Sve što treba da znate kako hipofizna žlezda utiče na vaš seksualni život | BA.burnbrightlove.com

Sve što treba da znate kako hipofizna žlezda utiče na vaš seksualni život

Sve što treba da znate kako hipofizna žlezda utiče na vaš seksualni život

Možda ni ne znam šta hipofiza je ili gdje se to nalazi, ali se može ozbiljno utiče na vašu seksi vremena. To je veličine zrna graška i još na koje se poziva medicinske zajednice kao "gospodar žlijezda tijela." Prema hipofizi Foundation, hipofize Helms svih ostalih hormona žlijezda, uključujući i štitnjače, nadbubrežne žlijezde jajnika i testisa, stoga svoje veličine nadimak. Kada i ako hormona tijela su van ludo, možete se kladiti hipofize je kriv.

Ono što je hipofiza i gdje se nalazi?

Iza nosa živi šupljeg prostora. Hipofiza se nalazi ovdje i povezuje do baze mozga. Kada je luči razne hormone, oni prodiru u krvotok, noseći te poruke na ostatak tijela. Zavisno od toga šta hormoni se luče, poruke šalju na ostatak tijela može varirati. Ako se tijelo luči višak jednog specifičnog hormona, tijelo mogli dobiti mješoviti ili netačne poruka, uzrokujući probleme inicirala hormon neravnoteža.

Šta kontrolom hipofize?

Budući da je hipofiza je gospodar secretor svih hormona, mnogo toga se može poći po zlu kada se ne radi kako treba. A rast u žlijezda je problematično za vaše zdravlje, jer su pritisnuti na žlijezde, od kojih pritisak podstiče višak hormona. Previše lučenje hormona zaista može staviti prigušivač na vaš seksualni život, ovisno o tome koja hormoni se oslobađaju pod pritiskom.

Češće nego ne, ovi tumori su benigni, što ih svrstava kao adenom. Prema American Cancer Society, iako ovi tumori nisu kancerogeni, oni i dalje mogu izazvati veliku štetu.

"[The hipofize] kontrolira seks organa, testisi kod muškaraca i jajnici kod žena, koji u osnovi dovesti u našoj seksualnog nagona, naš seksualni rast i razvoj, kao i seksualnu funkciju i reprodukcije", rekao je dr Luis Blevinsin intervjuu UCSF Medical Center. "Možete zamisliti da ako je žlijezda je ili radi pretjerano ili ne rade dovoljno, možete imati mnogo različitih problema."

Blevins je medicinski direktor za Kalifornije Centra za hipofize poremećaje u UCSF Medical Center.

Može li hipofize utjecati na menstruaciju?

Prema Michelle Poe pisanje na sajtu dr Drew, prolactinomas su benigni tumori koji uzrokuju hormon prolaktin koji će se proizvoditi u suficitu. Prolaktin je odgovoran za reguliranje razine estrogena kod žena i testosterona kod muškaraca - također poznat kao spolnih hormona. Kada se ovaj hormon je previše ispražnjena, ometa stvaranje jajnika 'estrogena, što uzrokuje nepravilan menstruacija ciklusa ili potpuno odsutna periodu.

Pitanje sa menstruacijom probleme uzrokovane benigni tumor na hipofizi je da su oni često idu neriješena i pogrešna dijagnoza.

U intervjuu Blevins 'sa UCSF Medical Center, objašnjava on, "Kod žena, jedan od češćih simptoma tumor hipofize je abnormalan menstruacije. Nažalost, puno žena idu u ginekologa i kaže: 'Moji periodi su nepravilni, i ginekolog sedi tamo i rekao: "Pa, svi moji pacijenti imaju neredovne menstruacije,' pa oni imaju tendenciju da ne radi ništa o tome ".

Može li hipofize uzrokovati neplodnost?

Prema University of Virginia School of Medicine, nekoliko pitanja hipofize može dovesti do neplodnosti. To uključuje prolaktinom, nonsecretory tumora, LH i FSH nedostataka i još mnogo toga.

"Nedostatak [LH i FSH] uzrokuje gubitak menstruacije i neplodnosti kod žena i uzrokuje gubitak seksualne funkcije, nizak nivo u krvi testosterona i neplodnost kod muškaraca", kaže sajtu univerziteta.

Kako znate da ako imate problem endokrini?

Ako naiđete na bilo koji od navedenih simptoma, bilo bi vrijeme da se obratite lekaru: neobjašnjivih gubitak težine ili debljanje, značajne menstrualne promjene (uključujući ukupan gubitak razdoblja), smanjen libido, povećan rast dlake na telu, promjene raspoloženja, promjene u akni , depresije i / ili anksioznosti.

"Dakle, na primjer, žena koja ima nepravilan menstruacija i neplodnost ili majčino mlijeko proizvodnju ili jedan od ta tri, možda bi trebalo da uradi nivo prolaktina", kaže Blevins u intervjuu za UCSF Medical Center. "Ako je prolaktin povišen a ona nije na bilo lijekove se zna da to nije mogla tada imati MRI skeniranje tražiti dokaze od tumora hipofize u tom okruženju."

U slučaju da se osjećate svoj seksualni život se otežano na bilo koji od gore navedenih simptoma, obratite se lekaru i da se mogućnost problema hipofize.

Stephanie Osmanski

Povezane vijesti


Post Zdravlje

8 navike za negu kože koje biste trebali početi koristiti u svojim 20-tim i 30-tim

Post Zdravlje

Ono što sam naučio iz dijagnoze dijagnoze grlića materice

Post Zdravlje

Ako ništa ne deluje na tretman vašeg perioda, ablacija endometrijuma može biti opcija

Post Zdravlje

Nova studija će imati čak i najteže skeptike koji prihvataju pažljivu meditaciju

Post Zdravlje

Može li previše šećera tokom trudnoće dati dijete alergijama ili astmu?

Post Zdravlje

Možete li biti ovisni o sextingu?

Post Zdravlje

Možda postoji novi način za sprečavanje defekata u porodu i pobačaja

Post Zdravlje

Koje su koristi od đumbira za zdravlje?

Post Zdravlje

Početni vodič za meditaciju

Post Zdravlje

Zašto neki ljudi putuju i padaju više od drugih?

Post Zdravlje

Upozoravajući znaci vaši problemi u detinjstvu uništavaju vaše odnose

Post Zdravlje

Kada sam shvatio da sam seksualno zlostavljan kao dete, sve je imalo smisla