Zašto je važno da se Taylor swift pojavila na suđenju | BA.burnbrightlove.com

Zašto je važno da se Taylor swift pojavila na suđenju

Zašto je važno da se Taylor swift pojavila na suđenju

Taylor Swift nije nužno feministkinja ikona, ali je apsolutno zaslužuje priznanje za prikazivanje i svjedočenja na sudu protiv čovjeka koji ju je navodno potražio u incidentu je opisao kao "užasavajuće i šokantno", prema CNN-u.

Ovo sve proizlazi iz incidenta iz 2013. Godine u kojem Swift optužio David Mueller - tada radio DJ za KYGO, zemlja glazbe radio stanica u Denveru, Colorado - neodgovarajuće joj dodirujući backstageu na koncertu u Denveru. Mueller je nakon toga dobio otkaz i tužio Swift i njena majka više lažnih optužbi. S druge strane, Swift je podnio protivtužbu optužujući Mueller postizanja joj haljinu i uhvativši je buttas oni pozirala za fotografiju.

Evo problem sa ovim novi alat Silovanje-Detection Datum

Juče u sudnici, Swift je izjavila da je imala nikakve reakcije u vezi Mueller je prekid zbog tog incidenta, dodajući: "Neću dozvoliti vi ili vaš klijent da se osećam na bilo koji način da je to moja greška, jer to nije ".

Ona je u pravu. Nije.

To Swift - što je izuzetno popularna pjevačica i osoba - Trebalo je vremena od nje raspored za putovanje u Denver i lično svjedoči šalje jasnu poruku o tome kako traumatično biće groped može biti, uprkos činjenici da je to nešto što je konstantno je odbacio kao "deo kao žena "i nešto što bi trebalo da" preboli ".

Ali Swift je da ga nema. CNN reportedthat njenoj tužbi jasno navodi da je njen aktivno učešće u postupku ima za cilj da "služi kao primjer drugim ženama koje mogu odoljeti javno proživljava slične nečuveno i ponižavajuće postupke."

Mogu se odnose na Swift iskaz. Prije nekoliko godina sam bila seksualno zlostavljana na subwayand prošli kroz užasavajuće i ponižavajući proces prijavljivanja incident NYPD. Za razliku od Swift, ja sam uhvatio u prednjem i morao je da odgovori na konkretna pitanja o tome da li je tip uspio bilo prste u moju vaginu, ili ako je jednostavno morao da se zadovolji za šaku vulve. U svakom slučaju - prednje ili nazad - to je nikada nije prihvatljivo.

Podsjetnik: Vagina nije prljava Word

Trebalo mi je tri dana da bi putovanje u mojoj lokalnoj policiji stanicu prijaviti napad, iako sam znao da ima malo nema šanse da zapravo uhvati momak, krivicu i stid mi je bilo zbog onoga što se dogodilo zatraži od mene da progovore , ako ni zbog čega drugog nego da to ne dogodi i drugim ljudima.

Preovlađujući stav više službenika i detektivi NYPD sam se bavio bio je da se ovakve stvari se događa cijelo vrijeme i samo dio normalnog, svakodnevnog života u gradu - posebno za žene. U osnovi, "Naravno, to nije idealno, ali to je nešto što dolazi s teritorija postojećih dok je u posjedu dijelova ženskog tijela." Ali to ne mora, i kao što je Swift, ne bismo trebali prihvatiti ovu vrstu seksualnog napad kao normalno ponašanje.

Također, činjenica da Swift je jasno da je pipao je "vrlo namjerna" je značajna, jer je tako lako odbaciti dupe-osvojiti što je slučajno, okrivljujući ga izbliza. Naravno, ponekad to može biti slučaj, ali veruj mi - znate kada je namjerna. Neko ne "slučajno" kup ruku oko prepone ili guzu i stisnuti; to je učinjeno s ciljem.

Možete Mexico City Subway je "Penis Seat" Pomoć Kraj seksualnog nasilja na javnim Transit?

Mueller je tvrdio da su navodni Grope je zapravo "zauzimaju" za fotografiju - nešto Swift nedvosmisleno odbijen. Opet, znamo razliku između gura i namjerna hvatanje.

Kao neko ko je prošao kroz ovo, ja sam zahvalan Swift govore nešto o tome. Dodirivanje ljudi bez njihovog pristanka nikada nije u redu - bez obzira na to što oni nose, kako poznati su, kako blisko si pozirala za fotografiju ili bilo kojeg drugog stanja.

Živimo u zemlji u kojoj je čovjek otvoreno hvalio pipaju ženama i bio stillelected predsjednika, koji je napravio ovu vrstu očigledne mizoginije mainstream. To je samo jedan od mnogih primjera kako se ženska tijela su kao javne imovine, ali ne znači da je takvo ponašanje ikada prihvatljiv.

Taylor: Mi ne može uvijek vidjeti oči u oči, ali ono što vam se dogodilo je zaista užasno i definitivno nije bio ni na koji način si ti kriv. Žao mi je, mislim da ste, i hvala vam na progovoriti o tome.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Ovo je jedan od načina da se zatvori orgazamski jaz

Post Zdravlje

Zašto možda želite razmisliti dva puta pre nego što se oslonite na aplikaciju za kontrolu rađanja

Post Zdravlje

10 stvari koje vaša kosa govori o vašem zdravlju

Post Zdravlje

Da li pijenje alkohola zaista poboljšava vještine stranog jezika?

Post Zdravlje

5 razloga zbog kojih žene izbegavaju kontrolu rađanja (i šta treba znati o njima)

Post Zdravlje

Trumpov plan zdravstvene zaštite prošao je kuću - i to je užasna vijest za žene

Post Zdravlje

Da li bellybands stvarno pomažu nakon trudnoće?

Post Zdravlje

Oda Richardu simmonsu, nacionalnom blago

Post Zdravlje

Zašto je važno kada sječite pupčanu vrpcu nakon porođaja

Post Zdravlje

Najbolje vežbe za noge za ozbiljno tonirane četke i telad

Post Zdravlje

Podsjetnik: vagina nije prljava riječ

Post Zdravlje

Ove organizacije pomažu ljudima priuštiti troškove IVF-a