Volim svoje tetovaže, ali ne želim razgovarati s vama o njima | BA.burnbrightlove.com

Volim svoje tetovaže, ali ne želim razgovarati s vama o njima

Volim svoje tetovaže, ali ne želim razgovarati s vama o njima

Većina mojih tetovaže su skrivene, srednje veličine i male, sjedi iza krivulja uha ili pokriva stomak, odmaram iznad moje banane i skaliranje moje grudne kosti.

Najočigledniji one su na prstima, koje su posute tri Dotson svaki prst, čak i palac. To su najčešće na meti nečijeg vidnog polja.

"Da li su to tetovaže ili kanom?" Pitanje na koje uvodi moji bliski uzdah i iscrpan odgovor, "... Oni ne znače ništa." Čak i ako su posvećene svakog člana porodice, ili svako jutro zvijezda, svoje razloge nisu za strancima. Osim toga, oni su sigurno nije nešto što sam potrebu da otkrije.

Prema Pew Research Center, 36 posto Amerikanaca u dobi između 18 i 25 godina imaju najmanje jedan tetovažu. 54 posto Gen Nextershave mijenjati svoj izgled na neki način (npr boja za kosu, piercing).

Mnogi ljudi misle: "Ako se nešto tako javno, tako trajno, tako zanimljivi, zašto ne žele da razgovaraju o tome?" Ukratko, Pretpostavlja se da treba biti polaskan da neko pita za moje tetovaže, nešto što sam izabrao da se uljepšati moju kožu za moje lično uživanje.

Ipak, realnost je da moje tijelo nije tvoj primjerak. Moje tetovaže imaju za cilj da osnaži meand moje tijelo pozitivnost; oni su uspomene i priče i što je najvažnije, oni su moji.

Svoje razloge za moja stalna brendiranje nisu neophodni za izgradnju prijateljstvo ili mali razgovor. I kao neko ko je kao otvoreni i javnosti kao i ja - pišem o mojoj vagini za život za Boga miloga - I dalje mi je ranjiv i izložen kada neko pita o smislu mog tetovaže.

Ovo ne znači da su te nesigurnosti proizlaze iz moje žaljenje zbog komada koje imam, nego reakcije od drugih. Njihova sirove komentare i nerazumijevanja kako nešto može biti dovoljno simboličan za trajnost su definitivno nešto što sam morao prihvatiti kao odgovor.

Vremenom sam naučio da bih radije zadržati smisao mog tetovaže za sebe.

Silent divljenje uvijek pozdraviti, ali brbljala zbog vaše radoznalosti treba veto. Hvala ti što si zainteresovan, ali moje tijelo, kao i izbore koji ga prate, treba biti od interesa za vas.

S. Nicole Lane

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Kako se rešiti Camel toe - da, za reals

Post Zdravlje

Šta se promenilo sa vežbanjem nakon što sam rodila

Post Zdravlje

Ta bola na vašoj vulvi može biti Bartolinova cista

Post Zdravlje

Sindikat Gabrielle otvara se oko skoro 10 pobačaja i mnogo krugova IVF-a

Post Zdravlje

6 stvari koje vaš gyno želi da prestaneš raditi, kao sada

Post Zdravlje

Ovako je potrebno da se izgubi praznična težina

Post Zdravlje

Zašto francuska modna zabrana modela veličine 0 nije korak napred

Post Zdravlje

Zašto mi marimo - žene dele svoje najveće zdravstvene probleme

Post Zdravlje

Trovanje ugljen monoksidom je tihi ubica - ne ignorišite ove simptome

Post Zdravlje

40 godina brige za druge mi je pomoglo da se oporam od kome

Post Zdravlje

Šta je sa anoreksijom koja nas pretvara u voyeurs?

Post Zdravlje

Da li biste trebali izbaciti kontrolu nad roditeljima i umesto toga koristite aplikaciju?