Speculum možda dobija potrebnu redizajn | BA.burnbrightlove.com

Speculum možda dobija potrebnu redizajn

Speculum možda dobija potrebnu redizajn

Svako ko je ikada stavili svoje noge u uzengijama po ginekologa imenovanje je upoznat sa uređajem za mučenje poznat kao spekulum. Ako se čini da to treba da bude relikt medicinske istorije, to je zato što je to. Mi i dalje koristiti ono što je u osnovi isti dizajn prvi koristio dr J. Marion Sims prije 150 godina.

Prije nego Sims, u 97 AD, verzije spekulum pronađeni su u Pompeje. Je 1821 verzija izmislio Giuseppe Cannella uključeni nož amputirati cerviksa. Zatim, u 1825, Marie Anne Boivin izumio školjki spekulum koji bi bio bez doktora ruke i mogao bi biti pijan na svoje mjesto. Iako njen rad je pozdravio i nagrađen, izum je zasjenio Sims '.

Priča o Sims dolazi sa komplikovanu istoriju. Ne samo da je Sims čovjek, ali on je napisao u svojoj autobiografiji "Ako postoji nešto mrzim, to je istraživao organa ženskog zdjelice." Ipak, to je ono što Sims učinio u svojoj profesionalnoj karijeri, kao što je sada poznat kao otac ginekologije. Šta je još Sims učiniti? On je eksperimentisao strane radi bez anestezije na porobljeni žena u Alabami u sredinom 1800-ih. On će kasnije koristiti anesteziju na bijelom žene.

Pokušavaju da zatrudne? Je važan test Vaš ginekolog ne govori vam o

U 2017., stručnjaci su i dalje slabo koriste ovo patka-billed uređaj stvorio čovjeka u 1800.. Naravno, možemo izabrati iz nekoliko žena doktora i ubacite sami speculum tokom Pap; imamo opcije. Ali zašto, u svijetu u kojem danas živimo, u doslovnom budućnosti govori telefonima i hologrami Tupaca, zar ne možemo postići novi alat za podupiranje otvoriti vulve?

Pozdravljam žena na Frog Design, koji su stvorili Yona, spekulum prototip koji će poboljšati karlice ispit iskustvo. Yona je udarac počelo kada su dizajneri su počeli raspravlja svoja iskustva kod ginekologa. Anksioznost; hladnoće, tvrdog materijala; ručice, buka - to je strašne iskustvo u potpunosti.

Tim su žene počele anketiranje: 1) žene koji nikada nisu bili kod ginekologa i imala je svoj prvi ispit 2) žene koje su imale HPV i 3) žena koje su rodile. Istraživači skovao termin "radikalni empatije", jer želi da pomogne pojedincima da izgrade razumijevanje i svijest o svom iskustvu tokom karlice ispit.

Jedan ispitanik je rekao posade o invazivnim iskustvo. "Spekulum je metal i hladno. To izgleda više kao oružje nego nešto što je značilo da se u meni. "

Tim je počeo da razmišlja o vibrator oblika, ali nakon razgovora sa zdravstvenim radnicima, naučili šta je doktor treba iz spekulum i kako oni mogu uključiti ovo u razuman i udoban dizajn. Na kraju krajeva, izgled novog prototipa podsjeća na stari speculum na mnogo načina, ali uz malo prilagodbe.

Koji su novi prilagodbe?

  • Yona je pokriveno silicij, koji je sličan vibrator materijala.
  • Ručka i račun su pod uglom od 90 stepeni do 105 stupnjeva, što znači da liječnik može biti udaljeniji na ispitu.
  • Na račun se sastoji od tri lišća tako da doktor ne mora da otvori račun tako daleko.

Iza spekulum je čitav iskustvo u ordinaciji. Tokom razgovora, dizajneri su otkrili da beli papir haljina je jednako neugodno za žene. To je dovelo do njih stvaranju ugodnije, nosive haljine istovremeno s ugrađenim "dupe ide ovdje" grafički na sanitarnoj papiru stolice pacijenta da ne bi bilo više jurnjava trotinetom jednom u ležećem položaju.

Dizajneri su također nadaju da će stvoriti aplikaciju, jer zašto ne? Aplikacija će uključivati ​​medicinski upitnik i vođene meditacije. To je važno za pacijenta da budete opušteni za sebe, već i za doktora, jer stvara brz i jednostavan posjete.

Da, žene u postmenopauzi i dalje treba posjetiti ginekologa

Yona je još uvijek prototip, i tim se traži od partnera i doktori koji su zainteresovani za dizajn. Međutim, tim je svjestan izazova. Ovo nije prvi put da je neko pokušao da redizajnira spekulum. Polju medicine je poznato da se odupre promjenama i izazovima. Fran Wang, medicinski inženjer u Frog, rekao Wiredthat ginekologa da je trenutna spekulum je u redu. Ona je rekla, "To prolazi, ali to nije dobro." Ona nastavlja: "Ali mi radimo na tome da to bolje. Kada vam dati [liječnicima] opciju da izabere bolji ili gori, onda oni će izabrati bolji. Ali oni možda ne znaju da dok ne dobiju tu opciju. "

I iskreno, nakon 200 godina neugodno, teskobna iskustava tokom ispita, ne zaslužujemo promjenu?

S. Nicole Lane

Povezane vijesti


Post Zdravlje

To je zvanično: postoje specifične osobine koje ljudi privlače

Post Zdravlje

Putin želi da znate da on nema loše dane zato što on nije žena

Post Zdravlje

Nova studija će imati čak i najteže skeptike koji prihvataju pažljivu meditaciju

Post Zdravlje

Zdravlje gutanja je svuda, ali šta zapravo znači?

Post Zdravlje

Poznavanje znakova srčanog udara i srčanog zastoja kod žena može spasiti život

Post Zdravlje

Shannon Miller o tome zašto je potrebno da vaše zdravlje bude prioritet

Post Zdravlje

Ono što sam naučio od seksa sa ženom po prvi put

Post Zdravlje

Brzi vodič za to kako da kažete razliku između cista, grudvica i tumora

Post Zdravlje

Trebali biste znati imena ovih crnih žena zdravstvenih heroja

Post Zdravlje

Mogu li da postanem ovisnik o seltzeru?

Post Zdravlje

Ešli Graham udara natrag na instagram trolls koji su sramotili svoje trening video snimke

Post Zdravlje

Zašto vaš lekar možda želi da razmotri vaginalno čišćenje pre isporuke