Molimo da ne jedite placentu | BA.burnbrightlove.com

Molimo da ne jedite placentu

Molimo da ne jedite placentu

Žene konzumiraju vlastiti posteljice nakon rođenja njihovog djeteta ima sve ono što je potrebno je kliknuti zdravlje priča: intriga, sumnjivog nauke i potencijalnog bruto-out faktor. U proteklih nekoliko godina, što smo čuli od celebritieslike January Jones, Kim Kardashian i Alicia Silverstone, koji su svi bili otvoreni o preuzimanju vlastite posteljice u obliku tableta za različite zdravstvenih razloga.

Osim gutanja utisnutim placentu, ljudi su isto tako uključeni u frape, trufflesand soupswith stav da će pomoći ženi se oporavi nakon poroda i mogao bi eventualno spriječiti ili liječiti postporođajne depresije.

Podsjetnik: Vagina nije prljava Word

Sada je vjerojatno dobar put napomenuti da ne postoji bilo kakva objavio medicinski evidencesuggesting da jedu svoj posteljica ima bilo kakve dokazane zdravstvene prednosti. I ne samo to, ali nova studija u časopisu American Journal of Obstetrics & Gynecologyconfirms ovo i savjetuje doktori ne preporučiti svojim pacijentima da jedu vlastite (ili bilo koga drugog) placente.

Prije izvještaj iz Centra za bolesti Controlthat izašla u junu, zagovornici prakse su bili u mogućnosti da previde nedostatka medicinskih dokaza, ukazujući na činjenicu da je, naravno, oni ne mogu pomoći, ali oni i nisu štetne. Ali to više nije slučaj. U izvještaju CDC objavljen u junu opisao je beba rođena u Oregonu u 2016. Postane ozbiljno bolestan sa strep infekcije koja je izazvala problema sa disanjem. Kada doktori tražili uzrok infekcije u novorođenčadi, ali nije mogao pronaći jedan, na kraju su testirali sušene placente kapsule majka beba uzimao dnevno. Kapsula sadrži bakterije koje su bile upalu pozitivne i vrlo vjerojatno su uzrok infekcije bebe prema authorsof izvještaja.

Chelsea Clinton ima velike osećanja o zdravstvenoj zaštiti Bill Senata

Trenutno nema postojeće standarde za obradu ili priprema posteljice za potrošnju, u izvještaju se ističe. Naime, proces pretvaranja posteljice u kapsule ne mora nužno uključiti grijanje je na 130 stupnjeva F za 121 minuta potrebno da se smanji vrstu bakterije koja je napravila beba bolesna. Dakle, autori preporućujem "placenta kapsula ingestije treba izbjegavati."

6 ranih znakova trudnoće ne bi trebala biti Ignorisanje

Iako CDC još nije zauzela zvaničan positionon posteljice pilule, ovo upozorenje od autora izvještaja šalje snažnu poruku u međuvremenu.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Podsjetnik: vagina nije prljava riječ

Post Zdravlje

Ja sam hodač, kamenac, kajakaš - i ja sam debeo

Post Zdravlje

Zdravlje gutanja je svuda, ali šta zapravo znači?

Post Zdravlje

Joga u crnom svetlu sjaja u mraku je smiješno zabavna

Post Zdravlje

Kako je pogrešna dijagnoza skoro uništila moj život

Post Zdravlje

Kako nekoga podržati rakom dojke

Post Zdravlje

Zašto je težina neizrečen problem u transrodnoj zajednici

Post Zdravlje

Kontrola rođenja igra ulogu u životu u mom lezbejskom odnosu

Post Zdravlje

Evo šta možete učiniti ako vaše telo ne odgovori na vežbanje

Post Zdravlje

Putovanje sanjom pretvara se u užas u odmoru kada žena zarađuje tuberkulozu

Post Zdravlje

3 neočekivano teške stvari o trezvenosti

Post Zdravlje

Šta je grip sa gvožđem, i kako to tretirate?