Šta je grip sa gvožđem, i kako to tretirate? | BA.burnbrightlove.com

Šta je grip sa gvožđem, i kako to tretirate?

Šta je grip sa gvožđem, i kako to tretirate?

Kada se nađete sniffling i kašalj kao i vremenska prognoza ide od zraka sunca na oštre pada lahoru, možda na čelu sa svojim doc za godišnju vakcinu. Iako, naravno, promjena temperature može izazvati infekciju, možete dobiti i simptome slične gripi iz transformacije u vašoj ishrani. Iznenađujuće, neki od podmetanjima iz ograničavanja određenu vrstu hrane može biti štetno, ne samo na svoj metabolizam, ali na sveukupno zdravlje i vitalnost previše.

Jedna od najčešćih bolesti mnogo dijeti pati od je poznat kao ugljenih hidrata gripa - ". Low-carb gripa", koji je dr Keith-Thomas Ayoob, vanrednog klinički profesor na Albert Einstein College of Medicine, kaže da je zapravo bolje zove Baš kao što i samo ime govori, to se odnosi na koliko ili kako malo ugljikohidrata si konzumiranja. Evo, stručnjaci baciti svjetlo na ono što ugljikohidrata gripa i zašto biste trebali biti oprezni kada pokušavaju poboljšati svoje navike u ishrani ili ispustiti funti.

Je Low-Carb Better Than niskokaloričnim Dieting?

Što je ugljenih hidrata gripe?

Ayoob dodaje da pored toga što se zove malo ugljenih gripe, možda čuti te iste simptome pod nazivom "keto gripa." Kada možda ćete očekivati ​​da doživite ovo? Kada idete na vrlo malo ugljenih hidrata, krojenje čak i dobro-za-vas ugljikohidrata iz sva jela i dodataka. Ovo uzrokuje vaše tijelo za obavljanje drugačije i raditi dvostruko vremena da funkcioniše.

"Možete osjetiti različite simptome koji oponašaju gripa, od glavobolje i letargije i osjećaj slab do zatvor ili proljev", objašnjava Ayoob. Moglo bi vam se pate od mozga magle, gdje možete izgledati ne koncentrirati se ili se fokusirati na zadatak pri ruci. Dok je on naglašava da nećete imati temperaturu od ugljenih hidrata gripa, može izazvati pustoš u vašem dana u dan učinak na poslu.

Slika: Getty / Dizajn: Ashley Britton / SheKnows

Šta je uzrokuje?

Jer su svi organi trebaju odgovarajuću ravnotežu masti, ugljikohidrata, proteina i drugih esencijalnih nutrijenata, ograničavanje jedne grupe u ekstremnim stavlja vaše tijelo u drugi način obrade. Kako objašnjava Ayoob, kada počnete da ugovaraju ugljenih hidrata gripa, to je vaše tijelo ulazi u ketozu, stanje u kojem gori prvenstveno masti kalorija (otuda keto u keto gripa). To je zapravo praistorijski način za vaše tijelo da obradi ono što jedete koja je počela još dok je hrana bila teže doći i naši rani preci bili prisiljeni da nastupe na mnogo manje kalorija.

"Fat je teže za tijelo da se spali, a dok se može opstati na ketoni, to definitivno nije poželjno za dugoročno. To je kako tijelo naučili da prežive tokom perioda gladi i nedostatka redovnog hrane ", kaže Ayoob.

Kada je najbolje vrijeme za postavljanje tvoje Flu Shot?

Da li je to opasno?

Ayoob kaže da je češće nego ne, ugljikohidrata gripa nije opasna po život, sa simptomima samo u trajanju od nekoliko dana ili sedmica. Međutim, dugotrajnom stanja kao što su loš zadah i zatvor mogu nastaviti da se manifestuje ako ograničite ugljenih hidrata dosljedno, uglavnom zbog nedostatka vlakana u ishrani. Najbolji savjet ayoob je da ne troše previše vremena na malo ugljenih brzu dijetu i umjesto toga ulažu u zdrava alternativa za mršavljenje.

"Vaš dah može namirisati, a kisele zato što ne dobivaju dovoljno vlakana, a ketoni jer ovaj smrad", objašnjava on. "Iako nije strašno opasno za inače zdravih ljudi, ketoze nije gde želite da vaše telo biti za bilo koji vremenski period."

Šta se dešava kada imate ugljikohidrata gripa?

Ako ste gura dalje sve kruh, omatanje i krompira, možda ćete primijetiti u prvih nekoliko dana, ti se dobro, jer vaše tijelo još uvijek ima glikogena, što je skladište ugljikohidrata vaše rezerve tijelo samo u slučaju da se ne dobija dovoljno hrane (ili započnite hir dijeta). Međutim, Ayoob objašnjava zaliha traje samo nekoliko dana prije nego što vaše tijelo počinje da gori uglavnom masti i proteina, što je teže zadatak. To je razlog zašto počnete doživljava one iscrpljen osjećaje gotovo odmah. Ovisno o tome koliko želite da želudac, Ayoob nas podsjeća da se skine a malo ugljenih hidrata neće odmah vam dati poticaj energije.

"Možda ipak se pomalo letargična dok se unos ugljikohidrata, čak i ako ne tamo gdje je to bilo. Povećanje ugljenih hidrata do 40 posto vaše dijete bi spriječilo ugljenih hidrata gripa ", kaže on.

7 Yoga pozira za kada imate gripu

U krajnjoj liniji,

Ayoob kaže čak u potrazi za idealnom tijelu bez filtera ili oblik, ugljenih hidrata i dalje imaju mjesto u svakoj ishrani. Zbog nedavnih pokreta protiv ugljenih hidrata, ovaj bitan dio naše ishrane ima strah koji ga okružuju.

"Odlazite od čitave grupe hrane ako izbjeći ugljenih hidrata. Grah, integralne žitarice, svježe voće i povrće, oni su svi UH-bogati, ali zdrav i pun antioksidanata i nutrijenata, "kaže on. "Ljudi mogu izgubiti težinu od super-malo ugljenih hidrata, ali postoji bolji način. Bez stavljanja teških ograničenja ili čak eliminacije nutritivnog grupe hrane. Cilj za ravnotežu umjesto. "

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Kurkuma protiv kurkumina: koja ima najviše koristi za zdravlje?

Post Zdravlje

Veza između lečenja karcinoma dojke i rizika od srčanih oboljenja kod žena

Post Zdravlje

Evo najnovije sugestije Detox-a

Post Zdravlje

Ono što sam naučio kada sam se oporavio od samopovređivanja

Post Zdravlje

5 (više!) Koristi za kontrolu rađanja koja nemaju nikakve veze sa seksom

Post Zdravlje

Ugljenice za usne postaju sve češće, ali nisu sve opcije sigurne

Post Zdravlje

5 najboljih cipela za ravne noge

Post Zdravlje

Veštačka sperma je bliža stvarnosti

Post Zdravlje

Pornhub pokreće novu web lokaciju za seks

Post Zdravlje

Da li je džin ključ za ublažavanje bolova u periodu?

Post Zdravlje

Da li vam melatonin stvarno pomaže da spavate?

Post Zdravlje

Da li bellybands stvarno pomažu nakon trudnoće?