Vodič kroz čudne zvuke koje vaše telo čini | BA.burnbrightlove.com

Vodič kroz čudne zvuke koje vaše telo čini

Vodič kroz čudne zvuke koje vaše telo čini

Zvuci tijelo može biti neugodno, ali obično su sasvim normalno. Svi znamo šta je tutnjali stomak zvuči, ali šta sve one čudne stomak zvuči reallymean? Šta još naš organizam to zvuči čudno i može biti neugodno? Ne boj se - mi smo pokupili neke od zvukova najčešćih tijelo i saznao šta oni znače.

Abdominalna žubor

Trbušnu žubor može biti jedan od najglasnijih zvukova stomak možemo proizvesti, i ima još bolje ime koje ste sigurni da volim: borborygmus (množina: borborygmi). U osnovi, creva su šuplje mišiće dizajnirani za kretanje uneseni hranom zajedno prije nego što izlazi iz vašeg tijela. Tokom normalnog varenje, hrana se gura uz svoj trakta u pratnji tečnost i plina. Borborygmi se održati kada hranu (ili ostaci) je u pokretu, a to je uglavnom plina mjehurići koji doprinose buke.

5 Hrana treba da jedete tokom menstruacije

Želudac režanje

A krčanje u stomaku obično označava glad, a zanimljivo je napomenuti da je također naziva borborygmus. Razlog je to često glasnije kada smo gladni? Prema Mark Andrews, profesor fiziologije i pomoćnik direktora nezavisne studijskog programa na Erie College jezera Osteopathic medicine, to je zato što ne postoji toliko želuca i crijevnih sadržaja, koji može prigušiti buku.

Slika: Getty / Dizajn: Ashley Britton / SheKnows

Žubori sa smislom

Ponekad, borborygmi može biti način intenzivnija - opisan čak "bubble hrabrosti" - i često je praćena grčeve, mučninu ili druge abdominalne nevolji. Ovo se često praćen posjetu neposrednog kupatilo, kao što ste shvatiti proliv bogovi su podarili svoje poklon na vas. Ovaj stomak buka uvijek treba pažljivo prati nosilac rekao gurgles i kupatilo blizine treba napomenuti. Isto tako, definitivno ne puste eksperimentalni fart, jer to može biti više nego samo gas, a to je samo loše vijesti.

7 namirnica koje će učiniti ako se osjećate manje naduta

Podrigivanje

Svi podriguje, i iako je uobičajeno, to može biti neočekivano iznenađenje (iako je to zabavno na zabavama). Belchingis normalno i oslobađa tijelo od viška plina (koja dolazi od gutanja zraka ili, alternativno, gasova nastaje kao normalan dio probave). Prekomjerne podrigivanje, s druge strane, može ukazivati ​​na problem, kao što je hiatal kilu, infekcije ili intolerancije na hranu.

Prdi

Prdi, ili nadutost, je još jedan normalan šum naša tijela obožavam proizvodnju. Ovo često smrdljive stražnjica truba buka počinje u crijevima i to je jednostavno čin tijela oslobađajući sebe viška gasfrom svoj bum umjesto usta. Vjerovali ili ne, prosječna osoba je mašina nadutost proizvodnju, uzburkala od 1 do 3 litre plina (u prosjeku oko 14 prdi dnevno). To može biti u pratnji gore navedenih trbuh gurgles i režanja, tako da možete biti jednu osobu band ako si za to.

Štucanje

Hiccupsare dosadni AF, ali su uglavnom bezopasan. Sve to proizlazi iz dijafragme, mišić koji zaista misli ozbiljno, a nalazi se neposredno ispod pluća (kada se ugovori, proširuje svoj grudnog koša i remija u zraku tako da možete dah). Ako se odluči za sklapanje ugovora bez ikakvog razloga, otvaranje u svojim glasnicama škljocne zubima da se nosi sa iznenadnim unos zraka, i bingo, imate štucanje.

Evo Zašto se štucanje i Kako ih se otarasi

Pojavljuju zglobova

Ne, ti nisi činiju pahuljicama, ali zglobove verovatno pojavio ranije. I ovo je normalan zvuk ljudskog tijela. Dok niko nije 100 posto siguran zašto zajedničkog pops ili pukotina, imaju prilično dobru ideju - fizioterapeut Damien Howellexplains da je zajednički kapsula okružuje dvije kosti koje čine zajednički i može stvoriti vakuum vrsta, što znači da postoji manji pritisak unutra nego van. Kada zajednički Pops, pritisak unutar iznenada mijenja i čujemo pukotine.

Sve u svemu, šumovi tijela su svakako zanimljivi, a iako su neki dolaze sa stepenom sramota, oni su često sasvim normalno nuspojave kao ljudsko biće, jede i vari hranu i kreće. Naravno, ako imate bilo kakvih nedoumica, pogledajte medicinski profesionalac, ali ako je to problem, uživati ​​u melodijama vaše tijelo čini.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

17 godina nakon kolonoskopije, Katie u kući još uvijek inspiriše projekcije

Post Zdravlje

Petar zec hops u kontroverzi eksploatisanjem alergije na hranu

Post Zdravlje

Ovi instagrami žele da promene način razmišljanja o polu

Post Zdravlje

Da li je kristina applegate operacija koja sprečava kancer dobru opciju?

Post Zdravlje

Dobro namijenjeni pokloni ne bi trebali davati nekome ko se bavi neplodnošću

Post Zdravlje

Šta je sa anoreksijom koja nas pretvara u voyeurs?

Post Zdravlje

Zakonodavac u Oklahomi: žene su domaćini i trebaju dozvolu za abortus

Post Zdravlje

Sophia bush na najbolji način isključuje on-line kulturu karoserije

Post Zdravlje

Kanabis pomaže u menstrualnim grčama i ne, ne morate da se povećate

Post Zdravlje

4 načina da vašu kancelariju učinite inkluzivnijom

Post Zdravlje

Plutanje u rezervoaru senzornog deprivacije je mnogo bolje od joge

Post Zdravlje

Kako ponovno rođena odeća izmišlja modu za ljude koji žive u krijumčarenju