Nestabilna super-gonoreja se širi kroz oralni seks | BA.burnbrightlove.com

Nestabilna super-gonoreja se širi kroz oralni seks

Nestabilna super-gonoreja se širi kroz oralni seks

Dijagnoza gonoreje nikada nije velika novost, ali radi se o da se pogoršava. Svjetska zdravstvena organizacija reportsthat seksualno prenosive infekcije postaje mnogo teže - au nekim slučajevima i nemoguće - za liječenje.

"Bakterije koje izazivaju gonoreja su posebno pametni. Svaki put mi koristimo nove klase antibiotika za liječenje infekcije, bakterije evoluiraju da im se odupre", rekao je dr Teodora bežični, medicinski oficir humane reprodukcije u SZO, u saopštenju.

Podsjetnik: Vagina nije prljava Word

Nakon što je godinama liječio STI sa antibioticima, neke zemlje - posebno onih koji su viši prihodi i bili na čelu tretman - pronalaze da postojeći lijekovi više nisu na snazi.

Gonoreja, koji zaraženo oko 78 miliona peopleeach godine, može utjecati na genitalije, rektum i grla, a sve više širi putem oralnog seksa. Povrh toga, prema WHO, komplikacije gonoreje nesrazmjerno pogađaju žene, uzrokujući zdjelične upalne bolesti, vanmaterične trudnoće i neplodnosti, kao i povećan rizik od HIV-a. To može biti usvojen nakon childduring trudnoće.

Sophie Turner Oralni seks Ed Came FromGame of Thrones

STI može se spriječiti s korektan i dosljedan upotreba kondoma kao i povećana svijest o tome šta simptomi izgledaju. Ovi simptomi mogu uključivati ​​gusta zelene ili žute otpustu iz genitalije, bol pri mokrenju i krvarenje između razdoblja.

Dakle, može postojati veza između Bikini Depilacija & SPI

"Za kontrolu gonoreja, potrebni su nam novi alata i sistema za bolju prevenciju, liječenje, ranija dijagnoza, i potpunije praćenje i izvještavanje novih infekcija, upotreba antibiotika, kvarova otpora i tretman", rekao je dr Marc Sprenger, direktor antimikrobne rezistencije na WHO, u saopštenju. "Konkretno, treba nam novih antibiotika, kao i brz, precizan, point-of-care dijagnostičke testove - idealno, oni koji mogu predvidjeti koji antibiotici će raditi na tom infekcije - i duži rok, vakcina za sprečavanje gonoreju."

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Koji su normalni neželjeni efekti nakon uzimanja plana b pilule?

Post Zdravlje

Koje su vaše šanse da zatrudnite sa jednim jajnicima?

Post Zdravlje

Brooke Burke četveromjesečni trening opekotine Ab

Post Zdravlje

Samo zato što Miranda Kerr dobija obraz lica Leech, to ne znači da i vi trebate

Post Zdravlje

Mogu li da postanem ovisnik o seltzeru?

Post Zdravlje

Molimo da ne jedite placentu

Post Zdravlje

Hej, zabavni grad: bez glutena nije grubo

Post Zdravlje

Evo kako su ove žene označile negativan test trudnoće

Post Zdravlje

Koje su koristi od đumbira za zdravlje?

Post Zdravlje

Kako navigirati jogom dok imate periode

Post Zdravlje

Sada možete kriviti svoje gene zbog lošeg rasporeda spavanja

Post Zdravlje

Naučite od epskih prehrambenih seksualnih parova