To se dogodilo ženi koja je zatrudnela tokom trudnoće | BA.burnbrightlove.com

To se dogodilo ženi koja je zatrudnela tokom trudnoće

To se dogodilo ženi koja je zatrudnela tokom trudnoće

Noćne guglati može biti opasan Rabbit Hole. Počinje sa tražim jedan simptom i brzo spušta u punom zamahu lov za narednu strašne stvar koja će apsolutno sigurno dogoditi svoje tijelo. Na primjer, jučer smo saznali da dok nosi surogat trudnoće kineski par, Kalifornija mama Jessica Allen ostala trudna sa svojom biološkom childat u isto vrijeme.

Da, to se može dogoditi: Pod određenim - vrlo rijetki - okolnosti, možete zatrudnjeti dok si već trudna. S obzirom na to da sam trenutno nije trudna - niti imam planove da se u skorije vrijeme - nisam siguran koliko je to čak i završila na mom radaru, ali tu smo.

Da biste dobili na dnu ove (i tako bih prestati plašenje trudna moji prijatelji sa ovom činjenicom), istraživao sam staromodan način: Pitao sam pravog doktora.

Kako reći kada bol u zdjelici Could Be raka jajnika

Možeš li zapravo zatrudnite dok trudna?

Ukratko, da, ali to je vrlo rijetko.

Dr. Gerardo Bustillo, što je ginekologa u Orange Coast Memorial Medical Center u Fountain Valley, Kalifornija, započeo objašnjavajući da je proces sam opisao se zove "superfetation", koji se odnosi na formiranje druge trudnoće u drugom menstrualnog ciklusa, dok još jedna trudnoća je već uspostavljen u materici.

Ali čekajte, ima još. Bustillo je opisao proces koji se zove "superfecundation", što je oplodnje dva jaja u istom menstrualnog ciklusa iz odvojenih djela seksualnog odnosa. Tako da, to je tehnički moguće da osoba bude trudna sa blizancima zamišljen sa dva jaja iz istog menstrualnog ciklusa, već dva različita muškarca. To se zove "heteropaternal superfecundation", a rezultat blizanci su genetski polu-braće i sestara, jer oni dijele samo gene majke, rekao mi je.

Rađanje Control Način To bi moglo da spasiti život

Kako ovo radi?

Sperma može živjeti unutar ženskog reproduktivnog trakta četiri do pet dana, Bustillo navedeno, a ovulaciju jaje ostaje oploditi do 48 sati. To znači da se reproduktivno prozor može dozvoliti za đubrenje drugi jaje od strane istog ili različitih muškog partnera.

Koliko je čest je to?

Nismo 100 posto siguran. Slučajevi superfecundation je teško potvrditi da li je isti muškarac odgovoran za obje osemenjivanja, objasnio je Bustillo, što znači da može biti češće nego sumnja.

Slučajevi heteropaternal superfecundation - gdje su dva odvojena jaja oplođena dva odvojena muškaraca - su dokumentirani, a iako smatra rijetkim, može biti češći nego što se mislilo, dodao je on.

13 Crappy Realnost života sa PCOS

"Zanimljivo, u jednoj studiji na ljudima, učestalost heteropaternal superfecundation bio je 2,4 posto među blizancima čiji roditelji su bili uključeni u očinstvo odijela", rekao je Bustillo.

Superfetation, iako je uobičajena u nekih vrsta životinja, izuzetno je rijedak u ljudi.

Pa kako rijetki je to?

"Postoje manje od 10 prijavljenih slučajeva superfetation u medicinskoj literaturi od 1960. Godine, i općenito, izvještajima superfetation su tretirani sa sumnjom", rekao je Bustillo.

Da li to znači trudnice treba i dalje koristiti barijera metode kontrole rađanja, ako oni imaju seks dok trudna?

Iako se smatra rijetkim, to je potencijalno moguće da žena zatrudni po drugi put u vrlo ranoj trudnoći.

Ali kada test ranoj trudnoći je pozitivan, superfecundation će već došlo, objasnio je Bustillo. Zbog toga, koristeći metodu barijere jednom kada već znate da ste trudni neće smanjivati ​​rijetkih rizik od superfecundation.

Da li postoje dodatne rizike povezane s trudnoće, a već u drugom stanju?

Bilo koju vrstu višestrukih trudnoće - da li je to blizance, trojke ili šire - nosi znatno veći rizik za majku i fetus od jednoplodnih trudnoće, rekao je Bustillo.

U samom redak slučaj superfetation, postoji dodatni rizik: da isporuku u punom terminu blizanac može rezultirati u isporuci drugog beba u isto vrijeme, što je dakle prerano rođena. To može dovesti do izazovima, kao što su nezrele plućne funkcije i druge ozbiljne probleme u beba rođena prerano, dodao je on.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Svaki put kada čujem o školarskom pucaču, bojim se da je to moj sin

Post Zdravlje

Koja je ishrana i može li stvarno smanjiti rizik od depresije?

Post Zdravlje

Ovo objašnjava zašto bi vaša anksioznost mogla biti u najgorem trenutku pre vašeg perioda

Post Zdravlje

Kako je pogrešna dijagnoza skoro uništila moj život

Post Zdravlje

Kako se rešiti Camel toe - da, za reals

Post Zdravlje

Dobro namijenjeni pokloni ne bi trebali davati nekome ko se bavi neplodnošću

Post Zdravlje

7 iznenađujući uzroci lošeg daha

Post Zdravlje

Kako mogu da pomognem svojoj ćerki da prestane da jede?

Post Zdravlje

Šta reproduktivna istorija tvoje majke može imati u vezi sa vašom plodnošću

Post Zdravlje

Koje testove plodnosti u kući vredi?

Post Zdravlje

Može li moja labija promijeniti boju?

Post Zdravlje

Biti ljubazan nije samo stara reč, to je stvarna stvar