Shannon Miller o tome zašto je potrebno da vaše zdravlje bude prioritet | BA.burnbrightlove.com

Shannon Miller o tome zašto je potrebno da vaše zdravlje bude prioritet

Shannon Miller o tome zašto je potrebno da vaše zdravlje bude prioritet

Kada je prvi u svijetu, mora da zna gimnastičar Shannon Miller, bila je konkurenciji na Olimpijskim igrama 1992. I 1996. Godine kao elitna globalna sportista. Ali brzo naprijed do 2011. Godine, a težak trening za Miller uključeni dva puta oko stola nje blagovaonica - to je koliko je rak jajnika je iz nje.

"Nisam mogao otvoriti bocu vode sama za skoro godinu dana", rekao je Miller, koji je bio voditelj emisija za 2018. Voices of the Year zdravlja nagrade na osnivačkoj BlogHer Healthevent. "Nisam bio u konkurenciji za zlato. Bio sam u konkurenciji za život." Olimpijske medalje sedam vremena dijeli svoju priču odvesti kući važnost žena govore kad nešto nije u redu u vezi njihova tijela. "Pozivam vas da se brine o sebi i svoje zdravlje", rekla je publici. "To nije sebičan da svoje zdravlje prioritet."

Uprkos činjenici da je rak jajnika je peti-najčešći uzrok raka deathin žena, to nije onaj koji je govorio o mnogo - nešto Miller radi na tome da se menja. U početku, ona je zanemarena zajednički jajnika simptomi raka, kao što je uporan u stomaku, nadutost i umor, pišući ih kao dio svakodnevnog života. Tokom rutinskog medicinskog imenovanja, doktor pronašao bejzbol veličine ciste, za koje se ispostavilo da su kancerogene, na nju jajniku.

Janet Mock o izmjeni svijeta kroz Storytelling

"Mislio sam da je to bila moja post-baby tijelo - to je malo van ludo", rekao je Miller. "Možda je to bio stres; možda sam pojeo nešto loše. Bilo je tako lako naći brojni razlozi zašto to nije velika stvar, a ja sam gurnuo svih ovih simptoma stranu. Trebao sam slušao moje tijelo. Trebao sam rekao moj doktor kako sam se osećao, i umjesto toga, rekao sam mu da sam osjetio u redu. Činjenica je, znamo naša tijela bolje od bilo koga drugog; samo moramo obratiti pažnju. Moramo govoriti kada nešto nije u redu. "

Osim koristeći snagu svoje priče, Miller je naglasio rad drugih žena koje su dobile Voices of the Year Awards u zdravstvu za korištenje njihove glasove i kreativnost napraviti razliku. Nagrade, sada u svojoj 11. Godini, čast kreatora sadržaja, uticajnim i zastupnici čiji rad zaslužuje da se čuje, vidi i pročitati - ove godine, posebno u zdravstvenom i wellness prostor.

Gabi Gregg Razgovori Body Positivity i uzimajući u modnoj industriji Pažnja

"To je čast biti dio prvog ikad VOTY zdravlje Awards, koji prepoznaju dostignuća žena koji su koristili njihov glas napraviti razliku", rekao je Miller. "Oduševljen sam da su se udružili sa Tesaro da dijele svoju priču s rakom jajnika i educirati drugima o važan program koji se zove Our Way Forwardthat osigurava sredstva za one kojima se suočava raka jajnika i njihove porodice."

"Čestitam svim glasove Nagrađeni godine zdravlje Awards, koji hrabro raspolažu svoj uticaj i iskustva da dovedu do pozitivnih promjena", rekao je Samantha skey, predsjednik SheKnows medije. "Njihov rad nas čini, mislim, odražava i žele da budu dio rješenja koji se odnosi na važna pitanja koja utiču na zdravlje žena i blagostanje."

Kako nam žene poput Millera i VOTY Nagrađeni podsjetiti, prije nego što možemo stvoriti promjene u svijetu, žene moraju prvo se brinu o sebi.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Šta trebate znati o transvaginalnim Mesh implantima

Post Zdravlje

Joga u crnom svetlu sjaja u mraku je smiješno zabavna

Post Zdravlje

Hoće li ovaj ai robot zameniti godišnju razmenu papa?

Post Zdravlje

Ono što trebate znati o ljetnjem tiketu

Post Zdravlje

Trebali biste znati imena ovih crnih žena zdravstvenih heroja

Post Zdravlje

Brze stvari koje se dešavaju svačijim stopalima

Post Zdravlje

Evo kako bi dojenje moglo uticati na vašu vaginu

Post Zdravlje

13 zdravih opcija za naručivanje u restoranima brze hrane

Post Zdravlje

Zašto je važno kada sječite pupčanu vrpcu nakon porođaja

Post Zdravlje

7 iznenađujući uzroci lošeg daha

Post Zdravlje

Ti brendovi joge su bolji od lululemon-a i jeftiniji

Post Zdravlje

Kako izbjeći strašnu glavobolju Hangover-a