Da li sedište penisa u Meksiku može da dovrši seksualne zločine na javnom tranzitu? | BA.burnbrightlove.com

Da li sedište penisa u Meksiku može da dovrši seksualne zločine na javnom tranzitu?

Da li sedište penisa u Meksiku može da dovrši seksualne zločine na javnom tranzitu?

Ako niste cisgender čovjeka i ste ikada koristili javni prijevoz, šanse su prilično visoki ste seksualno uznemiravanje, napad ili barem napravio da se osjećaju vrlo neugodno u nekom trenutku. Kao neko ko ima spokenand writtena lotabout metro seksualnih zločina, bio sam zaintrigiran je novu inicijativu za suzbijanje problema u Mexico Cityju.

To se zove "penis sjedište", a tipičan je metro sjedište oblikovane uključiti istureni muških grudi i penisa. Ona dolazi s etiketom "samo za muškarce", a glasi: "To je neugodno da sjedi ovdje, ali to je ništa u odnosu na seksualno nasilje koje žene trpe na njihov svakodnevni putovanja."

Amen, Mexico City metro sistem!

10 Stvari Svaki Boy Potrebna Hear Njegovi roditelji kažu o saglasnosti

Ovo neće biti stalna njihovih tranzitnog sistema, ali to je dio kampanje pokrenuo UN Women i Mexico City vlada zove #NoEsDeHombres, koji pokušava da rasvetli o seksualnom uznemiravanju na javni prijevoz.

Prema podacima koje je meksička vlada, 65 percentof su žene seksualno uznemiravao u vozovima u gradu, dok je 90 percenthave iskusilo neki oblik seksualnog nasilja u cjelini. Bilo je nekoliko pokušaja da se ovaj problem u posljednjih nekoliko godina, uključujući i ponudu žene grada brendirani whistlesto udarac kada su osećali ugroženim. Osim toga, neki vozovi imaju zasebne automobila za žene.

Silovanje: Lekcije Surviving seksualnog nasilja

Da li je penis sjedište najefikasniji način da se rukovati metro seksualnih zločina? Ja ne mislim da je, ali ja sam zahvalan da Mexico City radi nešto što privlači pažnju da se istakne neverovatno zajednički urbani problem. Jasno, New Yorku MTA najava da prepunom metrou nije opravdanje za neprikladno dodirivanje ne radi - 458 seks crimeswere iskazani u prvoj polovini 2016. Godine.

Ako mislite da to zvuči kao mnogo, imajte na umu da su to samo zločini koji su reported.I zna iz prve ruke da prolaze kroz proces prijavljivanja seksualni zločin - barem u NYPD - može biti frustrirajuće, dosadan, što je izazvalo i puna okrivljavanje žrtve. Oni sigurno ne čine ga lako ili udobno i znam da je zbog toga - i sveprisutne kulture okružuje ne vjernice - toliko seksualnih zločina ne prijavljuju.

Najčešći zločine nad ženama i kako se zaštititi sebe

Iako ne mislim da dodavanjem morepenises - plastika ili na neki drugi način - da Moja vožnja bi na bilo koji način korisno, barem Mexico City je nekonvencionalan taktika je dobio ljudi pričaju.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Kako ponovno rođena odeća izmišlja modu za ljude koji žive u krijumčarenju

Post Zdravlje

5 razloga zbog kojih žene izbegavaju kontrolu rađanja (i šta treba znati o njima)

Post Zdravlje

Kako ADHD utiče na žene i zašto je podrška zajednicama bitna

Post Zdravlje

Zašto je usvajanje embriona bila najbolja opcija za ovu porodicu

Post Zdravlje

Razlog zbog kojih su vaše ruke i noge stalno hladne

Post Zdravlje

8 loptičke vježbe za vežbanje koje nisu crunch

Post Zdravlje

Zdrava čvrstoća može pomoći u sprečavanju ponovljenih infekcija kvasca

Post Zdravlje

6 puta zlatne devojke bile su ženski zdravstveni pioniri

Post Zdravlje

Hoće li ovaj ai robot zameniti godišnju razmenu papa?

Post Zdravlje

Fran posmrtni ostaci raka materice i trudnica Nanny Cameo

Post Zdravlje

Da li je džin ključ za ublažavanje bolova u periodu?

Post Zdravlje

Ovo su najprostija mesta u vašoj kući