Može li umišljenost imati koristi od seksualnog života? | BA.burnbrightlove.com

Može li umišljenost imati koristi od seksualnog života?

Može li umišljenost imati koristi od seksualnog života?

Za godina, ljudi su okreću budističke disanje i meditacija praksi kao način da se bave različitim uvjetima mentalnog zdravlja, uključujući anksioznost i depresiju. Ali nedavno, blogeri, zdravstveni radnici i poznate ličnosti su promovisanje ideje sabranosti kao način da se smanji stres, povećati sreću, pa čak i poboljšati seksualno uzbuđenje.

Sabranost je o učenju da budu prisutni i svjesni sebe i svoje okoline i da se fokusiramo našu pažnju na ono što mi doživljavamo trenutka do trenutka. Cilj za ljude koji prakticiraju sabranost je da počne da se pristupi raznim aspektima života sa prijemom i otvorenost, a ne sud.

7 Meditacija mitova ne bi trebalo da kupuju u

"Kada čujete riječ sabranost, morate shvatiti da je prisutnost srca", rekao je Jon Kabat-Zinn, Mindfulness-Based osnivač smanjenje stresa na nedavnoj seminarfor Naučnog centra Greater Good u Berkeley.

Za neke ljude, sabranost tokom seksa je nešto što dolazi vrlo prirodno, ali za druge, strepnje i smetnje mogu stajati na putu punu svijest o tijelu i umu prilikom seksa.

Nekoliko nedavnih znanstvene studije su dokazale da je praksa sabranosti generalno mogu smanjiti bol i osloboditi stresa, a posebno za vrijeme seksa, sabranost može poboljšati fizičko uzbuđenje i emocionalnog ispunjenja.

Kako bi sabranost da čak i najprometnijih dana

Istraživači sa Brown Universityevaluated grupu od 41 muških i 36 ženskih studenata u periodu od 12 tjedana za proučavanje efekata sabranosti na seksualno uzbuđenje. Svi učesnici prošla kroz tromjesečni kurs u sabranosti meditaciji. Učesnice prijavio da je nakon prolazi sabranost meditacije, oni su više seksualno uzbuđeni brže. Rezultati istraživanja istakao potencijal obuke sabranosti kao tretman žena seksualne disfunkcije.

Izvan treninga sabranost, fokusirajući se na nešto posebno kao što je dah ili dio tijela može pomoći ženama krene ka bliskosti i intimnosti sa svojim partnerima. Usvajanje ono što je poznato kao "otvorena fokusu" pristup može pomoći ženama odvojili sa svim stres dan-to-dan život i fokusiramo na senzacije u njihovim tijelima, što im omogućava da uživaju u seksu više u potpunosti.

Stres je što nas manje suosjećajan

Prema Headspace, razvijanja osobne meditacije rutina vam može pomoći da postanu svjesni ometanja oko vas i pomoći vam da nauče da se suprotstavi ovim ometanja sa sabranosti. Dnevno meditacija je pokazala da se smanji količina kortizola (hormona stresa) u mozgu. Sa smanjenjem kortizola, možete povećati libido, čime se povećava seksualni nagon.

By Shaye DiPasquale

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Vruća kupka može imati koristi od svog tela kao i vežbanje

Post Zdravlje

7 najboljih trkačkih cipela za visoke luke - noge vam se zahvaljuju

Post Zdravlje

Vreme je da razgovaramo o zdravlju pčela i zdravlju bešike

Post Zdravlje

Može li moja labija promijeniti boju?

Post Zdravlje

Kako navigirati jogom dok imate periode

Post Zdravlje

Kako letnje uštede utiču na naše zdravlje

Post Zdravlje

Biti napadnuti zbog vaginizma promenili su mi percepciju seksa

Post Zdravlje

7 važnih stvari koje vam noge mogu pričati o svom zdravlju

Post Zdravlje

9 žena o tome kako je meditacija promenila svoje živote

Post Zdravlje

3 neočekivano teške stvari o trezvenosti

Post Zdravlje

Šta treba razmotriti prije nego dobije trajnu šminku

Post Zdravlje

Kako jesti zdravo bez žrtvovanja vašeg društvenog života