Koje testove plodnosti u kući vredi? | BA.burnbrightlove.com

Koje testove plodnosti u kući vredi?

Koje testove plodnosti u kući vredi?

Možete proučiti svoju plodnost kod kuće u obliku ovulacije-prediktor kompleti, što vam omogućava da vidite kada ste ovulaciju, tako da možete odrediti najbolje vrijeme za zamisliti.

5 napredak u ženskim zdravstvene tehnologije smo uzbuđeni

"U većini slučajeva, to su pouzdani", kaže dr Vendi Chang, što je ginekologa plodnosti specijalista sa južne Kalifornije reproduktivno centar. "Ali, da dobijete ono što platiti. Ovulacija-prediktor kompleti će varirati, s mnogim vrstama nedostaje najvažniji prozor ako nisu dovoljno osjetljive.

Dok je dobra hidratacija je važno, povremeno Chang kaže da je naišao na žene koje piju daleko više od 2-1 / 2 litre vode dnevno, što znači da mogu biti skloniji lažno negativno na njihovu ovulaciju-prediktor testiranje kit.

"Ovulacija testovi su sjajno ako je regularna menstrualnog ciklusa", kaže Josie Bouchier, Holistic Health Coach za cijelu Žena i ekspert u Tot. "Ali, ako imate PCOSor kratak prozor ovulacija ili si preko 40, svojim [luteinizirajući hormon] udara variraju, a samim tim i test može biti tačno."

Bouchier preporučuje metoda plodnosti-svijest, a naučno način za praćenje menstrualnog ciklusa. Metoda uključuje uzimanje bazalne tijelo narav, evaluaciju vašeg cervicalfluid i svjesna položaja grlić materice. Bez obzira da li ili ne pokušavate da zatrudnite, Bouchier poziva svijest learningfertility.

"Znajući da ovulacija dan 19 u odnosu na dan dva ciklusa uzima nagađanje od toga", kaže ona. "To je razlika između gledanja u blinky smajlija na testu i razumijevanje što se zapravo događa u vašem tijelu. Jednom kada znate šta se dešava, ti si u puno boljoj poziciji da bude zastupnik za sebe. "

Postoji nekoliko kod kuće plodnost testira Bouchier i njene kolege predlažu. Ako si super-ozbiljno testiranje (a ne samo učenje o ciklusa), Clearblue Advanced Digital Ovulacija Testlooks za luteinizirajući hormon i estron-3-glukuronid vam dati širi spektar dana kada bi mogli da pokušaju da zatrudne. Ako samo želite da testirate luteinizirajući nivo hormona, WondFooffers ovulacije test koji je jeftin i okreće rezultat oko pet minuta.

Koji Plodnost aplikacije su Worth It?

Chang napominje da neki ljudi odluče za testove pljuvačke-ferning, kao Plodni-Focus, što je ovulacija prediktor koji otkriva estrogena šiljak koji prethodi ovulacije, poznat kao ferning. Chang savjetuje koristeći test urina za provjeru prisutnosti luteinizirajući hormon uz test pljuvačke, ako će ići taj put, da vidim da li su rezultati konzistentni.

Plodnost testova, kada precizno, da vam za čitanje o tome što radite upravo sada u smislu ovulacije i hormona i predložiti kada ćete možda nastaviti s pokušajima začeća. Ali, ako trudnoća dalje niz cestu za vas, tu je kod kuće test koji vam može pomoći da naučite šta plodnost izgleda kao u ovom trenutku.

Moderni Fertilityfounders Afton Vechery i Carly Leahydeveloped svoje at-home test plodnosti nakon realizacije za sebe koliko je komplikovano plodnost. Test vam pomaže u prednosti, da tako kažem, što vam omogućava da "check-in" na plodnost, tako da možete znati šta imaš posla prije nego što pokušate da zatrudni.

Kao Vechery naučio kada je otišla da se plodnost sama testiranja, analiza krvi učiniti najprecizniju ocjenu Ono što se sada događa i što bi se moglo dogoditi u budućnosti. Ona i Leahy grade test žele kako bi se premostio jaz znanja o plodnosti ranije razmišljao o trudnoći počinje da se dogodi.

Test, koji je personalizovana prema vašeg rođenja-controlmethod, pruža informacije o jajnika rezerve (kapacitet vaše materice za proizvodnju jaja), ovulaciju i hormona. Naređujem ti test, poslati uzorke i dobiti rezultate u nekoliko dana u obliku rezultat plodnosti, kao i laboratorijske rezultate sa lekarom možete podijeliti.

Trebao si Baci Vaš kontrola rađanja i Koristite App Umjesto toga?

"To je alat za šire razmišljanje o svom reproduktivnom timeline", kaže Vechery. "Možete dobiti pristup informacijama sada da možda ne otkrije tek kasnije."

Chanel Dubofsky

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Whoa - radio stanica oglašava bebu kao nagradu za takmičenje

Post Zdravlje

Pročitajte ovo pre nego što napravite novogodišnju rezoluciju

Post Zdravlje

Kako mi je telo prevarilo da mislim da sam prolazio kroz menopauzu

Post Zdravlje

Zašto Biti tanak ne znači uvek da si zdrav

Post Zdravlje

Kako je pogrešna dijagnoza skoro uništila moj život

Post Zdravlje

Evo kako bi dojenje moglo uticati na vašu vaginu

Post Zdravlje

Razlog zbog kojih su vaše ruke i noge stalno hladne

Post Zdravlje

Upoznajte ženu - i uređaj - uzimajući seksualni napad

Post Zdravlje

Ja sam hodač, kamenac, kajakaš - i ja sam debeo

Post Zdravlje

Postala sam opsednuta Biti tankom, tako da niko ne bi primetio moju crnilo

Post Zdravlje

Upozoravajući znaci vaši problemi u detinjstvu uništavaju vaše odnose

Post Zdravlje

Trebali biste znati imena ovih crnih žena zdravstvenih heroja