Vodič za najbolju poziciju | BA.burnbrightlove.com

Vodič za najbolju poziciju

Vodič za najbolju poziciju

Ako ste ikada morali da iskopaju mačka rupu u pustinji (zar ne? Samo mi?) Verovatno si iznenađeni koliko je, dobro, naturalit osjetio da čučne da kakim. To je zato što čučanje je najboljoj poziciji da kakiti u. Prije nego što mislimo da traži da smuđ na WC šolji, znajte da moderni WC-a u SAD-u nisu stvarno dizajniran s najbolje funkcije vašeg tela na umu. Ali to ne znači da ne možete oponašati poziciju za lakši izmet.

Čučanje je prirodno

Kada mislite nazad tokom ljudske istorije, sede u kaku je relativno novo. Naša rani preci jednostavno čučnuo, da li svoje poslovanje i otišao na njihovom putu. Čučanje oseća prirodno, kao iz 2003. Godine kaki studyconfirmed - 28 volontera tokom 18 kaki u tri različite pozicije prijavio da čučanje je manje napora i manje vremena.

Razgovarali smo s dr William Bulsiewicz, ovjeren odbor-gastroenterolog, da se malo više informacija o tome zašto bismo želimo da pop čučnja.

"Od fizioloških osnovi, to zapravo ima smisla", kaže Bulsiewicz. "U karlice, postoji praćku mišića zove puborectalis omotana oko rektuma koji pomaže da zadrži kontrolu nad kontinenciju. U normalnim okolnostima, puborectalis je ugovorena, menja ugao rektuma dovoljno da spriječi neplanirano defekacije."

Drugim riječima, postoji zgodan mehanizam u vašem tijelu da vas sprečava da kaki sebe slučajno. Ovo je dobra stvar, ali ispostavilo se da je način na koji kakiti mogu uticati ovog mišića, što može dovesti do nezadovoljavajuće kaki, što niko ne želi.

Loptice za golf u epruvetu čarapa

Iako može biti teško zamisliti unutrašnji rad ljudskog bića, postoje i drugi načini da bolje mentalnu sliku.

"Zamislite pokušavaju da prođe golf loptu kroz cijev čarapa koji leži preko naslona stolice", kaže Bulsiewicz. "Ugao formiraju stolicu narušava loptice za golf dovoljno kako bi se spriječilo u prolazu. Kada smo čučne, u puborectalis mišića opušta i omogućava rektuma da ispravljam."

U loptice za golf i čarapa smislu, to bi bio ekvivalent od podizanja čarapa sa ruba stolice, što mu omogućava da ispravi, objašnjava on, dodajući da je "ravno cijev čarapa ne uspori golf loptu jako kad gravitacija vuče ga, tako da je lopta prolazi kroz s lakoćom. "

Kao takav, čučanje pretvara vaš zadnjicu u super-efikasan kaki mašina, dok se kreće izmet dole i van. Za to je potrebno manje vremena, manje naprezanja i manje napora, i što je najvažnije, da se osećate zadovoljni da ste pravilno očistiti tvoju izmet padobran.

Moderni WC

Dok su moderni WC-om, što nas zahtijeva da sjedi u 90 stepeni sjedećem položaju, može osjećati normalno i ugodno, to stvarno nije idealno na sve kada je u pitanju naše zdravlje.

"Odluka da sjedi, a ne čučanj je zapravo neprirodno i doprinosi poremećaja defekacije (problemi poo) koje se bore sa", kaže Bulsiewicz. "Otprilike polovina svih Amerikanaca ima simptomatski hemoroide po starosti 50 godina, a zatvor čini 2,5 miliona doktori posjeta i 500 miliona $ potrošeno na OTC laksativi svake godine."

Osim kopanja rupe u svom dvorištu, tako da možete čučne da kakim, postoji nekoliko uređaja koji vam može pomoći da se to čučali efikasnost kod kuće. Vjerojatno najpopularniji od njih je squatty Potty, koji je jednostavan stolica koje možete koristiti da podigne noge dok kakim na stvarnim WC. (Možete koristiti i stvarni korak stolice ili postavite stopala na kratko otpatke bin umjesto.) To je manje vjerojatno da ćete biti u mogućnosti instalirati stvarni čučanj WC-om (zajedno sa vodovodne instalacije) u svom kupatilu, tako platforme može biti tvoj najbolji kladiti.

Get kaki

Dakle, bacite po strani svoje navike sedenje i početi čučali na kakim - vaša utroba će vam zahvaliti za to.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Imate pitanja o zamrzavanju jaja? Nisi sam

Post Zdravlje

9 žena o tome kako je meditacija promenila svoje živote

Post Zdravlje

Kako prilagođeni kondomi mogu promijeniti seks

Post Zdravlje

Kako ponovno rođena odeća izmišlja modu za ljude koji žive u krijumčarenju

Post Zdravlje

Žao mi je, ali se bavljenje vaginalnim pitanjima ne poboljšava sa godinama

Post Zdravlje

Ne znamo koliko ljudi umire od porođaja u SAD - to je problem

Post Zdravlje

Postoji li veza između piva soda i neplodnosti?

Post Zdravlje

Ovo objašnjava zašto bi vaša anksioznost mogla biti u najgorem trenutku pre vašeg perioda

Post Zdravlje

Na kraju - šminka za vašu labiju koja vam zatvara u toku vašeg perioda

Post Zdravlje

Podsjetnik: vagina nije prljava riječ

Post Zdravlje

Kako je pogrešna dijagnoza skoro uništila moj život

Post Zdravlje

Nisam trudna, pa zašto imam krikove?