Slatka koža oko vulve? šta treba da znate o lišajnom sklerozu | BA.burnbrightlove.com

Slatka koža oko vulve? šta treba da znate o lišajnom sklerozu

Slatka koža oko vulve? šta treba da znate o lišajnom sklerozu

Lichen sklerosis je ozbiljna, često dugoročne stanje kože koja obično utječe na genitalije. Prema Mayo klinici, stručnjaci nisu sigurni što uzrokuje ovo stanje, ali hormonalne neravnoteže i / ili bujnu imuni sistem može biti faktora.

"Ne postoji abnormalna aktivnost ćelija koje izazivaju ožiljci na tijelu, zove fibroblasti", objašnjava dr Tanja Kormeili, dermatolog. "To dovodi do stvaranja ožiljaka i zatezanje u gornjem dermisu kože, čineći vaginalni otvor uži tokom vremena, tako da odnos skoro nemoguće za neke."

3 Skin uvjete koji mogu utjecati na vaš vulve

Zajednički simptom, Kormeili dodaje, je bijela, neujednačena kože koja osjeća tanji nego što je normalno u genitalije regiji, uključujući i vulve i penisa, kao i analni području. Iako žene u postmenopauzi imaju visok rizik, stanje kože može ni početi u mlade ljude. Međutim, oni koji imaju stanje kada su djeca češće vide simptome smanjiti kako stare u pubertet.

Ostali simptomi uključuju nelagoda i bol, posebno tokom seksualnog odnosa, kao i krvarenja i plikovi na ugroženom području u skladu s Nacionalnog instituta za artritis i mišićno-koštanog i kožne bolesti. Mnogi od njih su fizički u mogućnosti da imaju tradicionalne seksualni odnos zbog ovog stanja. Međutim, stručnjaci preporučuju korišćenje ličnih lubrikant i / ili vaginalnog dilator prilikom pokušaja seksualnog odnosa kako bi iskustvo više podnošljiv.

Evo kako 9 Real Women s kožom uvjeti Boravak samopouzdan Dok Baring kože

"Postoji povećan rizik od planocelularni karcinom raka kože, manje od 5 posto, sa genitalnim lišajevima sklerosis" Kormeili spominje. Drugim riječima, iako lišajeva sklerosis ne izaziva rak, postoji šansa onima koji ga se može razviti rak kože u svojim genitalnog područja.

Srećom, postoji nekoliko različitih opcija u pogledu tretmana. Kormeili preporučuje vide dermatologa uz koji su na terapiji od ginekologa, jer je stanje "treba stalni nadzor dok se ne upravlja."

Pored toga, Mayo Clinicalso kaže tematska kortikosteroida masti i kreme su obično propisana, ali imuno-modulirajući lijekova i liječenje ultraljubičastim svjetlo za nongenital područja može se preporučuje od strane medicinskog stručnjaka. Ranije su se koristili seks hormonske terapije, ali nedavni dokazi upućuju da su neefikasni.

Skoro polovina američkih muškaraca su genitalne HPV infekcije (gutljaj)

Postoje i tehnike možete vježbati na svoju ruku. Britanski National Health Servicerecommends oni sa ovakvom stanju kože da se bave rutine brigu o sebi, kao što je izbjegavanje iritira zahvaćeno područje koje ne dodiruju ili pranjem kao i da ne nosi naročito restriktivna, uske odjeće.

Danielle Corcione

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Šta da znate o postpartumnoj depresiji i anksioznosti

Post Zdravlje

Kanabis pomaže u menstrualnim grčama i ne, ne morate da se povećate

Post Zdravlje

Veća je verovatnoća da će depresija prouzrokovati srčani zastoj od visokog krvnog pritiska

Post Zdravlje

Ova grupa je napravila vodič za reproduktivno zdravlje žena sa invaliditetom

Post Zdravlje

5 hacksa za rad u hotelskim sobama

Post Zdravlje

Postala sam opsednuta Biti tankom, tako da niko ne bi primetio moju crnilo

Post Zdravlje

7 važnih stvari koje vam noge mogu pričati o svom zdravlju

Post Zdravlje

Kako prilagođeni kondomi mogu promijeniti seks

Post Zdravlje

6 načina eteričnih ulja mogu teško povrijediti

Post Zdravlje

Ti brendovi joge su bolji od lululemon-a i jeftiniji

Post Zdravlje

Vodič za najbolju poziciju

Post Zdravlje

Kako je rak promijenio način na koji gledam na davanje