Priča crne žene o depresiji | BA.burnbrightlove.com

Priča crne žene o depresiji

Priča crne žene o depresiji

Ured prvi terapeuta je smješten u bogatom dijelu Washington, DC, s pogledom na Potomac River. Ured, opremljen kožnim foteljama i fino polirani hrast stolovi, je lijepo ali neugodno, osećam mali.

Ja sam nedavno otpušteni i znao da je ovaj osjećaj utapanja nije bio samo od toga da bude bez posla ili gubitak pravca koja obično dolazi s tim da u jednom je 20-ih godina. Ovo je bio isti utrnuo i udaljene osjećaj koji je pogodio oko u mene, jer sam bio 18 - prvi nastup ono što sada znamo da je depresije, godinama nakon ponekad puzi po strani dok drugi puta su bili raketa.

Mi se ne bavimo terapija

U crnačke zajednice, mi smo učili od ranog uzrasta da ne radimo terapije. Mi se molimo i idu u crkvu i Bog će riješi naše probleme. Čak i ako Bog ne riješi naše probleme, a mi i dalje trpe, pratimo u dugu tradiciju patnje kao i naši preci prije nas. Dok sam sreću da svoju porodicu nije imao da vjerovanje, to je aktuelni vjerovanje zajednice u cjelini. Dobili smo tu poruku iz našeg rođaka, prijatelja, komičara, TV emisije i filmove.

Govoreći o depresiji Is Good - Ulaganje u mentalno zdravlje Is Better

Bila sam mlada crnkinja, nezaposleni, kojima je potrebna pomoć u vezi sa mojim mentalno zdravlje. Bilo koji od ovih stvari bi bilo teško, ali kombinacija je izvan opisa, izvan moje razumijevanje. Odrasla sam u domaćinstvu sa snažnim matrijarh. Moja baka, aktivista zajednicu i volonterski, neumorno za djecu i seniore. Moja majka, žena s više od 20 godina u radnom odnosu savezne vlade, bio dobrovoljac u svom pravu. Ovo nije trebalo da budem ja. Nije trebalo da je potrebna pomoć sa aktom prevladavanja.

Sjedeći u ovom dobro opremljen ured, gurnuo sam pored neprijatnost ne znajući šta da kažem - negdje između microaggressions taj "profesionalni" bacio na mene kao "odgovorne odrasle osobe i dobivanje posla da plati svoje račune", znao sam da je me nije čuo. Ovo je bio jedan od onih noćne more u kojoj ste vrište na vrhu pluća, ali u stvarnosti, da ne pravi zvuk. Nešto se gubi u prijevodu ovdje.

Ovo ne radi bilo; to neće raditi. Vilicu osjetio čvrsto, grlo suho i moje uši pojavila se kao da sam bio u podzemne vagon za posljednjih sat vremena. Borio sam se tople suze i još toplije bes. Ostavio sam sve gore, osjećaj kao da se ništa nije moglo. Moja majka, čiji je zaposlenik program pomoći prednosti pruža mi pet sesija sa terapeutom podsjetio me nježno da nije bilo pomoći tamo, to jednostavno neće doći od nje.

Možda nikad Get Off depresije lijekova, i to je u redu

Volio bih da mogu reći da je ovlašten da prezaju ni od čega da spasi svoje zdravlje - naći nekoga ko je imao riječi da bi izlazak iz kreveta ujutro nešto drugo osim malo čudo. Ja bih onda sam vjerovao da neko može da mi pomogne ubiti sramota ove bolesti izgrađen u grudima, ali to nije moja priča.

U nemogućnosti da ispriča moje prvo iskustvo odrasle terapija u čudesni EAP ljudi putem telefona, uzdahnuo sam i rekao: "Ja ne osjećam da je to uklapa." Jedva sam skupio hrabrost da prisustvuju drugoj sjednici terapija sa različitim terapeuta.

Bio sam 15 minuta kasnije za sjednicu s tim naredne terapeut, uplašen i nesiguran i ne žele vjerovati ponovo slepo da neko može da mi pomogne ubiti zmaja ili čujem tihi vrište izvan ove noćne more. Ja sam čuvao. Dio mene se nada da će da me vidi kasno. Umjesto toga ova žena mi je dobrodošla u njoj udobno ured na drugom katu kuće od cigala, mnogo bliže tlu nego visok toranj sam sedeo u ranije. Zid je počeo da siđe.

Osećao sam se ugodno i čuo i tokom mog četiri dodatne sesije, bio sam u mogućnosti da ne samo dobiti dijagnozu depresije, ali vještine da mi pomogne da se izbori i ideje o tome kako izgraditi sistem podrške. Iako ja sada imam osiguranje, ja sam i dalje smatra nedovoljno osigurane i moje provajderi mogu garantirati samo slot sa terapeutom ako je hitan situacija u kojoj je pacijent opasnost za sebe ili druge, ili se aktivno razmatra samoubistvo.

Dok sam još uvijek vjerujem da je to neprihvatljivo i moje srce lomi i za druge ljude koji žive na marginama koji nisu u mogućnosti da se bilo koje usluge, Zahvalan sam svaki dan za program pomoći zaposlenih, što me spasio od toga da čekati do svoje depresije razvio u situaciji život ili smrt.

Suočavanje nakon dijagnoze

Godinama nakon moje dijagnoze nisu bajka, ali ja sam u mogućnosti da obrađuju moje depresije bez medicine, iako sam ja čvrsto vjerujem da lijek može biti koristan i spašavanje alat u dubok i širok toolbox rješenja za depresiju i druge mentalne bolesti.

Depresija Više vjerojatno da će izazvati srčani zastoj nego visok krvni pritisak

Jedan dio mog toolbox je pronalaženje glasove drugih žena koje žive sa depresijom. Preporučujem Black Pain: samo izgleda da nismo Hurtingby Terrie M. Williams, koji mi je strahovito pomogao. Čitajući ga, osjećao sam se kao da sam slušao stariju sestru ili tetku koja je prošla kroz iste stvari koje imam.

Također sam naučio vjerovati ljudima koji su pokazali i pomogao mi je odrade teži. Imam mnoštvo prijatelja i porodice u mom krugu koji postavljaju pitanja, provesti vrijeme, slušati i podsjeti me da nisam sama.

Svjestan sam da stigmu boli i ubija jednako kao i depresija radi. Problema i terapija finansiranje i liječenje vodi mnogo žena -i većina naročito žene i djevojke boje - iz koje izlaze iz druge strane ove. Dijelim svoju priču u nadi da to može biti za spasavanje, a ruku iz olupine i uvjeravanja da dok depresija može uvijek biti zvijer koja živi u vama, vi niste nemoćni da tuku natrag.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Ne treba mi medicinska tranzicija da bih dokazao da sam čovek

Post Zdravlje

Ova pilula može imati iste prednosti kao i vežbanje

Post Zdravlje

Da li sedište penisa u Meksiku može da dovrši seksualne zločine na javnom tranzitu?

Post Zdravlje

Potresi povezani sa nepravilnostima u periodu u mladim atletičarima

Post Zdravlje

Speculum možda dobija potrebnu redizajn

Post Zdravlje

7 važnih stvari koje vam noge mogu pričati o svom zdravlju

Post Zdravlje

Ono što te lude želje za šećerom stvarno pokušavaju reći

Post Zdravlje

Trumpov plan zdravstvene zaštite prošao je kuću - i to je užasna vijest za žene

Post Zdravlje

10 stvari koje vaša kosa govori o vašem zdravlju

Post Zdravlje

Moja komplikovana osećanja prema drugoj slovenskoj američkoj Melani Trump

Post Zdravlje

Zašto su poremećaji spektralnog fetalnog spektra fetusa veći nego što smo mislili

Post Zdravlje

Šta da uradite ako nešto nabacite u vaginu