Prioritizacija vašeg zdravlja i blagostanja kao samohrane mame može vam pomoći djeci | BA.burnbrightlove.com

Prioritizacija vašeg zdravlja i blagostanja kao samohrane mame može vam pomoći djeci

Prioritizacija vašeg zdravlja i blagostanja kao samohrane mame može vam pomoći djeci

Nova studija je pokazala da samohrane majke koji imaju jaku socijalnu mrežu oko njih pomoći zatvoriti praznine njihova deca mogu imati had.Past studieshad otkrili da ljudi koji odrastaju u jednim roditeljem su smanjeni blagostanje i zadovoljstvo kao odrasli.

Prema dr Sakari Lemola sa Univerziteta u Warwick Odjel za psihologiju i dr David Richter iz Njemačkog instituta za ekonomska istraživanja, odrasli koji su odrasli od strane jednog roditelja za čitav svoj djetinjstvo zarađuju u prosjeku 30 posto manje, a češće biti nezaposlen. Bili su 9 posto manje šanse da budu u romantičnoj vezi i imao je manji krug prijatelja.

Single roditeljstvo: Shvatite kako vaša ličnost može da vas i vaše dijete koristi

Proučavali su više od 24.000 odraslih osoba; od njih, 641 proveli čitav djetinjstvo s jednim roditeljem, a 1.539 je proveo dio svojih ranih godina s jednim roditeljem. Gledali su godišnji prihod, broj doktora posjeta, ljubavnim vezama i ukupne društvene integracije.

"Oba roditelja i dalje pružaju važne resurse čak i kada djeca već odrasla i otišla od kuće njihovih roditelja. Tokom mladosti ovi resursi mogu uključivati ​​finansijsku podršku, kao i pristup društvenim mrežama, što je važno naći dobar posao ", rekao je Lemola u saopštenju.

Noviji, manji studija samohranih majki koje choicefound da djeca samohranih po izboru roditelji sasvim dobro u većini, pa čak i bolje ako je solo roditelj ima snažnu društvenu mrežu.

Dr. Fran Walfish, psihoterapeut je sa sjedištem u Kaliforniji i autor Self-Aware Parent, rekao je da, iako djeca imaju koristi od oba roditelja, kao samohrani roditelj ne znači da će vaše dijete biti manje pripremljeni ili dobro.

"Vidio sam mnogo djecu nastaju iz jednoroditeljskih porodica i napredovati", istakao Walfish. "Ključevi do pozitivnog ishoda su dosljedno toplo prilagođeni majka, koja je udobna balansiranje ljubav i odgoj i ograničenja i granice - kako u isto vrijeme", rekla je ona. Walfish savjetuje mame da zadrži uzor "veliki brat", koji mogu da učestvuju u otac-dijete aktivnosti.

Nijedan muškarac potrebno: Kako jedan roditeljstva me ambiciozniji

Drugi ključni pomaže djeci razviti način razmišljanja rast u odnosu na onu koja je fiksna, rekao je dr Kelly Pryde, a roditeljstva trener iz Ontario.

Fiksni način razmišljanja smatra da se stvari kao što su vještine, talente i okolnosti nisu baš promjenjive - oni su takve kakve jesu i nema mnogo možemo učiniti da ih promijeniti, objasnio je Pryde. A razmišljanja rasta, s druge strane, se fokusira na učenje i proces i ne zna da su se okolnosti i sposobnosti može promijeniti uz trud, vještine rješavanja problema i povratne informacije od drugih tokom vremena.

"Samohrani roditelji mogu pomoći svojoj djeci prihvatiti način razmišljanja rast naglašavajući proces više od trenutne rezultate i okolnosti", rekla je ona. "Iako stvari ne može biti način na koji bismo ih volim biti u pravu sada, možemo i dalje raditi na drugačiji ishod kroz cilj-postavljanje, truda, rješavanje problema i učenje iz grešaka."

"S vremenom, ova praksa može dovesti do većeg uspjeha u svim oblastima života", dodao je Pryde.

Kristen Fischer

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Ono što sam naučio od seksa sa ženom po prvi put

Post Zdravlje

Kakav je dogovor sa menstrualnom supresijom?

Post Zdravlje

Kako su moja lepota i zver postala moja priča

Post Zdravlje

Kurkuma protiv kurkumina: koja ima najviše koristi za zdravlje?

Post Zdravlje

Ako mislite da možete izbjeći HPV samo ako imate oralni seks, razmislite ponovo

Post Zdravlje

Može li moja labija promijeniti boju?

Post Zdravlje

Postoji li veza između piva soda i neplodnosti?

Post Zdravlje

Zdravlje gutanja je svuda, ali šta zapravo znači?

Post Zdravlje

Orgazmi su mučni zbog mene - i nisam sam

Post Zdravlje

Ova nova dijafragma nije kontrola vaše majke

Post Zdravlje

Da li se suočavamo sa nedostatkom OB-GYN-a?

Post Zdravlje

Evo kako se baviti vašim ginom posjetiti anksioznost