Razmišljate o seksu bez kondoma? Prvo pročitajte ovo | BA.burnbrightlove.com

Razmišljate o seksu bez kondoma? Prvo pročitajte ovo

Razmišljate o seksu bez kondoma? Prvo pročitajte ovo

Čestitamo - mislite da ste spremni na seks bez kondoma! Ali prvo, postoji nekoliko - zapravo, mnogo - stvari koje trebate znati. Od ovog: Siguran seks je jedini način da se spriječi neželjene trudnoće i spolno prenosivih infekcija. Dok oralnih kontraceptiva i drugih oblika kontrole rađanja (tj šut ili intrauterina sredstva), ne štiti od trudnoće, samo kondom blokira protiv prenošenja polne infekcije, kao što su HPV, klamidija, herpes, HIV, sifilis, ili više.

Zašto vam je potrebno da razgovarate sa svojim lezbo kćeri o nezaštićenog seksa

"Iako je pacijent može biti na kontrolu rađanja, tu je definitivno uvijek postoji šansa da se zatrudni, posebno ako ona ne uzima pilule svaki dan u isto vrijeme", kaže dr Carla Guarini. "Pacijent bi trebao osigurati da je njen partner testirao jer bez zaštite barijera kondoma, nema zaštitu protiv bilo kakve [SPI] kao što su gonoreja, klamidija, HIV, itd"

Ponekad ljudi u monogamnim vezama koje su se odgovarajuće sigurnosne mjere - što znači neki oblik pouzdan kontraceptiva - koji su dobili testirane na SPI i koji veruju jedni drugima odlučite za seks bez kondoma. Ako ste trenutno u vezi i uzimajući u obzir radi djelo bez kondoma, ima mnogo toga da se razmisli o prije nego što je zeleno svjetlo.

(Pristanak podsjetnik: Čak i ako vam dati zeleno svjetlo, uvijek možete ponijeti ako se osjećate neugodno i predomislite Nikad osjećati loše zbog ukidanje pristanka.).

Dokaz je u puding: kože na kožu kontakt osjeća mnogo bolje (za obje strane, bez obzira na pol i pol) od barijera kondoma materijala. Ali dok dolaze (ahem) na kraj sa tom istinom, moramo shvatiti da seksa - sa ili bez kondoma - je uparen sa masivnim odgovornost. Kada pristanete na seks bez kondoma, otvarate sebe da se ne samo na mogućnost neželjene trudnoće, ali i dolaze u kontakt s tjelesnim tekućinama druge osobe - biološka stvarnost koja čini podložnim ugovaranje STI.

Sperma Alergije Are Real Can Make It Harder zamisliti

"Svaki put kada imate seks, čak i ako ćete koristiti kondom, pobrinite se da nema čireve ili lezije (stvari koje izgledaju kao bubuljice) oko genitalija vašeg partnera. Ako postoje, mogu biti aktivni herpes izbijanja ", kaže Guarini. "Čak i ako ne koristite kondom sa nekim sa otvorenim lezijama, ako lezije su u području kondom ne pokriva, i dalje možete ugovoriti herpes."

Infekcije se mogu raširiti vaginalnim tečnosti, sperme, pre-ejakulatu i krv; bilo kakav kontakt sa ovim tjelesnih tečnosti stavlja osobu u opasnost. Ako vaš partner nema istoriju bilo SPI, onda bi trebalo biti u jasan. Ako ne znate da li je vaš partner ima STI, trebalo bi da imate razgovor prije nego seksa. Ako vaš partner ima STI, trebalo bi imati i razgovor o tome šta imaju nesiguran seks sa tom osobom znači za vas oboje.

"Samo u slučaju da ste preskočili nekoliko (ili više) oralni kontraceptiv pilule, ovulacija obično se događa dva tjedna nakon prvog dana menstruacije, tako da znači da ste najplodnije 10 do 16 dana nakon prvog dana posljednje vrijeme. Izbjegavajte seks u toj sedmici. Ali kontrola rađanja radova sprečava vaše jajnike od puštanja jaja, tako da ako ste propustili nekoliko dana pilula, ona odbacuje balans hormona u vašem tijelu, što vam omogućava da ovulaciju u svakom trenutku ", kaže Guarini. "Da bi najsigurnija, ako ste propustili nekoliko pilula, čekati na seks bez kondoma dok ne dobijete menstruaciju sledeći put. Onda početi uzimati tablete normalno. Koriste kondome tijekom seksa do tada. "

SPI nisu samo posljedica ditching kondoma da morate biti svjesni. Prema nedavnom Australian studija, seks bez kondoma također povećava rizik žene od razvoja bakterijske vaginoze. Ništa se prenosi u ovom predmetu; u suštini, kondom-manje seksa remeti prirodni ekosistem vagine, jačanje bakterija infekcija koje izazivaju koji već žive u vagini kod zdravih količinama. Bakterijska vaginoza simptomi su bolne seks i pražnjenja u kategoriji "neobično", dakle nevezano za menstrualnog ciklusa.

Govoreći o tečnosti, pričajmo o sperme. Kada i ako se odlučite da prođe kroz sa nezaštićenog seksa, trebalo bi da znate sperme ejakulirao u tebe neće samo nestati ili... Uh... Apsorbirati. Umjesto toga, sperma "bazena" u vagini kao barica nakon što je ejakulirao, ali budući da se zapravo ne putuje kroz minijaturnu otvaranja nedilatiranom cervixunless žena ovulira, to će vjerojatno pokrenuti nazad (naročito ako ste odmah vertikalno).

Da, to je bruto: Semen kaplje iz vagine. Ali bolje je da znam da je to slučaj prije nego li to po prvi put i da ti se desi. Ne paničite - to je potpuno normalno.

Prije donošenja odluke da se bez sedla, provjerite je li vaš kontrola rađanja je u redu. Ako uzimate oralnu kontracepciju, to znači uzimajući tabletu svaki dan. U slučaju da ste propustili tabletu, uzmite ga odmah, čim se sjetiti. Ako propustite više od jednog, odmah pogledajte instrukcije određenim kontrola rađanja ili se obratite ginekologu za naredne korake.

Kontrola rađanja potrebno - u najmanju ruku - tjedan dana da stupi na snagu (pobrinite se da se obratite ginekomastiju o vašem određenoj marki, kao što neki uzeti mjesec dana) pa se potrudite da odgodi bilo slobodnog Willy-ing do oralnih kontraceptiva rade svoj posao. Hormonalnih IUS, većina doktora reći da čeka sedam dana, koristeći back-up kontrola rađanja do intrauterini uložak udaraca u. Opet, obratite se lekaru za najbolje prakse.

Mogu Mindfulness koristi za vaš seksualni život?

Zadnja stvar što trebate znati prije nego uzimajući freaky u listovima: I vi i vaš partner treba da se pregledava. Roku od mjesec dana seksa bez kondoma, ne bi trebalo biti zakazivanja pregleda kako bi se osiguralo da ni jedan od vas je bilo ugovoreno. Na tragu svog prvog filma, trebalo bi da nastavite da se testiraju najmanje jednom godišnje nakon toga.

"Nikad ne bojte se pitati svog partnera o spolno prenosivim bolestima", kaže Guarini. "Ti si najbolji advokat za svoje zdravlje."

Stephanie Osmanski

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Koje stvaraju grudi?

Post Zdravlje

Moja komplikovana osećanja prema drugoj slovenskoj američkoj Melani Trump

Post Zdravlje

Ja sam hodač, kamenac, kajakaš - i ja sam debeo

Post Zdravlje

Prestao sam da pokušavam da tretiram svoj vaginizam i umesto toga sam dobio penis za pakovanje

Post Zdravlje

Zašto je jaz u zadovoljstvu pitanje rodne ravnopravnosti

Post Zdravlje

Konačno naučim da volim moj veliki lep stomak

Post Zdravlje

Kakva starost žena ima veze sa tretmanom depresije i anksioznosti

Post Zdravlje

Antibiotike koje biste želeli da izbegnete tokom trudnoće

Post Zdravlje

Zašto teri ekipe koje govore o seksualnom napadu je menjač igre

Post Zdravlje

3 razloga koji traže seksualno zadovoljstvo je radikalan (i neverovatno važan) čin

Post Zdravlje

7 jednostavnih načina da vaša vagina bude zdrava u bilo kom dobu

Post Zdravlje

Muškarci ginekologa o tome kako su izabrali svoju specijalnost