9 destinacija koje su savršene za solo odmor | BA.burnbrightlove.com

9 destinacija koje su savršene za solo odmor

9 destinacija koje su savršene za solo odmor

Da li ste bili sanjao bekstva za blagdane dokle god se možete sjetiti? Vremena sa posla, beskrajne kruga božićnih pjesama u prodavnicama, na čvrsto sezonske depresije... Zvuči kao prilično odličan vremena za odmor. Ova godina je godina da konačno prihvati to.

Nema pravi razlog zbog kojeg ne mogu biti solo jet-setter tokom praznika. A od praznici su često van sezone za mnoge destinacije, to također znači možete dobiti najbolje grada, grad ili državu bez horde turista.

Bilo da tražite toplo bijeg ili hladno Winter Wonderland, zaokruženo smo neke od najboljih mjesta za posjetiti za vrijeme praznika u zemlji i inostranstvu. Možete odabrati da prihvate lokalni praznik duh, ili gotovo sve ignorisati zajedno. Ove godine, tu je tajna Santa potrebno no - vi kupujete svoj poklon, hvala puno.

The Rise of Solo putovanje Redefiniranje Što to znači biti Sama žena

1. Rim

Slika: Matt Kante / Flickr

Zimskom vremenu: cool

Zima je mirnom sezone u Rimu, a ako niste ljubitelj gužve i velikog čeka, to je idealno vrijeme da vidi najpopularnijih mjesta kao što Sikstinske kapele i Koloseum. Budite sigurni da probaju tradicionalna talijanska odmor tretira kao obliku zvijezde pandoro ili voćnu tortu možda zapravo želite zove Panforte.

2. Tajland

Slika: Alex F / Flickr

Zimskom vremenu: toplo

Dom za neke od najpopularnijih plaža u Tajlandu, ova prekrasna destinacija ima neverovatan odmarališta, zauzet tržišta i slon svetišta, što je odlično, jer možete očekivati ​​80 stupnjeva F temperatura u decembru. Budite sigurni da provjerite Pan Bay, gdje možete vidjeti oko 40 otočića od obale.

Vaš vodič za putovanja sa seks igračke

3. Colorado

Slika: Scott Brenner / Flickr

Zimskom vremenu: hladno

Colorado ima toliko sladak planinskih sela da ponudi - Georgetown, gdje možete prošetati uz glavnu ulicu jedu pečene kestene, Durango, gdje možete uzeti putnički voz kroz Winter Wonderland, Aspen, koja ima svoju 12 Days of Christmas programiranja ili Telluride , gdje možete uzeti gondolom preko snijegom pokrivene planine. Ako ste dijete u srcu, čak možete posjetiti Sjeverni pol, koji ima Ferris wheel, vožnje i sve kičaste Božić biste mogli žele u blizini Colorado Springsa.

4. Kanada

Slika: Gerry Lauzon / Flickr

Zimskom vremenu: hladno

Nevjerojatno slatka površina sa istorijskim zgradama, Québec Grad izgleda kao nešto iz bajke. Provjeriti konkurenciju skulptura led i snijeg na Québec Ljetni karneval, zimski vodopad Montgomery Falls Park, pa čak i ostati u hotelu leda u hotelu de Glace.

5. Prag

Slika: Rodney Ee / Flickr

Zimskom vremenu: hladno

Prag neverovatno arhitekture, koji izgleda još impresivnije kada posut snijegom, je dovoljan razlog da se rezervirati kartu. Također možete posjetiti svečani božićni tržištima, gdje ste vjerojatno susresti Svetog Nikole ili lutaju zime zoološki vrt.

6. Berlin

Slika: VisitBerlin / Flickr

Zimskom vremenu: hladno

Berlin ima desetine Božić tržišta za istraživanje, mnogi od njih na otvorenom. Paket gore, jer će vjerojatno biti hladno, ali možete lutati Unter den Linden noću za neke ozbiljnije prekrasna vila svjetla. Također razmotriti Ferris vožnju točka koja vas vodi 60 metara u zrak za nevjerojatan pogled na grad na Alexanderplatz.

7. Arizona

Slika: junadairo / Flickr

Zimskom vremenu: varirala

Vidi snijegom prekrivenom Grand Canyon, planinariti u predivnom pješčenjaka Superstition planine, posjetite Old West gradovi ili se opustiti u jednom od brojnih naselja u tom području Phoenix. Verovatno ćete vidjeti više od jednog kaktusa obučen kao božićno drvce.

8. Španjolska

Slika: Luca / Flickr

Zimskom vremenu: toplo

Nije nježan, ali ne i frigidna, praznici su divna prilika za posjetu Španiji. Jedi srce na tapas turneji i na ples flamenko. Preporučujemo posjet nešto manjim gradovima kao što su Sevilla i Granada, gdje neće biti toliko gužva kao Barcelona.

9. Tanzanija

Slika: Katie / flickr

Zimskom vremenu: toplo

Ima li boljeg vremena da se na safari nego Božić? Svi ostali će biti hladno, dok ćete se držeći oči otvorene za divlje životinje u ugodnom 70 stupnjeva F temperaturama. Razmislite o posjeti Nacionalni park Serengeti, Tarangire Nacionalni park ili, hej, možeš čak i popeti Mount Kilimanjaro.

Povezane vijesti


Post Živeti

Esosa ighodaro: često uživajte u obroku i nađite nekoga da se smeje

Post Živeti

Kako se 5 urednika razgleda nakon posla

Post Živeti

Da li će millennials biti generacija do kraja agresije?

Post Živeti

Vodič kroz medeni mjesec za Walt Disney World

Post Živeti

7 brzih linkova LinkedIn-a koji stvaraju veliku razliku

Post Živeti

Kelly Rowland takođe ima krivicu mamu - i to je u redu

Post Živeti

Ikea hacks koji pripadaju vašoj dnevnoj sobi

Post Živeti

Vodič za Amerikance koji žele da se presele u Kanadu ako Trump pobedi

Post Živeti

Ujedinjene aviokompanije odbile su da se ukrcaju u putnikovo emotivno podrsku pauku

Post Živeti

Dragi milenijali: ostanite kući sa posla kada ste bolesni!

Post Živeti

16 Ikea hacks koji zaslužuju mesto u vašem domu

Post Živeti

Najbolji pokloni za hronične multitaskere