Jedan korak bliže smo dobili pilule za kontrolu rađanja bez recepta | BA.burnbrightlove.com

Jedan korak bliže smo dobili pilule za kontrolu rađanja bez recepta

Jedan korak bliže smo dobili pilule za kontrolu rađanja bez recepta

Hitne kontracepcijske pilule kao Plan B su dostupni bez recepta godinama, pa zašto je ne da je slučaj za preventivnu oralni kontraceptiv pilule?

Prošle sedmice, Vox reportedthat Americi može dobiti jedan korak bliže over-the-counter pilule za kontracepciju, zahvaljujući sa sjedištem u Parizu farmaceutska kompanija HRA Pharma i njihovo partnerstvo sa Ibis reproduktivno zdravlje, neprofitne istraživačke organizacije. Zajedno, korporacija i organizacija će se prvi koraci ka stvaranju neke vrste kontracepcije dostupan bez recepta u Sjedinjenim Državama.

Proći na pilulama: Alternative za pilule za kontracepciju

Dakle, ono što je bio zastoj? Mi znamo da je taj pristup kontroli rađanja optionsdecreases stopa neplaniranih trudnoća i kontrolu pilule su relativno sigurne i efikasne (kada se uzimaju pravilno). Isto tako znamo da nisu sve žene imaju pristup pristupačne zdravstvene zaštite (i stvari ne izgledaju sjajno za nas nakon 20. Januar.) - drugim riječima, posete doktora potrebne kako bi se dobila recept za pilule mogu biti još jedan prepreka za neke. Dakle, ne bi bilo lakše i isplativije (da ne spominjemo preventivne bezbrojnih neplaniranih trudnoća), ako su bili dostupni na šalteru pilule za kontracepciju?

Nažalost, to nije tako lako. Da, postoje politički kamen spoticanja (govorimo o ženskim tijelima, nakon svega), ali iznenađujuće, što kontrola rađanja pilule dostupni na šalteru je zapravo dobio dvostranačku podršku - u teoriji, barem. U praksi, mi smo nigdje Closeto rješenje prihvatljivo za obje strane, a posebno u odnosu na to da li i kako planovi osiguranje će pokriti. Ali politika su samo jedan dio jednadžbe.

Kontrola rađanja pilule: Činjenice što trebate znati

Sa medicinskog stanovišta, neki arguethat potencijalne nuspojave pilule rođenja nije dovoljno značajan da zahtijeva posjetu doktora kako bi se osigurala žena razumije rizike i koristi pilule. Stvar je u tome, a lotof over-the-counter lijekovi imaju nuspojave, ali ne zahtijevaju recept ili posjeti doktora. Ali opet, drugi lijekovi over-the-counter nisu sastavni dio za mnoge žene autonomiju, tako da nije isto hitnost da to reguliše.

Politika i medicinske sigurnosti na stranu, Vox boda outthat pravi problem je pronalaženje farmaceutska kompanija spremna da ide kroz nevjerojatno dug proces dobivanja odobrenja FDA za over-the-counter korištenje jednog od svojih pilula za kontracepciju.

Žene tweet #MyPillStory da dijele kontroli rađanja nevolje

U izjavi za Vox, HRA Pharma je rekao da "oralni kontraceptivi su neke od najboljih studirao lijekova na tržištu danas i uživajte dugogodišnju podršku medicinskih i javnih zdravstvenih stručnjaka."

Iako nije jasno koliko dugo će ovaj proces trajati ili specifične sastav pilule, predsjednik Ibis Kelly Blanchard izjavio Voxthat plan je da podnese prijavu FDA u roku od nekoliko godina, a da su neke komponente aplikacije i istraživanja su već u toku.

Ono što znamo je da će prvi over-the-counter kontrola rađanja pilule biti progestin samo, a ne kombinovane pilule estrogena i progestina. To je zato što, iako obje vrste su efikasne, pilule progestin samo imaju manje strana effectsand su već prošli kroz proces odobravanja s pilula za jutro posle (koji je ujedno i progestin pilula).

Uprkos neizbježnim izazovima za zdravlje žena dolazi od dolaznih uprave, Blanchard izjavio Voxthat se nada da FDA "će pratiti njihov proces i suditi ga u meritumu. I mislimo meritumu su jaki. "

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Zdravlje gutanja je svuda, ali šta zapravo znači?

Post Zdravlje

Trovanje ugljen monoksidom je tihi ubica - ne ignorišite ove simptome

Post Zdravlje

Ugljenice za usne postaju sve češće, ali nisu sve opcije sigurne

Post Zdravlje

Zašto Lena Dunham i ja otkrivamo i sakrivamo našu endometriozu

Post Zdravlje

Volim svoje tetovaže, ali ne želim razgovarati s vama o njima

Post Zdravlje

8 stvari koje tvoja vagina govori

Post Zdravlje

6 Mamurne lekove za koje niste znali da postoje

Post Zdravlje

Oda Richardu simmonsu, nacionalnom blago

Post Zdravlje

Sindikat Gabrielle otvara se oko skoro 10 pobačaja i mnogo krugova IVF-a

Post Zdravlje

Ovo je jedan od načina da se zatvori orgazamski jaz

Post Zdravlje

Zašto je siva anatomija moja komforna tv emisija

Post Zdravlje

Zašto je težina neizrečen problem u transrodnoj zajednici