definiciji, seksualno uznemiravanje je bilo i sve nepoželjne seksualne napredak ili maltretiranje seksualne prirode, a to se može dogoditi bilo gdje, bilo da je u svom poslu, u školi ili čak na ulici. Izvršilac može biti bilo kojeg spola i može biti prijatelj, stranac ili neko u poziciji moći.

Rainnexplains da su neki oblici seksualnog uznemiravanja uključuju:

  • Stvaranje uslova zapošljavanja zavisi od seksualne usluge
  • Fizička djela seksualnog napada
  • Zahtjevi za seksualne usluge
  • Verbalnog uznemiravanja seksualne prirode
  • Neželjene dodirivanje ili fizički kontakt
  • Nepoželjan seksualni

Suština je ovo: Ako se napravio da se osjećaju nelagodno neko govori neprimjereno seksualno stvari vi ili rade stvari takve prirode, bez obzira da li se osoba ili online, to nije u redu, i imate pravo na zaštitu sebe.

Kako Get Your Sex Life Natrag Nakon bebu

Dakle, kada se to zove seksualno uznemiravanje van? Što brže moguće. To će, naravno, ovisi o vašim individualnim situaciju, ali generalno, što prije to uraditi nakon incidenta odvija, to bolje. To čini učinioca svjesni da je njihovo ponašanje neprikladno. Ako se radi, to može pomoći ako pokušate da se to odmah dokumentirati. Ako je uznemiravanje se događa na mreži putem e-pošte ili društvenih medija, u svakom slučaju, screenshot interakcija za referencu.

Kako se zove seksualno uznemiravanje van? To ovisi o ozbiljnosti situacije, kao i resursa koje imate pri ruci. Ako govorimo o catcalling, koristeći seksistički jezik ti nije u redu sa ili nekoga poslati ili vam pokazuje nešto što smatrate nepristojan, neka počinilac zna. Ako iz nekog razloga nisu svjesni da je njihovo ponašanje može naići kao neprihvatljivo, upravo ste im rekli.

Jessica Drake Vodič za seks na menstruacije

Ako je uznemiravanje se događa na poslu ili u školi, molimo idite na vlasti i prijaviti. Također se možete podnese izvještaj sa svojim lokalnim provođenje zakona. Dovedite prijatelja za podršku. A ako je neko u vašem životu doživljava seksualno uznemiravanje, biti prijatelj koji ide s njima. Potvrditi svoje osjećaje i da ih podržavaju. Seksualno uznemiravanje je realan, a to je vrijeme da progovori nešto o tome.

Povezane vijesti


Post Živeti

9 poklona smo umorni od svake godine

Post Živeti

Bethenny Frankel pokreće dobrotvorne svrhe da pomogne ženama u uvredljivim situacijama

Post Živeti

Koji šefovi gospođe žele da znaju u 25

Post Živeti

Arianna Huffingtonova vrhunska zdrava hrana, fitnes i saveti za spavanje

Post Živeti

104 riječi urbanih riječi koje trebate razumjeti na internetu

Post Živeti

Kako izbegavati političku dramu tokom praznika

Post Živeti

Nemojte dozvoliti da se vaš posao nadoknađuje tokom praznika

Post Živeti

Ne propustite ove dijamante u grubim vrućim tačkama kada posetite Čarlston

Post Živeti

5 jednostavnih, briljantnih načina da osvežite vašu nastavu

Post Živeti

Ove 30 kompanija su rangirale kao najbolje mesto za žene koje rade 2018. godine

Post Živeti

Dolomitske planine su tako divne - naročito u ovim bajkovitim selima

Post Živeti

5 preduzetnika dele svoje jutarnje rituale