Ispostavlja se da je sinhronizacija perioda menstrualni mit | BA.burnbrightlove.com

Ispostavlja se da je sinhronizacija perioda menstrualni mit

Ispostavlja se da je sinhronizacija perioda menstrualni mit

Nova studija pokazuje da žene troše mnogo vremena zajedno ne mora nužno sinkronizirati svoje periode - dolazi kao udar na lijeni muški stand-up komičara svuda. Za razliku od dugogodišnje menstrualnog mitologiji, istraživanje je pokazalo da čak i kada žene žive zajedno, oni nisu ništa više šanse da dobiju svoje periode u isto vrijeme. U stvari, ženske menstrualne cikluse imaju veće šanse da razdvojite tokom vremena.

Studija, koju je sproveo period i plodnosti praćenje aplikacija trag zajedno sa Sveučilišta u Oxfordu, vjerovatno najveći te vrste, koja je pratila 360 parova žena. Istraživači su otkrili da 76 posto parova prijavili imaju veću vremensku razliku između datuma početka i kraja svog perioda na kraju studije u odnosu na početak.

"Period u Petri Dish" može imati veliki uticaj na reproduktivno Research

"To je vrlo verovatno da ciklus sinhronizaciju je pravi fenomen", rekao je Clue je podatke naučnik Marija Vlajić The Guardian. "Menstrualni sinhronizaciju između uzorka smo imali nije postojao. Mi smo i uradili neke statističke testove i otkrili da je razlika u ciklusima zapravo raste. To ne znači da su parovi izlaze iz sync - to znači da nikada nisu bili u sync na prvom mjestu. To je priroda dva matematičke serija koje ponavljaju:. Serija će razilaze kao raste broj "

Odakle ideja sinhronizovane perioda početi? Ideja menstrualnog ciklusa bude vezan za lunarni ciklus postoji već stoljećima (i bila je predmet empirijskog istraživanja), ali s obzirom našeg starog prijatelja periodu paradoks (to periodi su istovremeno dovoljno snažan da bi iscrpljujuće, ali ne i dostojan naših vrijeme istraživanja i finansiranje), nije bilo mnogo studija tražim u ovo.

Upoznajte budućnost Egg zamrzavanja

To je bio 1971 studyby psiholog Martha McClintock da ojačana najčešće održan menstrualnog / moon veze. Nakon praćenja 135 studenta koji žive u istom domu, našla jake dokaze sinhronizacije perioda - posebno u smislu početka ciklusa datuma učesnika.

I mi smo u potpunosti ga je kupio. A 1999 studyfound da 80 posto žena vjeruje u sinhronizaciji periodu, sa 70 posto rekavši da je uživala.

Naša tijela, Ourselves Takes o međunarodnoj Surogatske

Doduše, postoji nešto osnaživanje o ovoj ideji.

"Sviđa mi se ideja sama ove dominantne super materice u grupi žena koje čini svako prilagoditi svoje cikluse", rekao je Vlajić The Guardian. "Vidim kako si to daje posebnu vezu sa ženom da prođe kroz koji u isto vrijeme."

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Julianne hough govori o njenoj borbi sa endometriozom

Post Zdravlje

Orgazme su najudaljenije za ravne žene

Post Zdravlje

Zašto smo dobili tu grudvicu u grlu kada smo tužni?

Post Zdravlje

Sve što treba da znate o osteopeniji

Post Zdravlje

Da li biste trebali izbaciti kontrolu nad roditeljima i umesto toga koristite aplikaciju?

Post Zdravlje

Koliko su opasne UV lampice u salonima za nokte, zaista?

Post Zdravlje

Da li je kristina applegate operacija koja sprečava kancer dobru opciju?

Post Zdravlje

Zašto se ne slažem da pišem o poslednjim studijama o rođenju?

Post Zdravlje

Prelazak na novo mesto može promijeniti vašu ličnost

Post Zdravlje

Više sportista govori o njihovim periodima - evo zašto je to važno

Post Zdravlje

Ono što sam naučio iz dijagnoze dijagnoze grlića materice

Post Zdravlje

6 Mamurne lekove za koje niste znali da postoje