7 malo načina za niskog napora da ostanu fiti ove zime | BA.burnbrightlove.com

7 malo načina za niskog napora da ostanu fiti ove zime

7 malo načina za niskog napora da ostanu fiti ove zime

Kada je u pitanju poriv da hiberniraju i biti lijeni doći hladnom vremenu, definitivno sam kriv. Mraku večeri otežavaju da bih krenuti na trčanje - više o tome ovdje - i ja sam jako teško prisiliti sebe da do 30 minuta na pokretnoj traci. Problem: Zima je duga sezona na sjeveroistoku, i praznika čine ga manje nego idealno da se četiri mjeseca u sjedeći državi.

Scary statsabout debljanje na stranu, zima je inače dobro vrijeme da se uspori, punjenje, odmor i hrane naša tijela sabran. Problemi nastaju kad ste zaboravili da ugrade pokret tu i tamo. To ne mora biti onoliko koliko ti je ostatak godine - osim ako stvarno želite biti u mogućnosti da se za tu drugu porciju cheesy bundeve pasta - ali ne osjećam naše najbolje kad mi ne daju naša tijela priliku da se znoji i naši mišići priliku da radim.

Zato sam pitao za trenera za svoje najbolje strategije za ostanak u formi kroz najhladnije doba godine - ovdje su njihovi vrhu devet trikove.

1. Get ga sa

Ako, poput mene, 17:00 zalaske sunca i hladno godina radimo notmake ste uzbuđeni što razraditi, podesite alarm malo ranije ujutro i, kako kažu, da 'er učinio. Ne radi samo neka istraživanja pokazuju da možda imate efikasniji trening, ali osoba trener i majstor zamašnjaka instruktor Holly Rilingersays može podesiti dan na pravom putu. "Započnite jutro bacanjem na bubice ustati i krenuti! Muzika je dokazano raspoloženje booster tako da će vam dobre vibracije postavljen za dobar dan." Još bolje, znajući svoje vrijeme teretana je gotovo.

2. Buddy up

Jedan od najboljih načina da razbijem svoj izgovora za ne udaranje pilates ili Barre klase je da se planovi sa prijateljem ili partnerom tako da ćete osjećati previše krivim da otkaže (iako, doduše, ako živite s tako rekao, omogućavajući svakom drugi bi mogao biti problem). Ako si normalno solo teretanu-goer, zima je dobar trenutak za pauzu da navike i pokušajte drugar sistema. "Rad sa prijateljem ili partnerom je odličan način da se drži fitness rutinu", kaže Rilinger. "Pick prijatelja i izaberite raspored treninga zajedno Na taj način, možete držati jedni druge motivirani da naporno rade -. I to brže prođe vrijeme!"

3. Stretch

Ne u raspoloženju ili osjećaj previše niskoenergetske za veliki kardio sjednice? Odlaze na jogu ili samo radi neke jednostavne proteže u svojoj dnevnoj sobi, kaže Ben Wegman, instruktor u New Yorka visokog intenziteta Trening butik fitness studio Fhitting soba. "Mislim da je poente da se protežu još tokom zime čini velike korake u mom blagostanju", kaže on. "Naša tela su prirodno jače i hladnije zime zbog vremenskih, tako da se proteže može poboljšati raspoloženje, jasnoće i ponudile te napetosti iz nabijanjem vaše tijelo da požuri kroz hladno." Dobra tačka.

4. Fit u malim naletima kretanja

Vi ste čuli i ranije, ali zima je velik vrijeme za podsjetnik - jednostavno uzimanje na duže ili malo teži način mogu vam dati malo više kretanja i pomoći da spali nekoliko dodatnih kalorija svaki dan. "Idite stepenicama", predlaže Derek DeGrazio, osoba trener i upravljanje partner u Barry je Bootcamp Miami. "Lunge oko kuće umjesto hodanje, ili napraviti naviku radi seta od 10 brzih sklekova odmah nakon što se probudi." Jednako je važno brigu o sebi tokom zime, kaže on. "Prepoznati ono što voliš o toplijim mjesecima i saznajte porediti iskustva. Ako volite toplinu sunca na svom tijelu, zašto ne pronaći više vremena za vruće, umirujuće kupke u zimi. "Tvoje tijelo će vam zahvaliti.

5. Rad u krevetu.

Prema osoba trener i Gym Fitness Institute Member Golda Jay Cardiello, vaš krevet je gotovo kao dobro mjesto da se u trening kao prostirka na podu. "Krevet zapravo može biti efikasan mjesto za obavljanje i kardiovaskularnog i snagu protokola", kaže Cardiello. "Krevet može pomoći u razvoju propriocepcije, što je u osnovi povratna sprega između tijela i mozga. Dakle, jednostavno rade dva ili tri seta onoliko push-up, daske ili proširenja naizmenično ruku u položaj mosta kao što možete učiniti za minut. "

6. I dok gledate TV.

Čak i namjerno lijen aktivnost može postati zdraviji uz malo truda, kaže DeGrazio. Sljedeći put kada se prejedanja na Scandalor Gilmore Girls, zar daske za vrijeme reklama. "Možete zid sjesti i V-sjesti dok gledate film ili emisiju," kaže on. Hej, ako je to izgovor da ostanu unutra i držati Netflix, ja sam za.

7. I dok perete zube

Posljednje, ali ne i najmanje važno, pet minuta možete provesti čišćenje usta na početak i kraj svakog dana može biti još jedna prilika da to jednostavan, ali efikasan trening. "Stand na jednoj nozi dok perete zube", kaže Cardiello. "Vi ćete poboljšati osnovne snage, simetrija širom kukove i ravnoteže. Još jedna odlična razloga da se uvijek pobrinite se da peru dva puta dnevno!"

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Ešli Graham udara natrag na instagram trolls koji su sramotili svoje trening video snimke

Post Zdravlje

Zašto je vršnjački pritisak tako efikasan fitnes alat

Post Zdravlje

Kako bi vam taj dodatni šoljica kafe uticala na vaš period

Post Zdravlje

Šta je sa stigmom oko kontrole rađanja za teške periode?

Post Zdravlje

4 razloga zbog kojih je pišu u bazenima loše za vaše zdravlje

Post Zdravlje

Problem sa povezivanjem kontraceptiva samo sa ravnim, penetrativnim seksom

Post Zdravlje

Pročitajte ovo pre nego što napravite novogodišnju rezoluciju

Post Zdravlje

Julianne hough otvara o tome kako je jedna dijagnoza promenila njen život

Post Zdravlje

Ono što Aly raisman želi da znaš o periodima i govori protiv zloupotrebe

Post Zdravlje

7 hrišćanskih haka zaista želim da je neko dijelio sa mnom

Post Zdravlje

Najčešća vaginalna infekcija nije ono što mislite

Post Zdravlje

Zapalite neke velike kalorije sa treningom za kardio-akceleraciju