7 znakova neplodnosti o kojima niste znali (ali treba) | BA.burnbrightlove.com

7 znakova neplodnosti o kojima niste znali (ali treba)

7 znakova neplodnosti o kojima niste znali (ali treba)

Naša osjećanja o deci možda ne odmah, ili daleko u budućnosti ili ne ikad. Ili možda apsolutno znam da želiš da zatrudnim-a uskoro. U svakom slučaju, važno je znati znakove neplodnosti, jer se često može ukazivati ​​na veći problem koji može utjecati na sveukupno zdravlje, bez obzira da li su deca vaš cilj ili ne. "Ako mislite da nešto nije u redu, slušati svoje tijelo. Razgovarajte sa svojim lekarom da li želite da zatrudnite ili ne ", savjetuje Meike Uhler, MD, plodnosti specijalista sa Plodnost centara Illinois.

Mi smo sastavili listu to nipošto nije iscrpan-za više informacija, uvek treba razgovarati sa svojim lekarom u lice ali ona pogodila na nekim od najvećih znakova koji bi trebalo da razbudi uši i da znaš da je vrijeme da se sastanak.

Menstruacije su neobično Bolno

Samo da znate, ne biste trebali očistiti svoj kalendar kada periodu dolazi jer znate da ćete biti u krevetu u agoniji. U stvari, to može biti znak endometrioze, kaže dr Uhler. I ne govorimo malo grčeva tu i tamo, ali "dovoljno bol da utiče na vaš životni stil. Ne možete ići na posao ili rade stvari koje inače rade ", kaže ona. Stanje, što se događa kada sluznice materice (endometrija tkiva) raste izvan njega, pogađa do polovine neplodnih žena, u skladu s Američkog društva za reproduktivnu medicinu. Pilule hormonalne rađanja su jedan tretman. Razgovarajte sa svojim lekarom ako bol period je igra sa svojim sposobnost da žive udobno-to ne mora biti normalan.

Ruke i noge su uvijek Cold

Ako vaš ekstremitetima konstantno ledeni, odgovor je ne da nose rukavice i fuzzy čarape. Primajte štitnjače razine hormona pregledava ASAP. Hladne noge i ruke su jedan znak hipotireoze (ili nedovoljno aktivne štitnjače), kaže dr Uhler. To može dovesti do nepravilnog ovulacije i utjecati na vaš menstrualni ciklus. A test krvi će reći svom lekaru ako vaš nivo su normalni. Druge znakove: zatvor, zaboravnost, suhu kožu, i biti neobično umoran.

Vaš period je MUP-ili Constant

Dok ste mogli osjetiti sreće za preskakanje perioda (ili pet), koji mogu biti znak onoga što docs nazivaju "ovulatornih disfunkcije." Vaša jajnik ima da oslobodi jaje da bi se oplođena, a ako ne ovulira na sve , nećete dobiti menstruaciju, objašnjava dr Uhler. Ako imate cikluse koje su duže od svakih 35 dana, trebalo bi da se odjavila, kao i ako vaš period je sasvim MUP-a. Također, imajte na heads-up ako vam period previše često to je svakih 21 dana ili manje, jer to može biti još jedan znak problema sa ovulacije.

7 Best Free Healthcare Apps za žene

Bradavice su cure

Ako niste trudni ili dojite, nada treba da bude izlazi iz bradavice. Ako su cure tečnosti, to može biti znak stanje koje se naziva hiperprolaktinemija, što znači da si tijelo proizvodi previše dojenja hormon prolaktin. Uzroci mogu varirati od problema štitnjače na lijekove na (normalno) benigni tumor na hipofizi. Kada prolaktina su visoki, to utječe na vaše hormonalne ravnoteže i može reci jajnike da idu na pauzu. Ne stidite se o spomena bilo čudno simptom sa svojim ginekologom-veruj mi, oni su čuli sve. Jednostavan test krvi može ID ovaj problem, a lijekovi mogu tretirati većini slučajeva.

Veoma si sa viškom kilograma

Ako je vaš BMI je 30 do 40, imate pravo kao gojazni, što može ugroziti plodnost, u skladu s Američkog društva za reproduktivnu medicinu. Napominju da je gojaznost uzrok šest posto neplodnosti. Reproduktivni hormoni mogu biti pohranjeni u masnog tkiva i nered sa područja mozga koja govori vaše jajnike da je go-vremena, tako da ako pokušavate za bebu ili znam da će biti u narednih nekoliko godina, razgovarajte sa svojim doc ako ste zabrinuti da vaša težina mogla smanjiti šanse začeća.

Ti Sprouting Dlake

Kosa raste obilno na mjestima niste očekivali (kao što je vaše lice), ili gubi se u iznenađujuće mjestima (kao što je tvoja glava) su zaštitni znak simptoma PCOS, ili sindrom policističnih jajnika (to je također u znaku akni i nastran perioda). Stanje znači da vaš reproduktivni hormoni su od ludo, što može uticati na sposobnost vaše jajnici 'da ili oslobodi jaje. "PCOS je jedan od najčešćih, ali izleiivo uzroka neplodnosti kod žena", navodi se Womenshealth.gov. Lekovi kao što su kontrola rađanja može pomoći upravljati stanje, što se može postizanje zdrave težine.

Imate Istorija gonoreje

Zajedničke spolno prenosivih bolesti može doći sa nekoliko simptoma: gori dok pišaš, nenormalan iznos od vaginalnog sekreta, i krvarenje sredinom ciklusa. Ali, nažalost, prema CDC, većina žena nemaju simptome. U STD može dovesti do bol u zdjelici, neplodnost, a uzrok ožiljnog tkiva koji blokira jajovode, što sprečava jaje i sperme od susreta na prvom mjestu. Ako vaš OB ne spominje screening za gonoreju tijekom godišnjeg imenovanja, a ti si zabrinut možda biti u opasnosti, biti sigurni da zamolim da se testira.

Jednostavna načina da Keep Your Lady dijelovi Healthy

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Kako da kažete da li imate običnu prehladu ili puni slučaj gripa

Post Zdravlje

Trumpov plan zdravstvene zaštite prošao je kuću - i to je užasna vijest za žene

Post Zdravlje

Zašto Maria Bello kaže da je završena sa aktivizmom (ali zaista nije)

Post Zdravlje

5 razloga da je vaše dijete stalno gladno

Post Zdravlje

Vodič za poklone kada neko ko voli ima ozbiljnu bolest

Post Zdravlje

Da li su zdravstvene prednosti gumenih vitamina vredne šećera?

Post Zdravlje

Ono što stvarno voli da ima stanje kože u doba instagrama

Post Zdravlje

Najbolji postpartalni trening za svaku vrstu porođaja

Post Zdravlje

Nefiltrirana priznanja stvarnih žena koje žive sa PCOS-om

Post Zdravlje

6 uslovi kože koji izgledaju kao akne, ali nisu

Post Zdravlje

Kako upravljati smanjivanjem libida dok je na antidepresivima

Post Zdravlje

Superfun slackline trening će ponovo učiti vaše umorne vježbe