13 Čudesni mali prostori koji vas inspirišu da dizajnirate svoje | BA.burnbrightlove.com

13 Čudesni mali prostori koji vas inspirišu da dizajnirate svoje

13 Čudesni mali prostori koji vas inspirišu da dizajnirate svoje

Obično kada imate mali prostor - da li je to vrt, spavaću sobu ili kuhinju - vaš cilj je vjerojatno samo da bi se funkcionalan i ne tako skučenom izgleda, a ne, recimo, s ciljem da ga prekrasne ili čak čarobno.

Dok projektiranje malom prostoru je svakako izazov, ona predstavlja jedinstvenu priliku da donese puno ličnosti i atmosferu u ograničeni kvadraturu. Maleni prostori mogu biti i udoban i den nalik na način koji kavernoznog sobe s visokim stropovima ne mogu.

U potrazi za idejama kako bi se povećala potencijal svog mini-prostoru? Odlazak 13 prekrasna, inspirativne ideje ispod.

Tiny vanjski vrt

Nedostatak prostora zapravo čini ovaj maleni vanjski vrt čak prijatnije. Whitney Leigh Morris, bloger i dizajner Tiny Canal Cottage i koji je stvorio ovaj mali vrt areaopted za komade koji su bili lako sklopiv u slučaju da joj treba dodatni prostor u škripcu.

1.745 kvadratnih metara LA kući

Slika: Domino

Otvoreni raspored čuva ukupni protok prostora i čini 1.745 kvadratnih metara LA homeseem veći nego što jeste. Veliki prozor i zabava paleti boja čuva kući osjećaj svježe i razigrane.

13 Najbolji Kuhinje smo vidjeli u 2017

650 kvadratnih metara stana

Slika: Domino

Kako iskoristite na malom prostoru 101: Iskoristite svaki mogući kutak. Mali stol savršeno uklapa u uglu ovog 650 kvadratnih metara stana.

Minimalistički kupatilo iz snova

Slika: Domino

Nezgodan kut stropa nije zaustavilo dizajneri ove minimalistički kupatilo iz snova. Strateški pozicionira svoj namještaj za dopunu uglova vaše male sobe, kao što je stavljanje kadu na najnižoj tački plafona, je ključna pri dizajniranju malom prostoru.

Jednostavan maleni spavaću sobu

Slika: Domino

Ova jednostavna maleni bedroomis podjednako sanjive kao i njegov veći kolegama. Mi volimo kako je vlasnik prostorija reprogramirane prozorskoj kao dodatni prostor za pohranu za prikaz naglasak komada.

Montiran police i stol za objedovanje

Slika: Domino

Jedna od najvažnijih stvari koje treba imati na umu prilikom uređenja malom prostoru se rješava gužvu. Tako da sve uredno i izvan vidokruga daje iluziju dodao prostora; nešto ovako roomdoes savršeno kroz montiran police i blagavaonu koja dolazi s ladicama.

Transformacija zid

Slika: Domino

Transformacija zid u oglasnoj ploči ili tabli je idealan kada nedostaje prostor za potpuno kućne kancelarije - i umjesto da se oslanjaju na acorner. To označava prostor kao okruženje rada specifične bez toliko kao jedan glomazni paravan!

A daybed

Slika: Domino

A daybed je vrhunski multifunkcionalni dekor komad. To će uzeti bilo koji prostor od dnevnog boravka u spavaću sobu u trenu. Ovo roommakes još efikasnije korištenje nedostatka kvadrature, tako što će daybed ugrađeni u zid kako bi se smanjila prostor zauzima.

12 najboljih Spavaća soba dizajni Mi smo vidjeli ove godine

Vertikalne police za knjige

Slika: Domino

Kada je prostor problem, mislim da vertikalno. Uzimajući u potpunosti iskoriste sve moguće površine za dodavanje shelving ili Evena punu libraryadds karakter i osigurava da ne trošiš bilo plemenitih prostora.

Open-shelving blagovaonica

Slika: Domino

Otvorenim policama zauzima mesto porculana kabineta u ovom malom blagovaonicom, pružajući i organiziranog skladišni prostor i priliku da prikažete svoje omiljene knjige i dekor komada.

Minimalistički kuhinja

Slika: Domino

Biti više namjernih o ukrašavanja pomaže vam samo zadržati ono što zaista koristite i ljubavi. Ova mala kitchenis minimalistički savršenstva, omogućavajući Bold zelene kabineta da zaista pop kao žarište.

Dining kutak

Slika: Domino

A puna blagovaonicom je lijepo, ali ova soba dokazuje, blagovaonice kutak može biti jednako stilski. Banket za sjedenje pruža dodatni prostor za skladištenje i ne zauzima toliko prostora kao glomazniji stolice.

Naša omiljena kupatila Of The Year (do sada)

Paravan

Slika: Domino

Kako pametan je ovo? A krevet s baldahinom okvir služi kao soba šestar u ovom studiju. Svestrani komad stvara iluziju od dvije odvojene prostorije bez ometanja prirodnog svjetla.

Povezane vijesti


Post Živeti

17 rezbarije bundeve za odrasle koje su neverovatne ode ikonama pop-kulture

Post Živeti

Kako obrazovane biljke mogu spručiti svoju zimu

Post Živeti

Kako se osećam kao biracijalna žena nakon izbora

Post Živeti

Najbolje aplikacije za planiranje venčanja

Post Živeti

Kako možete podržati žene, LGBT i građanska prava nakon izbora

Post Živeti

7 zadataka za outsource kada ste kratki na vrijeme

Post Živeti

Arianna Huffingtonova vrhunska zdrava hrana, fitnes i saveti za spavanje

Post Živeti

Kako dobiti povjerenje ubice

Post Živeti

Kako ova mompreneur stvara pozitivne promene kroz svoju odjeću

Post Živeti

Ja sam bio profesionalno oženjen (da, to je stvar)

Post Živeti

Kako domaćin lov na uskršnje jaje za odrasle

Post Živeti

Evo šta treba učiniti ako je letovanje za odmor odloženo ili poništeno