Upoznajte budućnost zamrzavanja jaja | BA.burnbrightlove.com

Upoznajte budućnost zamrzavanja jaja

Upoznajte budućnost zamrzavanja jaja

Kada je u pitanju trudnoće, postoji mnogo varijabli uzeti u obzir, uključujući dob, zdravlje i plodnost vašeg partnera. Kada se bavite bilo kakva pomoć reproduktivne tehnologije - u osnovi, sve uključuje lab - postoji više mogućnosti za ekološki faktori kao što su temperatura i kvaliteta zraka da se miješa.

Na primjer, kada žena zamrzava svoja jaja, jaja ne može preživjeti proces otapanja čak stići do IVF - značajan, ali malo razgovarali plodnost izazov.

Ali revolucionarni laboratoriju u New Yorku state-of-the-art jaje-zamrzavanje je u potrazi za uklanjanje tih varijabli iz procesa, čak ide tako daleko da garantuje 12 smrznutih održiva jaja sa 100 posto stopa preživljavanja. Pogledajmo kako je to moguće.

100 posto stopa preživljavanja

Proširiti Fertilityfirst prošle godine je vijest kada su otvorili prvu kliniku u SAD-u posvećen isključivo jaje smrzavanja. Za razliku od većine klinike, Produži Plodnost ne nudi usluge kao što su IVF ili pokretljivost spermatozoida projekcije - rade samo sa ženama u potrazi za zamrzavanje jaja, od prvog konsultacija u pretraživanju uređenja dugoročno skladištenje u prirodnom objektu katastrofa-dokaz.

Jer je klinika se bavi samo u uslugama koje se odnose na jaje zamrzavanja, to je u mogućnosti pružiti visoko personalizirane i specijalistička njega za svakog pacijenta. Sada, proširiti Plodnost uzima svoje jednonamenski klinici jedan korak dalje, postavši tako prvi kliniku na Istočnoj obali da ponudi Cryotec zamrzavanje metoda - i gotovo 100 posto stopa preživljavanja nakon odmrzavanja prema embriologiju Laboratory pomoćnik direktora Dr. Leslie Ramirez.

Da razjasnimo, stopa preživljavanja jaje se odnosi na postotak jaja koja se smatra održivim nakon što su zamrznuti i odmrznuti. To ni na koji način garanciju da će rezultirati uspješno oplođena embrija da, kada implantirani preko IVF, dovesti u garantovano beba.

Zamrzavanje jaja nije tako lako Peasy kao što bi izgledalo

Razvijen od strane dr Masashige Kuwayama u Japanu, Cryotec metoda se smatra najnaprednijim jaja zamrzavanje tehnika trenutno u praksi, ograničavanje potencijalnih oštećenja jaja u svakom koraku procesa. Svaki alat i tehnika je posebno dizajniran kako bi se osiguralo da bilo šanse za grešku su svedeni na minimum.

Kako je ovo razlikuje od drugih metoda jaja zamrzavanje?

Od jaje zamrzavanje počela 1986. Godine, ono što je poznato kao tehniku ​​"slow-zamrzavanje" je naširoko koristi za prvih 25 godina. To je upravo ono što zvuči kao: proces koji traje nekoliko sati da se jajna ćelija do konačne temperature skladištenja od minus 196 stupnjeva C (oko minus 320 stupnjeva F).

Vitrifikacija, s druge strane, je u suštini flash-zamrzavanje, što znači da se hladi ćeliji do minus 196 stupnjeva C u roku od nekoliko minuta. U Cryotec metoda koja se koristi u Produži Plodnost je specifična vrsta vitrifikacija u kojima je, pored brzine, drugim varijablama kao što su kvaliteta zraka i temperature u laboratoriju su pod kontrolom.

Ispostavilo se da brzina čini razliku u pogledu kvaliteta smrznute jaja. Metoda sporo zamrzavanje daje vremena za ledeni kristali formiraju u ćeliji, što može dovesti do oštećenja svoje strukture i smanjiti šanse da će biti održiva nakon što je otopljen. Za razliku od drugih bioloških materijala kao što su sperme, jajnih ćelija imaju mnogo veći sadržaj vode i zbog toga su veće šanse da razviju štetnih kristala leda.

Jaje zamrzavanja nije odgovor kada je u pitanju ravnopravnost na radu

Dakle, koliko je razlika u procesu napraviti? Mnogo, zapravo. Jedan studyby Centra za reproduktivnu medicinu otkrili da jaja zamrznuti preko metode vitrifikacija imala stopu preživljavanja 91 posto, u odnosu na stopu preživljavanja 61 posto jaja čuvaju pomoću sporo zamrzavanje. Je Cryotec metoda naleti na stopu preživljavanja do 100 posto kontrolu svih ekoloških faktora i koristeći specijalno dizajnirane alate. Unatoč postojanju više uspješnih metoda, neki embriologa još uvijek koriste sporo zamrzavanje metoda danas.

To je sve o okolišu

Izvan usvajanje tehnike blic-zamrzavanje, u laboratoriju u Produži Plodnost uzima nekoliko predostrožnosti da se stvori najsigurnije moguće okruženje za jaja - od kojih su mnogi jedinstveni za svoje postrojenje. To uključuje sistem klima-izoluju, koji drži broj zraka čestica po kubičnom stopala ispod 1.000 (u odnosu na tipične poslovne zgrade, koji sadrži u rasponu od 500.000 do 1 milion čestica po kubnom podnožju zraka).

Tu su i kontrole temperature u cijelom laboratoriju, vodeći računa da bilo zraka ili površinu jaja dolaze u kontakt sa se zagreje na tjelesnu temperaturu (37 stupnjeva C). Čak je i raspored laboratorija je dizajniran kako bi se smanjila udaljenosti jajnih ćelija putuje u sobi, smanjuje eventualne šanse za nesreće ili pogreške.

Slika: Produžite plodnosti

A cilj-orijentiran cijene modela

Jedan ciklus od jaja zamrzavanje - što znači da je proces koji uključuje stimulativne jajnika i preuzimanje jaja - obično košta oko 10.000 $. Nema šanse da garantuje broj jaja koja će biti dostupna i preuzete tijekom svakog ciklusa, tako da može proći nekoliko pokušaja da se ukupan željeni broj pacijenta jaja.

A model cilj-orijentiran cijene, kao što je onaj koji je usvojen na Produži plodnosti, ima drugačiji pristup. Za oko pola cijene - $ 4,990 da budem precizniji - klinika jamči najmanje 12 održivih smrznuta jaja, koje će dohvatiti putem do četiri ciklusa. Jedan ciklus traje oko dva tjedna, a uključuje osam do 11 dana hormonske injekcije slijedi proces preuzimanja u ordinaciji, koja traje između 10 i 15 minuta i izvodi se u lokalnoj anesteziji.

Kasnije na dan preuzimanja, kliničar će pozvati ženu da joj dozvoli da znam koliko jaja su mogli dobiti. Zatim, narednog dana, oni će pustiti da znam koliko je od tih jaja su dovoljno kvalitetne da se zamrzne. Broj živih jaja po ciklusu razlikuje žena ženi, zbog čega je klinika nudi do četiri ciklusa da preuzmete 12 kvaliteta jaja.

UK Potražnja za jaja zamrzavanja Rises 400 posto u godinu dana

Zašto 12 jaja? Pomisao iza ovoga je to što je ekvivalent vrijednosti od plodnosti godinu dana, a optimalno je za žene starije od 30 godina koji pokušavaju da zatrudne.

Dakle, u čemu je caka? Naizgled niskim $ 4,990 cijeni ne uključuje troškove lijekova potrebnih za stimulaciju jajnika (koji će dodati na između $ 2.000 i 4.000) ili dugoročno skladištenje ($ 450 godišnje). Ali tipični ciklus jaja zamrzavanje i ne uključuje lijekove ili troškova skladištenja, tako da i dalje dolazi u manje od tradicionalnih plodnost klinikama.

Budućnost zamrzavanja

Dok je Cryotec tehnika je trenutno dostupan samo na nekoliko klinika u Sjedinjenim Američkim Državama (Produži Plodnost istočno predstavnik obali dr Kuwayama-a), ona predstavljaju ono što će vjerovatno biti budućnost jaje smrzavanja. Dakle, čak i ako ne žive u New Yorku, ovo je metoda koja bi trebalo da postanu široko dostupne i druge klinike usvojiti tehnike.

Sama zamrzavanja proces je samo jedna komponenta očuvanja plodnosti. Ovaj članak je prvi u nizu uzimanje bliži pogled na sve stvari vezane za jaje zamrzavanje, uključujući i state-of-the-art tehnologiju i istraživanja, iz prve ruke iskustva žena i savjet od doktora i specijalista plodnosti.

Ako postoje bilo kakve teme vezane za jaje zamrzavanje želite vidjeti pokriven, molimo Vas da nas kontaktirate na [email protected]

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Ovde su predlozi predsednika trupa za besplatnu kontrolu rađanja

Post Zdravlje

6 načina eteričnih ulja mogu teško povrijediti

Post Zdravlje

Ono što morate znati pre nego što stignete do sode u dijeti

Post Zdravlje

Dermatolosko telo se bavi popularnim uradi to sam tretmanima kože

Post Zdravlje

Ispostavlja se da je sinhronizacija perioda menstrualni mit

Post Zdravlje

10 biljnih suplemenata koje mogu biti mesing sa tablama za kontrolu rađanja

Post Zdravlje

13 zdravih opcija za naručivanje u restoranima brze hrane

Post Zdravlje

Najbolje tkanine koje treba nositi ako imate psorijazu

Post Zdravlje

Trčim jer me podsjeća da sam besan

Post Zdravlje

Kako ponovno rođena odeća izmišlja modu za ljude koji žive u krijumčarenju

Post Zdravlje

Koje su koristi - ili rizici - za pijenje limunske vode?

Post Zdravlje

Proslavljanje nekog drugog samoubistva je jednostavno pogrešno - Bez obzira šta su uradili