Ovde su predlozi predsednika trupa za besplatnu kontrolu rađanja | BA.burnbrightlove.com

Ovde su predlozi predsednika trupa za besplatnu kontrolu rađanja

Ovde su predlozi predsednika trupa za besplatnu kontrolu rađanja

Izgleda da je Trump uprave može pratiti putem sa svoje obećanje da će remont kontracepciju mandata iz Zakona o Affordable Care prema procurio nacrt regulationobtainedby Vox. Ako se usvoji, bilo poslodavac će moći da traži moralni ili vjerski izuzeće za pružanje kontrole rađanja, bez obzira na veličinu ili pripadnosti.

Pod ACA - poznat i kao Obamacare - gotovo svi poslodavci su dužni ponuditi zdravstveno osiguranje za svoje zaposlenike koji uključuje pokrivenost različitih oblika kontracepcije, uključujući i kontrolu pilule i intrauterina uređajima. Poslodavci imaju mogućnost da zatraži moralne ili vjerske izuzeće pod ACA, ali samo vjerske bogomolje podobni - kasnije proširen Hobby Lobby caseto uključuju "usko održan" privatnog biznisa ako pokriva kontrola rađanja krše njihova vjerska uvjerenja.

Health Care Plan Trampa je prošao u kući - i to je užasno Vijesti za žene

Ako je odobren ovaj procurio nacrt prijedloga, to bi bio veliki udarac za reproduktivna prava žena u Sjedinjenim Američkim Državama, kao mnoge žene koje trenutno primaju kontrola rađanja bez doplate kroz plan zdravstveno osiguranje njihovog poslodavca će morati platiti od džep.

S druge strane, ako je prošlo, ova Uredba bi pobjeda za republikance i konzervativne vjerske organizacije koji su potisnuti protiv ovog dijela Obamacare jer je prvi put postao zakon, tvrdeći da oni ne bi trebali biti u obavezi da obezbedi pokrivenost za kontrolu rađanja, jer krši njihova vjerska i / ili moralnih uvjerenja. U okviru ovog prijedloga, univerziteta pružanja zdravstvene zaštite za učenike će se smatrati poslodavaca i mogao bi tražiti izuzeće.

"Proširenje izuzeće uklanja vjerskih i moralnih prepreka da entiteti i pojedinci mogu se suočiti koji inače žele da učestvuju na tržištu zdravstvene zaštite", objašnjava prijedlog.

No, republikanci: Defunding Planned Parenthood Definitivno neće spasiti novac

Je procurio nacrt regulative dobiti byVoxis od 23. Maja i da je nejasno da li je Trump administracija je napravio bilo kakve promjene ili da li je ovo konačna verzija. Trenutno, Ured za upravljanje i budžet razmatra prijedlog, koji je posljednji korak prije nego što postane službeni propis. Ukoliko bude usvojen, to bi bilo efikasno odmah.

Prije Obamacare, 20 posto američkih žena reproduktivne agepaid iz svog džepa za oralnih kontraceptiva, koje su pale na manje od 4 posto nekoliko godina nakon što je ACA postao zakon. Ako je odobren ovaj propis, taj broj će se vjerojatno vratiti ponovo gore.

Što trebate znati o petak Health Care Bill Failure

"To je samo vrlo, vrlo, vrlo široka izuzetak za sve," Tim Jost, profesor zdravstvene prava na Sveučilište Washington and Lee, rekao Vox. "Ako ne želite da ga daju, ne morate da ga pruži."

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Najbolje mesečne wellness pretplate da biste se osećali odlično

Post Zdravlje

Zašto uzimam moje cijevi vezane prije 30 godina

Post Zdravlje

Mogu li da postanem ovisnik o seltzeru?

Post Zdravlje

Nova studija će imati čak i najteže skeptike koji prihvataju pažljivu meditaciju

Post Zdravlje

7 načina na koji bi senat zdravstvene nege Bill bolio ženama

Post Zdravlje

5 najboljih cipela za ravne noge

Post Zdravlje

Lady gaga pretvara se u girotonski trening kako bi umanjila hronični bol mišića

Post Zdravlje

Seks je bio prvi put kada se moje telo osetilo moćnim

Post Zdravlje

6 Zdravstvene prednosti koje promene uma čuvaju složene kose

Post Zdravlje

Ova nova dijafragma nije kontrola vaše majke

Post Zdravlje

Kako je povlačenje mršavljenja promijenilo moj pogled na moje telo

Post Zdravlje

Pratio sam sva pravila o trudnoći - i ozbiljno se vratila