Razumevanje grudvica i udubljenja u grudima | BA.burnbrightlove.com

Razumevanje grudvica i udubljenja u grudima

Razumevanje grudvica i udubljenja u grudima

Svi smo bili tamo. Ideš o svojoj dnevnoj rutini kad odjednom prevrnuti, pokrenite prstima kroz kosu i samo se dogoditi da se osjećaju... Nešto. Nešto što je nedavno uselio na dio svog tijela koji nije bio tamo jednog dana. To je posebno zabrinjavajuće kada one kvržice i neravnine pojavio u ili na grudima - prva misao mnogih ljudi je "rak".

Vaš prvi instinkt je da pokupi svoj telefon i početi guglati, koji će neminovnost dovesti vas da vjeruju da ste kucaju na vrata smrti.

Staviti. U. Telefon. Dole.

Grudvice i udaraca naći u grudima tokom vremena može biti mnogo različitih stvari. To nije uvijek nužno tumor što vas vodi stazom brige. Prije nego što letjeti u panici, pročitajte šta dermatologa i ginekologa rekli o onima čvorića i udaraca.

Imajući raka dojke u 32 Put Me In Kontrola My Body

Neki grudice i potresa nalazi se na tijelu - ne nužno samo na grudi - može biti rezultat genetike, kaže dr Samantha Toerge, dermatolog. Na njoj Bethesda, Maryland, praksa, ona često vidi porodica koje su sve razvijati seboroični keratoze (warty izrasline koje sjede na vrhu kože), lipomi (zbirke masnog tkiva) i ciste (balloonlike strukture ispod površine kože). To su sve benigne izrasline koje obično pojavljuju na leđa i vlasišta i nužno ne moraju biti odmah ispitati.

Kako Imajući raka dojke promenila način gledam Dating

A melanoma, kada je uhvaćen rano, je obično ravna, tamno lezije. Deblje, agresivniji melanoma mogu predstaviti kao kvržice i ranije su uhvaćeni, to bolje. Bazalni karcinom ćelija obično prisutni kao nezarastajućih erozije na suncu izloženoj koži. Planocelularni karcinom obično su crvene, ljuskave bolnih udaraca - nije sve karcinoma kože prisutni kao grudvice. Više rijetko, Toerge vidi interni rak metastazirati na kožu ili dublje više rijetke primarnih tumora.

Pravila palca za čvorića nalazi se na grudima su malo drugačiji. Dr. Raquel Dardik, klinički profesor na odjelu za ginekologiju i akušerstvo na NYU Langone zdravlja ukazuje na to da, ako se paušalni nalazi se na grudi i nije prošla dalje u roku od tjedan ili dva, potrebno je da se procjenjuje zdravstveni profesionalac. Grudvice naći na dojci nisu nužno uvijek tumor; hormon fluktuacije može uzrokovati razvoj cista dojke.

Dr. Sherry Ross, što je OB-GYNat Providence Saint John Zdravstvenom centru u Santa Monici, Kalifornija, objašnjava da fibrocističnih ili gusta cistične grudi klasično kvrgave, okrugle ili ovalne i tender, javljaju u jednom ili oba grudi. Ovaj zajednički benigne bolesti dojke pogađa 60 posto žena, a uzrokovan normalno ciste dojke.

Najčešći benigni cista dojke je fibroadenom. Ova čvrsta cista dojke se javlja u mlađih žena između 15 i 35. Većina fibroadenomas može se pratiti na godišnjem nivou, bez hirurške intervencije. Druge benigne ciste dojke se pune sa cističnom tekućina koja može promijeniti tijekom menstrualnog ciklusa, postaju sve veći, prije menstruacije i odlazi kad je gotovo.

Najbolji Pokloni nekome nedavno dijagnosticiran ozbiljne bolesti

Dok benigni ciste dojke nisu nasljedne, gustim tkivom dojke čine žene sklonije cistične grudi. Ross objašnjava da zbog kofein i nikotin su poznate doprinose, ograničavajući stimulansa možete progutati svakodnevno mogu utjecati na veličinu i nježnost benignih cisti dojke. Još jedan krivac bi mogao biti vaš kontrola rađanja. Ako se zaključak da ste se razvijaju ciste dojke, možda želite da razgovarate sa svojim lekarom o promeni svoj kontrola rađanja.

Suština: Mi smo pijan, neravan ljudi, i to je u redu - sve dok i dalje na oprezu u vezi provjeru svoje tijelo i ne čekaju da posjetite svog liječnika ako imate uporne grumen koji se mijenja veličina, oblik, boja ili jednostavno ISN 't odlazi. Uvijek je bolje ići na opciju opreza, čak i ako to znači da je popodne u čekaonici.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Dobro namijenjeni pokloni ne bi trebali davati nekome ko se bavi neplodnošću

Post Zdravlje

8 loptičke vježbe za vežbanje koje nisu crunch

Post Zdravlje

Šta je wellness arhitektura i da li zapravo radi?

Post Zdravlje

Da li tvoja omiljena TV emisija utiče na bezbedno korišćenje seksa?

Post Zdravlje

Fran posmrtni ostaci raka materice i trudnica Nanny Cameo

Post Zdravlje

Ako ništa ne deluje na tretman vašeg perioda, ablacija endometrijuma može biti opcija

Post Zdravlje

Postoji li veza između ibuprofena i male neplodnosti?

Post Zdravlje

Vežbanje pomaže da se moja anksioznost olakša davanjem kontrole nad mojim tijelom

Post Zdravlje

Upoznajte antimikrobnu grudnjak koji vam pruža naučnu podršku

Post Zdravlje

3 neočekivano teške stvari o trezvenosti

Post Zdravlje

Period u petrijevom jarku mogao bi imati veliki uticaj na reproduktivno istraživanje

Post Zdravlje

Wendy Davis o njenom episkopu i da li će se kandidovati za predsednika