Zašto smo dobili tu grudvicu u grlu kada smo tužni? | BA.burnbrightlove.com

Zašto smo dobili tu grudvicu u grlu kada smo tužni?

Zašto smo dobili tu grudvicu u grlu kada smo tužni?

Moja porodica je veliki fan emisije Amerike Got Talent, posebno moje 10-godišnjeg sina. S druge večeri, dok smo sustiže na epizode, u vrlo emotivan pjevački nastup jednog od takmičara, okrenuo se prema meni i rekao: "Mama, zašto smo dobili paušalni u našem grlu kad se osjećamo kao da želimo da plače ? "

Njegovo pitanje me dobiti knedle u grlu, naravno, ali to se pitam. Šta je ovo stvar koju uvijek osjećati balon u našem grlu? Da li mi se to zato što pokušavaju da se bore protiv naše emocije?

Nisam samo osjetio kada sam o tome da plačem, ali sam je poznato da pokuša progutati dole da nervira paušalni kad sam nervozna ili anksioznosti. To je posebno teško da se bavi kada se govori ispred gužve. To samo izgleda držati tamo i mogu da govore vrlo teško - ne možeš Uhvati ga ili izbrišite grlo, i to čini izuzetno teško gutanja.

These Are Weirdest povreda Amerike

Dr. Jennifer Stagg, biohemičar postao Naturopathic liječnik koji je autor knjige Raspakujte vašim genima: 5 izbori otkriti radikalno Radiant Ti, kaže da nije otok na sve. "U medicinskoj terminologiji, to se naziva" globus senzacija. ' "Dakle stvarno, samo imamo feelingthere je nešto (obično izgleda kao šlajm) uložio u našoj jednjaka, ali ne postoji ništa tu.

Činjenica da se čini gutanja teže nije u našim glavama, iako. Stagg dodaje ako imate taj osjećaj u grlu, vi ste bolje pokušavamo da imamo nekoliko gutljaja vode ili pokušava da pojede nešto, s obzirom da je lakše progutati s nešto dešava naš jednjaka nego da se osuši gutljaj.

Uzroci za ovaj globus senzacija ne samo prikradaš nas u emotivno stresnim vremenima. Prema Stagg, u nekim od ovih slučajeva, stanje može biti povezano sa upalom, refluks i problemi sa jednjak, grla ili štitnjače. Dakle, budite svjesni ako se to događa da vam na redovnim i ne mislite emocije su jedan od faktora, najbolje je da se obratite lekaru da se dođe do dna onoga što može biti veći problem.

Nažalost, Stagg kaže da zaista ne postoji tretman za emocionalnu grlo paušalno. To je dio biti emocionalni bića.

Trebalo bi da se kaki u ovoj poziciji

Ona to napomenuti da ljudi koji pate od anksioznosti i stresnih događaja u svom životu ", imaju veće šanse da budu pogođene hroničnim globus senzacija, a ne postoji poznati način da se to spriječi."

Stagg dodaje da su neki ENT (uši, nos i grlo doktori) smatra smislu knedle u grlu "je rezultat izmenjenog senzornih put (slično zujanje u ušima), što bi imalo više smisla, znajući na link emocionalni poremećaji status i raspoloženje. "

Izgleda da to može biti nešto što smo zaglavili sa (bez dosjetka namijenjen), ali drži vodu ili hranu blizu kad mi mislimo da dolazi na je mala stvar možemo učiniti lakoće osjećaj, jer na žalost, ne možemo izbjeći stresne ili emotivno nabijene situacije cijelo vrijeme. Ali barem sada znam da to nije samo tvoja mašta.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Zašto su poremećaji spektralnog fetalnog spektra fetusa veći nego što smo mislili

Post Zdravlje

6 jednostavnih opcija za hranu i piće koje promovišu neverovatno zdravlje vagine

Post Zdravlje

Koliko je menstrualno krvarenje previše?

Post Zdravlje

Dišorfija tela je više nego samo nisko samopoštovanje

Post Zdravlje

Zašto, kao preživjeli, mrzim mesec dana podizanja raka dojke

Post Zdravlje

Evo šta treba učiniti ako ne možete priuštiti abortus

Post Zdravlje

Volim svoje tetovaže, ali ne želim razgovarati s vama o njima

Post Zdravlje

Period u petrijevom jarku mogao bi imati veliki uticaj na reproduktivno istraživanje

Post Zdravlje

Whoa - radio stanica oglašava bebu kao nagradu za takmičenje

Post Zdravlje

Bipolarni poremećaj stvarnih stvari koštao me je

Post Zdravlje

Samo zato što sam agorafobična ne znači da sam introvertan

Post Zdravlje

Pornhub pokreće novu web lokaciju za seks