Nisam trudna, pa zašto imam krikove? | BA.burnbrightlove.com

Nisam trudna, pa zašto imam krikove?

Nisam trudna, pa zašto imam krikove?

Većina žena će priznati da doživljava misteriozni fenomen poznat kao "Cankles" u nekom trenutku u svom životu. Ako se desi da bude jedan od sretnika, na "debeli gležanj" vila će vas posjetiti samo dok si trudna. Ali, ako ste nešto poput mene i nisam vidio svojim člancima već neko vrijeme, a onda ste vjerojatno proklet sa sindromom strašne cankle.

Šta su Cankles?

Dok nije formalni medicinski termin ili dijagnoza, riječ "cankle" je sleng riječ kombinirajući tele i gležanj. Definira dio noge, gdje je gležanj zadovoljava tele i kada ne postoji definicija ili uvlačenje - drugim riječima, tele ne sužavaju do gležnja.

Mama Akcije Story of Slučajno Starving novorođeno

Šta izaziva Cankles?

Trudnoća je obično prva stvar koja mi pada na pamet kada žene pričaju o svojim člancima nestaju. Međutim, ono što mnogi ljudi ne shvataju je da postoji još nekoliko objašnjenja zašto je njihova gležnjeva su otišli na odmor bez njih.

Genetska predispozicija

Izgleda da je ovo još jedan od uslova ne možemo kriviti na naše roditelje, bake i deke i predaka. Neke žene jednostavno imaju prirodno veću kosti / gležnja zglobovima i deblji mišiće tele, koje se mogu kriviti naše gene - nešto što očigledno ne mogu promijeniti. Dakle, ako ste genetski predisponirani da imaju pravo potkoljenice bez oblika ili krivu, onda ne može biti mnogo možete učiniti kako bi promijeniti izgled vaših članaka. A ako ste već na zdrave težine, dobro jesti, redovno vježbaju i paze na unos natrija, onda je možda vrijeme da samo prihvate svoj Cankles.

Zadržavanje tečnosti

Ako je vaše tijelo zadržava previše vode, to može uzrokovati oticanje u područjima kao što su niže tele i gležnjeve. To im daje izgled tečnosti "udruživanja" u gležnjeva, koji može biti uzrokovan loše cirkulacije, unos natrijuma i trudnoća među drugim uvjetima. Ako se to dogodi biti uzrok vašeg Cankles, najbolje je da se drže podalje od natrija hrane bogate (posebno obrađene grickalice i fast food) i fokusirati na to da dosta tečnosti (voda, ne gazirana pića i bezalkoholna pića) tijekom cijelog dana.

Šta uraditi kada beba jednostavno stane Dojenje

Trudnoća

Trudnoća uzrokuje vaše tijelo da zadrži tečnost, što stvara izgled široke gležnjeve za većinu žena. Ako Cankles nisu nešto što inače bave, taj dodatni tečnost koja bazena oko gležnjeva obično prestaje nakon porođaja.

Debljanje

Teže si, pojavit će se češće Cankles. Kao što dobiju na težini, vaše tijelo povećava masne naslage na nekoliko područja vašeg tijela, uključujući i noge i zglobove. Čišćenje ishranu, vježbanje i izgubiti nekoliko kilograma, može sve pomoć.

Lijekovi

Određeni medicinesmay izazvati noge nabubri: antidepresivi (uključujući MAO inhibitora i triciklici), lijekovi krvni pritisak pod nazivom blokatori kalcijevih kanala, steroida i hormona kao što su estrogen (nalazi se kontrola rađanja pilule ili hormonsku terapiju) i testosterona. Razmotrite sa lekarom o tome da li se prebaciti na slične lijekove bez neželjenih nuspojava.

The Weird Dojenje Problemi No One ti kaže O u Birthing Class

Da li treba da se brinem?

Većina žena koje se bave Cankles nemaju razloga za brigu o bilo značajan medicinski problem; Međutim, ako je vaš Cankles pojavio u kratkom vremenskom periodu, progresivno pogoršava, bolne ili natečene, osjećati mnogo toplija ili hladnija od ostalih tvojih kožom ili ako se disproporcionalnog koža je crvena, trebali biste vidjeti svog lekara. Medicinska stanja kao što su bolesti bubrega, zatajenje jetre, srca, krvnih ugrušaka i drugi mogu sve povećati zadržavanje tekućine, posebno oko gležnjeva.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Molim vas nemojte tetovirati oka

Post Zdravlje

Navodni seksualni zločini Harvey Weinstein-a doneli su uspomene na moje zlostavljanje

Post Zdravlje

Kako je moj otac odgojao moj otac promenio naš odnos

Post Zdravlje

Razlog zbog kojih su vaše ruke i noge stalno hladne

Post Zdravlje

3 neočekivano teške stvari o trezvenosti

Post Zdravlje

6 stvari koje nikada niste znali da menopauza može učiniti vašoj vagini

Post Zdravlje

9 stvari koje možete učiniti da bolje počnete večeras

Post Zdravlje

Ovako je potrebno da se izgubi praznična težina

Post Zdravlje

Pomoć: ne mogu prestati da plačem Nema očiglednog razloga

Post Zdravlje

Joga u crnom svetlu sjaja u mraku je smiješno zabavna

Post Zdravlje

Ono što te lude želje za šećerom stvarno pokušavaju reći

Post Zdravlje

Žao mi je, ali se bavljenje vaginalnim pitanjima ne poboljšava sa godinama