Evo kako bi dojenje moglo uticati na vašu vaginu | BA.burnbrightlove.com

Evo kako bi dojenje moglo uticati na vašu vaginu

Evo kako bi dojenje moglo uticati na vašu vaginu

Dojenje može biti komplikovano. To može pokrenuti spektar bude bez napora iskustvo toga što je najbolnije, frustrirajuće i stresno podešavanje. Realnost dojenja u kombinaciji sa pritiskom da to učini dugoročno, možete dodati stres na već nestabilna vremena, što je razlog zašto imaju low-dole kako vagine promijeniti je važno. To je jedan manje stvar koja će te uhvatiti za iznenađenje.

28 Dojenje Essentials za New Mom

Nakon porođaja, estrogena i progesterona nivoa žene padaju na način sličan način na koji su prebaci u menopauzi. Na drastičnu promjenu razine hormona može dovesti do atrofični vaginitis, koja uključuje upalu vagine, kao i bol, svrbež i suhoća. Je stanje može trajati sve dok žena doji, jer u ovom trenutku nivo estrogena ostati relativno nizak - visok nivo estrogena bi inhibiraju proizvodnju mlijeka.

Rachel je imala atrofični vaginitis dok dojite svoje kćeri, a seks je bio toliko bolan da je ubrzo postao ne dolazi u obzir. "Ja nisam ogroman seks osoba, tako da mi je da se žale da je seks boli i boli moj odnos je velika stvar", rekla je ona. "Počeo sam lokalni hormon therapyfor isušenost jer sam bio toliko neugodno, ali nije bio ' t je upozorio da bi to moglo dogoditi. Nekako sam bio otpušten. Kao, to je način na koji je to. "

U članku za Medscape, babice Amy Palmer i Frances Likis opisati laktacionom atrofični vaginitis u žena koje doje kao "vjerojatno pod priznate" lekara. Palmer navodi nedostatak svijesti kao razlog zašto lekari ne upozoravaju žene laktacionom atrofični vaginitis.

5 načina da Imajte vagine Healthy

Pored toga što bol tokom seksa, žene koje su medicinske sestre mogu izgubiti interes u seksu u potpunosti. Nedostatak interesa može biti zato što je dojenje potiskuje hormona (prolaktin i testosteron), koji utiču libido. Ako ste zainteresirani za seks dok vi dojite i vi i doživljava vaginalne suhoće, Dr. Candace Howe, što je ginekologa u Kaliforniji, preporučuje i niske doze vaginalnog dodataka (koji neće uticati na dojenje) i Aquaphor, masti za zarastanje suhe i ispucale kože.

Laktacionom atrofični vaginitis je samo jedan od mnogih na listi načina dojenja može biti utiču vagine.

Lochia, na primjer, je krvavo pražnjenja doživjela odmah nakon poroda i može nastaviti dok dojenja. Promjene u pražnjenja boja može značiti različite stvari - smeđe ili roze pražnjenja označava period žene vraćaju na drugačiji način, dok beli sekret ukazuje na ovulaciju i služi kao podsjetnik da je moguće toget trudna dojenja.

8 Stvari vagine vam kaže

Dojenje također može utjecati na način na koji vaginu miriše. Niži nivo estrogena u ovom trenutku znači da je vaš vaginalni zidovi su tanji i manje kisela, što omogućava miris. Topical estrogen može pomoći, ali bi trebalo odlučiti sa svojim lekarom ako je to najbolji put za vas jer je aktuelna estrogena bi potencijalno mogla napraviti svoj put u krvotok i utjecati na dojenje.

Chanel Dubofsky

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Kako jesti zdravo bez žrtvovanja vašeg društvenog života

Post Zdravlje

Skoro polovina američkih muškaraca ima genitalne HPV infekcije (gulp)

Post Zdravlje

6 vežbi koje će vam pomoći da spavate bolje

Post Zdravlje

Izgubio sam se pamćenje i patio od izlučivanja PTSP-a nakon nesreće u vožnji

Post Zdravlje

Američki transrodni posrednici savršeno ažuriraju svoje pasoše - evo zašto

Post Zdravlje

Kakav je dogovor sa menstrualnom supresijom?

Post Zdravlje

Pratio sam sva pravila o trudnoći - i ozbiljno se vratila

Post Zdravlje

Može li novi, manje invazivni tretman fibroida materice uticati na plodnost?

Post Zdravlje

Šta biste trebali znati o dojenju sa implantima dojke

Post Zdravlje

Orgazme su najudaljenije za ravne žene

Post Zdravlje

Kako mi je poboljšalo moje zdravlje, pomoglo mi je da regulišem moj period

Post Zdravlje

Kako je moj otac odgojao moj otac promenio naš odnos