Trčim jer me podsjeća da sam besan | BA.burnbrightlove.com

Trčim jer me podsjeća da sam besan

Trčim jer me podsjeća da sam besan

Ja sam kraljica vježbe sušni periodi. Idem all in, a zatim izgovori poput "previše sam umoran" i "Jebeš to, idemo na picu" postavljena u umjesto. Ja sam ljudsko biće, šta da kažem? Ali ja sam bio trkač od mog tinejdžera. Nisam brzo. Samo ja to radim. Kada sam na stvarno teško staze, pitam se zašto sam stavljajući sebe kroz njega, stalno se bore protiv glasić govori: "Samo prestani." Ali onda je gotovo, i ne mogu zamisliti život bez njega (zdravo, trkača visoko). Kada je prošlo nekoliko nedelja ili meseci otkako sam pogledao ni moje patike, nedostaje mi to. Mislim da sam se vraćao. Trčanje je uvijek pronašao način da se klin natrag u moj život, a ja nikad fullyunderstood zašto. Tada sam imao otkrovenje.

Ja sam previše racionalna osoba koja radi prilično teško reći sebi stvari će biti u redu. Zovi me kraljica gledajući s vedrije strane (i da, ja sam dobro svjestan koliko je dosadna da je kada se zapravo ne osećaju tako svijetle). Ja sam skloniji da vam kažem šta se dešava u pravu, umjesto onoga što je u rasulu. "Ja ću shvatiti" i "Ovo će proći" su moje mantre.

Ne morate biti "pravi trkač 'za ulazak trke

Ali trčanje je teško. To boli. Lomi te. Trčanje me pusti pribranost, nešto sam naučio Imam previše od. Trčanje me suoči moji bliski misli i sve that'sreallybothering mene, sve što želite promijeniti i zaustaviti guranje pod tepih. Previše sam zauzet naporno radi na što je od tačke A do tačke B analizirati situaciju ili osjećaj do smrti. Nema vremena ili energije za ništa, ali mislim, osjetiti, reagirati i krenuti. I to je neverovatno kakvo olakšanje to da se ne imati smisla za sve, samo da nešto s potpunom napustiti osjećati. To je emocionalna detox na najbolji način.

U svojoj knjizi Big Girl, Kelsey Miller piše o njoj komplikovan odnos prema hrani i dijete, ali u jednom trenutku, ona ima otkriće da ona nema dijeta problem po sebi. Ona ima problema ometanja. Ona se stalno traži odvraćanje od čvrstog misli - tim razgovorima imate sa sobom kad shvatiš stvari su stvarno otišao u pakao i što morate učiniti nešto po tom pitanju. Ali ono što je lakše nego radi nešto po tom pitanju? Gledate film, miniranje neku muziku, jesti ili se gubi u Gilmore Girls. To je puno lakše nego okrenuti sve svoje emocije pravo, bez obzira da li to uraditi dok radi ili dok je zurio u plafon u potpunoj tišini. Htjeli mi to ili ne, moramo gurati kroz ovaj unutrašnji dijalog za bolje ili lošije. Miller je shvatio da, i sad mi je jasno, previše.

Postati učitelj joge mi je pokazalo ružnije strane joge

Running konačno napravio smisla na način na koji to nikada ranije. Na nekim podsvesnom nivou, rad je bio moj šut da se zaustavi odvlači sebi i konačno čuti šta se dešava u mojoj glavi bez analize ga na komade. Nisam mogao biti nesavršen, bez krivice. Mogu biti ljuti bez pokušaja da ga riješiti. Lako je reći da je nesavršen stvari u životu su ono što čine ga savršenim (jedan od mojih slavno dosadne fraze), ali to je sasvim druga stvar zapravo prihvatiti svoju nesavršenost.

Neki bi mogli reći da je distrakcija je ono što je potrebno da se kroz duge staze - bilo da zaborave koliko želite da se zaustavi. Ali na dubljem nivou, trčanje nije smetnja. To je sučeljavanje sve svoje najveće strahove, ambicije, misli i brige. Vaš najiskreniji misli doći u svoj najslabiji trenucima kada kažete da vraga sa folira ili stavljanje na osmeh da spasi lice. Svima nam je potrebno ovim trenucima jer budimo iskreni: Ukupno sreća sve ISAN iluzija vremena. Trčanje me podsjeća sam nadrkan. To me podsjeća da sam ljuta i da je u redu biti ljut.

Ako nekoliko kilometara je ono što je potrebno za mene na umu da je u redu da se osjećaju dobro stvari i smeće stvari, ja ću uvijek se vratim na to - bez obzira na to koliko to boli.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Orgazmi su mučni zbog mene - i nisam sam

Post Zdravlje

Ovo bi moglo biti totalni menjač igre za one sa postpartum depresijom

Post Zdravlje

Koliko je menstrualno krvarenje previše?

Post Zdravlje

Moj seks je ignorisao LGBTQ ljude - pa sam uzeo stvari u svoje ruke

Post Zdravlje

Putovanje sanjom pretvara se u užas u odmoru kada žena zarađuje tuberkulozu

Post Zdravlje

Dobivanje HPV vakcine neće uticati na vašu plodnost, ali HPV sigurno može

Post Zdravlje

Kako je povlačenje mršavljenja promijenilo moj pogled na moje telo

Post Zdravlje

Nemojte dozvoliti da vaš strah od vrele joge prestraši vas od ozbiljnih zdravstvenih koristi

Post Zdravlje

Šta je sa stigmom oko kontrole rađanja za teške periode?

Post Zdravlje

Može li vam pilula za kontrolu rađanja pomoći da se borite protiv nedostatka gvožđa?

Post Zdravlje

Ako imate problem etike, yo, ja ću ga riješiti (ili bar pokušati pomoći)

Post Zdravlje

Zašto je rekreativna upotreba marihuane u usponu sa bebom