Dobro namijenjeni pokloni ne bi trebali davati nekome ko se bavi neplodnošću | BA.burnbrightlove.com

Dobro namijenjeni pokloni ne bi trebali davati nekome ko se bavi neplodnošću

Dobro namijenjeni pokloni ne bi trebali davati nekome ko se bavi neplodnošću

Jedan od osam parova iskusi neplodnost. Verovatno znate jedan. Oni mogu biti čak i na listu odmor. Iako pokušavate biti empatični i ohrabrujući, važno je voditi računa o poruci svoj poklon može poslati par bori s neplodnošću. Prečesto, dobronamjerni poklone završiti uzrokuje bol i frustracije za poklon-prijemnik.

Kako imati sretan praznik kao novi usvojilac

Ni sa kim prolazi kroz krizu, kao što je neplodnost je zaista, to je teško ravnotežu pokazati da ti je stalo kad ne potpuno razumiju iskustvo oni prolaze. Ipak, to je tako zamišljeno da se neko želi dati značajan poklon podrške. U tom duhu, evo nekih odmor darove treba izbjegavati davanje netko prolazi kroz neplodnost, kao i savjete za ono što bi trebalo dati.

Loša ideja: Izbjegavajte podrške ili nade poklone

Vjerojatno ste dali svojim prijateljem Pep razgovore tokom borbe oni prolaze. Praznici nisu velika vremena da se to tetošenje sa "neplodnost podrška" ili "nadu" u vezi poklona. Iako je dobronamjerni, stvari kao što su nada kamenje ili komad nakita, koji kaže da 'vjeruju' nisu put kojim treba ići. Neko bori s neplodnošću zna da im je potrebno mnogo više nego se samo nadam da ostvare svoje ciljeve. Ovaj tip poklon može tumačiti kao umanjuje ozbiljnost njihovog zdravstvenog stanja.

Mogući izuzetak je ako znaju da si prošli kroz istu borbu. U suprotnom, oni ne žele ovu vrstu poklon od nekoga ko nikada u potpunosti ne razumiju ono što oni prolaze. Poklon može samo postati podsjetnik jaz između vas dvoje.

Loša ideja: "Jer kad se trudna" poklone

Možda mislite dobiti poklon koji svojim prijateljem mogu koristiti kada zatrudne su odličan način da se pokaže svoju veru u svoje putovanje.. Kalendar koji prati trudnoću ili slatka benkica na kojoj piše "vrijedilo čekati" može izgledati slatko ,, ali to je stvarno bolni podsjetnik Razmislite o tome - kada dobiju taj dar, ne postoji ništa što mogu učiniti s tim Oni mogu sakriti. To u tamnom uglu svog doma kako bi izbjegao svakodnevno podsjetnik njihove borbe i tuge.

Neko se bore sa neplodnošću mogu kupovati te stvari za sebe, ali kada su ih dobio od nekog drugog, oni često samo osjećati neshvaćeno. Tu će biti dovoljno vremena da bi ove vrste poklona nakon što su uspješno izgradili svoje porodice. Ali kad su u jeku neplodnosti borba nije pravo vrijeme.

Kada ste spremni da usvoje, ali vaš partner nije

Loša ideja: A self-help ili savjet knjiga

Da, naravno da žele pomoći, i te knjige možda izgleda kao način da se to uradi. Ali veruj mi - svojim prijateljem shvati da su tužni. Oni u potpunosti razumiju da nisu ista osoba su nekad bile. Oni su vjerojatno svjesni promjene u svom životu, kao što je izbjegavanje društvene funkcije i distanciraju od prijatelja i porodice. Ovo znanje o tome kako su se promenili tokom neplodnosti čini ih još više tužan.

Shvatiti da drugi ljudi vide da previše je previše. Osim toga, oni su prezauzeti čitajući sve što oni mogu dobiti svoje ruke na o njihovoj zgradi putovanju porodica ništa drugo za čitanje. Čitanje knjiga za samopomoć je nevjerojatno nisko na listi prioriteta.

4 savjeta kako bi se proces usvajanja način manje strašno

Ono što bi vam trebalo dati?

Najbolje poklon je poklon vašeg vremena. Konkretno, radi aktivnost zajedno da se njihov um off šta oni prolaze, makar i na kratko. Pokušajte neke od ovih opcija:

  • A poklon kartice na svoj omiljeni bar za noćni izlazak uz piće.
  • Kompletan prijatelj izlazak sa večeru i zabavan film.
  • A spa paket za jedan dan odmora.
  • Aktivnost koja je izvan njihove tipične zone udobnosti kao karting trke, kuglanje ili umjetnost ili kuhanje klase. Ove vrste aktivnosti zahtijevaju njihove koncentracije, pa su prisiljeni da svoje misli sa svoje probleme.

Pokušajte da im bilo koji poklon koji će ih odvesti iz svojih normalnih rutina. Aktivnost koja uključuje druženje sa tobom je najbolji poklon od svih.

Nicole Witt je vlasnik usvajanja Consultancy, nepristrasan izvor služi prethodno porodice koje usvajaju pružajući im obrazovanje, informacije i smjernice koje su im potrebne za sigurno usvojiti novorođenče, obično u roku od tri do 12 mjeseci.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Trčanje maratona mi je pomoglo da prevaziđem stigmu Biti debelo dete

Post Zdravlje

Uz rak dojke kod 32 godine stavio sam kontrolu nad mojim tijelom

Post Zdravlje

Da li bellybands stvarno pomažu nakon trudnoće?

Post Zdravlje

Predmenstrualni disforični poremećaj može biti vezan za to kako ćelije obrađuju seksualne hormone

Post Zdravlje

Prioritizacija vašeg zdravlja i blagostanja kao samohrane mame može vam pomoći djeci

Post Zdravlje

Ovo objašnjava zašto bi vaša anksioznost mogla biti u najgorem trenutku pre vašeg perioda

Post Zdravlje

Volim svoje tetovaže, ali ne želim razgovarati s vama o njima

Post Zdravlje

Ono što sada znamo o Ziki i oštećenjima u porodici u SAD-u

Post Zdravlje

Moja komplikovana osećanja prema drugoj slovenskoj američkoj Melani Trump

Post Zdravlje

Ešli Graham udara natrag na instagram trolls koji su sramotili svoje trening video snimke

Post Zdravlje

Nemojte dozvoliti da vaš strah od vrele joge prestraši vas od ozbiljnih zdravstvenih koristi

Post Zdravlje

Predlog zakona o Severnoj Karolini koji bi tabletu za abortus mogao napraviti manje održivu opciju