Žao mi je, ali se bavljenje vaginalnim pitanjima ne poboljšava sa godinama | BA.burnbrightlove.com

Žao mi je, ali se bavljenje vaginalnim pitanjima ne poboljšava sa godinama

Žao mi je, ali se bavljenje vaginalnim pitanjima ne poboljšava sa godinama

Čovječe, baš kada smo mislili kaže: "adios" našim period počinje da zvuči bolje i bolje, mi se udario u lice teško dozu realnosti oko vaginalnog pitanjima koja početi se pojavljuju kad se stariji.

Kako starimo, trudnoće, način života i hormonalne promjene utiču na naše kože, kose i - da - čak i naše vagine. Ali barem ne moramo da sami pate u tišini - većina ženskog pitanja u vezi sa menopauzom i perimenopauze su potpuno uobičajene. Evo nekih savjeta kako pomoći dogovor.

1. Više infekcija urinarnog trakta

Kako starimo, delikatna tkivo oko našeg uretra (cijev iz bešike prema van da nosi urin) postaje tanja i osjetljivija. To se može dogoditi zbog promjene u našem nivoa hormona i da tijelo više osjetljiv na infekcije urinarnog trakta. Boravak dobro hidrirana, nakon prastari savjet front-to-back brisanje i uriniranje nakon odnosa može pomoći da izbjegnete one peskyUTIs.

Zašto Queefing ne bi trebalo da vas osramotio tokom seksa

2. Vaginalni suhoća

Tokom vremena, nakon trudnoće i perimenopauze utiču na nivo estrogena. Kako starimo, naš nivo estrogena počne da opada, što je dovelo do povećanja vaginalne suhoće i gubitak elastičnosti vagine tkiva. Za neke žene, ovo suhoće može dovesti do iritacije, pa čak i nelagodnost u javnosti postavkama. Ako ste pate od ove, vi ste apsolutno nije sam.

3. Izbočina

Naša dama dijelova ili reproduktivne strukture drže na mjestu od strane grupe mišića i tetiva poznat kao karlice. Kako starimo, proći kroz porod, iskustvo promjene u našem težine, pa čak i redovno učestvuju u visokoj utjecaj treninga, ovi mišići sag i dati nam osjećaj ispupčen ili težine. To je ujedno i ono što može dovesti do curenja mokraće kad kašlje ili kija. Najbolji lijek za to je dobri stari Kegels. Ova vježba pomaže jačanju mišića karlice i zateže mišićna vlakna, pomažući da se stvori više stabilnost i snagu. Ako ustanovite da ste redovno radite Kegels i ovo područje je još uvijek pod uticajem, razgovarajte sa svojim lekarom o drugim opcijama. Možda biti kandidat za podršku uređaja ili zahtijevaju postupak.

Julianne Hough priča o svojoj borbi s Endometrioza

4. Više infekcije

To nisu nužno tip infekcije razmišljate. Kada nivo estrogena i progesterona pomak i na kraju smanjiti (obično u našem 30-te i 40-ih), promjene pH i tkiva debljine vaginalnog kanala i oko vaginalni otvor. Ova promjena nas čini podložnim infekcijama kao što su bakterijske vaginoze, što može uzrokovati kiselo miris i bijele pražnjenja. Ovo nije seksualno prenosive infekcije; Međutim, to može biti dosadna iritaciju. Dodavanje hidratantne kreme ili maziva i brzo uklanjanje znojave odjeća nakon treninga može pomoći. Iako je incidencija gljivične infekcije ne mora nužno ići gore kako starimo, štiteći vaginu od ove dosadne svrab je također važno. To možete učiniti tako što ćete redovno jesti jogurt ili uzimanje probiotika dodatak i držeći se one pamučne gaćice.

Ako primijetite bilo kakve simptome koji se ne poboljšavaju, zakazati posjetu sa svojim lekarom. Ona može pomoći u određivanju šta je uzrok vaše nelagodnost i ponuditi vam razne rješenja koje bi mogle biti brže i lakše nego što mislite.

Tu je New Game-Promjena opcija za tretman inkontinencije u žena

Povezane vijesti


Post Zdravlje

4 joga pozira koja dolazi sa strane toniranih butina

Post Zdravlje

Imate li poteškoća u orgazmu? Cannabis može pomoći

Post Zdravlje

Svaki put kada čujem o školarskom pucaču, bojim se da je to moj sin

Post Zdravlje

Nova studija će imati čak i najteže skeptike koji prihvataju pažljivu meditaciju

Post Zdravlje

Šta znači detoksiranje, i da li je to moguće?

Post Zdravlje

Ne možemo nastaviti ignorisati zdravlje i ljudska prava nativnih Amerikanaca

Post Zdravlje

Zašto je važno da se Taylor swift pojavila na suđenju

Post Zdravlje

Da li živite u jednom od najnaprednijih gradova u Americi?

Post Zdravlje

Šta je endometrioza iznutra?

Post Zdravlje

Ovako je potrebno da se izgubi praznična težina

Post Zdravlje

Upoznajte ženu - i uređaj - uzimajući seksualni napad

Post Zdravlje

Da, vaša složena kosa može uticati na vaše zdravlje