Eclipse 2018: sve što treba da znate | BA.burnbrightlove.com

Eclipse 2018: sve što treba da znate

Eclipse 2018: sve što treba da znate

ICYMI, prva ukupna pomračenje sunca u SAD-u od 1979. Godine je postavljen da preuzme nebo augusta 21. U stvari, to je prvi ukupan pomračenje sunca u povijesti SAD-a, koji će preći od obale do obale i da budu vidljivi samo u Americi. Da parafraziramo besmrtni riječi Ron Burgundy, malo je velika stvar.

Naravno, verovatno imate mnogo pitanja u vezi ove retke nebeski događaj, pa smo sastavili sve što trebate znati o pomračenje sunca. Jer, zaista, ko želi da gubimo dragocjeno vrijeme za ribanje različitih izvora na internetu za odgovore? Budimo iskreni. Svima nam je potrebno to vrijeme pratiti niz legalno, won't-burn-your-oči-out pomračenje čaše trebali smo naredili prije mjesec dana.

Nastavite sa čitanjem dobiti sve relevantne detalje, uključujući i zašto se to događa i kako se možete pridružiti milijunima drugih američkih safelywatching ovaj dugoočekivani spektakl.

1. Zašto je pomračenje sunca čak javljaju?

Pa, evo zanimljivu činjenicu: Ukupno pomračenja Sunca u osnovi velika kosmičkih slučajnosti! Da bi jedan da se dogodi, Mjesec mora biti odgovarajuće veličine da blokira sunce u cijelosti. Na sreću za nas, naš mjesec je. Onda je sunce, mjesec i Zemlja u suštini mora uskladiti tako da su u pravoj (ili skoro ravno) skladu s Mjeseca pozicioniran između Sunca i Zemlje. Za da se to dogodi i bude vidljiv ovdje u Americi, Mjesec mora biti u svojoj novoj fazi mjesec, što ga stavlja na odličnoj poziciji.

2. Šta možemo očekivati ​​u toku pomračenje sunca 2017?

Kratak odgovor je u tome da će Mjesec potpuno blokira sunce. Dugi odgovor je da je ovaj totalno pomračenje sunca će ostaviti dijelove država na putu totaliteta iznenadni i potpuni mrak za oko dva i po minuta. Dok se mjesec kreće ispred Sunca, vidjet ćete prsten svjetlosti oko Meseca zove korona.

Slika: Giphy

3. Kada će to biti vidljivi?

Dobra vijest: Prilično svuda u kontinentalnom SAD! Svaki američkoj saveznoj državi ćete neki dio Sunca zahvaćena Mjeseca, sa Donja 48 vide sunce najmanje 55 posto blokiran. Međutim, 14 država na putu totaliteta će doživjeti potpuni mrak. Dakle, dok je obrnuto je bilo ko u Americi da vidite pomračenja, gdje se nalazite će odrediti koliko pomračenja vidjet ćete. Pomračenja će početi u Salem, Oregon, i kreću duž dijagonalno u cijeloj zemlji dok ne udari Južna Karolina obale. Možete priključiti svoj poštanski broj kako bi se utvrdilo svoj postotak ovdje, ali ispod je opšti pregled onoga što će pomračenja izgledati širom SAD-a

Slika: Giphy

4. Kada je last ukupno pomračenje sunca u SAD-u?

Zadnji put ukupno pomračenje sunca bila vidljiva bilo gdje u Americawas 26. Februara 1979 - Da, kao u otprilike prije četiri desetljeća. Put koji pomračenja znatno razlikovao od onog koji je pred nama, iako je, počevši u državi Vašington i putuju na istok koliko Sjeverna Dakota prije nego se pojavljuju u Kanadu. Najbliži našoj zemlji je došlo do pomračenja poput one da će doživjeti na 21. Avgust je bio veoma godine proglasila svoju nezavisnost: 1776. To pomračenje je isto tako vidljivi samo u odnosu na SAD, međutim, nije krst obale do obale.

5. Kada je sljedeći ukupno pomračenje sunca u SAD-u?

Srećom, nećemo morati čekati još 40 godina da uživate u našem sledećem ukupno pomračenje sunca. 8. Aprila 2024. Godine, ukupno pomračenje sunca će biti visiblein SAD-a u državama iz Teksasa do New England. Ako želite biti u optimalnom području gledanja za to pomračenje, planiraju putovanje u Austin, Dallas, Indianapolis, Cleveland ili Buffalo - svim velikim američkim gradovima nalazi na putu totaliteta. A ako se desi da živi u južnoj Illinois, jugoistočnoj Missouri, ili zapadni Kentucky, dobro, možete sjediti mirno. Ove oblasti zemlje su na putu totaliteta i za solarne eklipse 2017. I 2024.

6. Zašto je ovaj toliko rijetke?

Ne samo da je to bilo vruće minuta otkako je doživjela ukupno pomračenje sunca - pa čak i duže od kada smo iskusili one koja je bila vidljiva samo u Americi - ali ovo je prvi put u našoj istoriji vidljivom samo-za-nas eclipse je prošlo od obale do obale. Ura za svakoga u kontinentalnom SAD biti u prilici da uživaju takav rijetko i posebno nebeski poklon!

7. Trenutak istine: Kako da notburn moje lice u?

Dovoljno je reći da je potrebno zaštitne naočale da vidite pomračenje sunca, bez ikakvih oštećenja mrežnjače. Ozbiljno, ne uzimaju olako. Ne vide pomračenje bez naočala posebno izrađen za ovu vrlo priliku. Možete pogledati preporuke NASA za naočale ovdje, i biti oprezni, jer ima puno lažnih pomračenja čaše tamo pa budite sigurni da samo kupiti par autentičnih, AAS odobrio čaše.

Povezane vijesti


Post Živeti

Kutije za školovanje su svuda - ali šta su oni zaista?

Post Živeti

Žene imaju mešovita osećanja da li da se plaše predsjedavanja Trumpom

Post Živeti

6 razloga što će vam se svidjeti karibski sist eustatius

Post Živeti

Kako dobiti povjerenje ubice

Post Živeti

Ova svilenkasta candla i cimet palica uradi to sami je ono iz čega se pravi sezona

Post Živeti

Tom colicchio nije ljubitelj fensi hrane kod kuće

Post Živeti

United airlines preusmjerava djevojke zbog neadekvatne odjeće, aka leggings

Post Živeti

9 avanturističkih 1-dnevnih izleta koji su super-ludi - ali verovatno u vašem području

Post Živeti

Otišao sam u Pandora - svet avatara, i bio je magičan kao što sam zamišljao

Post Živeti

Dan zahvalnosti koja će učiniti da vaša porodica bude manje čudna

Post Živeti

Kako izbegavati političku dramu tokom praznika

Post Živeti

6 savjeta za sigurno govore na sastancima (čak i kada ste zabrinuti)