6 Zdravstvene prednosti koje promene uma čuvaju složene kose | BA.burnbrightlove.com

6 Zdravstvene prednosti koje promene uma čuvaju složene kose

6 Zdravstvene prednosti koje promene uma čuvaju složene kose

Dolazi vrijeme kada svaka žena suočava sa decisionto ukloniti ili zadrži stidne dlake - i ako ona odluči da ga nix, bez obzira da li ili ne da će nastaviti da to učine na redovnoj osnovi.

Iako mnoge žene raspravljaju o svojim ličnim željama, pozivajući se na sve, od pojave na seksualne žalbu, postoje stvarne zdravstvene koristi za ostavljanje dama "uradi netaknuta.

Imajući u vidu ove prednosti može pomoći ženama koje su na ogradi sortirajte koji faktori najvažnije donesu informiranu odluku. Također je posebno važno naglasiti da ove prednosti su relevantni za određene dobne skupine, a istraživanje internet-based od Indiana University poravnao odluku da dobi (više od 40 posto žena mlađih od 40 su u potpunosti ukloniti svoje kose). Mlađe žene imaju veće šanse da trim, djelomično obrijati ili potpuno uklanjanje stidne dlake sa svojim verovatnoća smanjuje kako stare - što znači da ove mlađe žene treba uzeti u obzir sve relevantne činjenice prije nego što je počinio na dugoročne raspored grooming.

1. Smanjuje rizik od SPI

Seksualno prenosive infekcije su upravo ono što njihovo ime implicira: bolesti ili infekcije možete contractfrom seksa ili drugim bliskim kontaktom odnosa. Iako kondomi su navodno jedan od primarnih oblika prevencije, naoružavanje vaše tijelo sa stidne dlake može pomoći učvrstiti svoj odbranu. Bakterija i drugih štetnih infekcija može se zarobljeni u svojim stidne dlake ih sprečava dođu u kontakt sa kožom i ulazak vaše tijelo ako odmah oprani.

Dakle, možda postoji veza između Stidne dlake i SPI

2. Random prašine i bakterija prevencija

Po istom principu, stidne dlake pomaže djeluje kao sigurnosna mreža za vagine, hvatanje različitih čestica i sprečava svaki posljednja stvar direktno kontaktira vaše kože. Bez iritacija koji drugi način može sebi na golom dama, vaše šanse za razvoj infekcije su znatno niži.

3. Smanjuje rizik od zaraze virusne infekcije

Kao vučete brijač po vašoj koži ili imaju dlake ripped od tela voskom, možete dobiti više nego samo glatka zakrpa kože. Epidermalna abrazija od brijanja i depilacije čini kožu ekstra osjetljiva na mikro-traume, što predstavlja odlične mogućnosti za dosadnih infekcija prodre i zaraziti vas. Ovaj odnos je još nedavno otkrivena kada researcherslooked muškarcima i ženama koji su ugovoreni boginje virusom molluscum contagiosum. Virus se najčešće prenosi preko sićušne poremećaje na koži, kao što su vrsta uzrokovane brijanja ili depilacije.

4. Manje uraslih dlaka i svrbi udaraca

Ako ste jedan od 77 posto žena koje je ikada koristio brijač za uklanjanje joj stidne dlačice, vi vjerojatno nemate drage uspomene na svrbež i crveni bikini liniju udaraca koji su uslijedili. U stvari, 60 posto womenwho ukloniti kosu prijavio urasle dlake i opće iritacije kao primarni komplikacija. Očigledno, prethodnim brijač odagnavaju tih udaraca i njihove bolne rođak, zaraženim bubuljice, sušilo za unutra.

Novi Stidne dlake Beauty Oil Adekvatno Named krzna

5. Reguliše vaginalni temperatura

Svi znaju osnovne biološke obrazloženje znojenje: da pomogne hlađenje tijela. Pogodi šta? Ovaj proces se ne razlikuje mnogo za V, koja postaje još manje prirodnog povjetarac od tvog drugim dijelovima tijela. Vaš stidne dlake igra integralnu ulogu u omogućavanju znoja da pravilno ispari, što je dobra vijest i za regulaciju vlage i kontrolu temperature.

6. Jača svoj miris

Kao thisHelloFloarticle savršeno objašnjava: "feromoni su nesvesno hemijske signale koji utječu na tijelo i ponašanje i može biti pušten kroz znoj, mirise, i drugim tjelesnim tekućinama." Prije nego što smo mi ljudi bili su sofisticirani kao i mi danas, stidne dlake vjerovatno actedas vizualni signal potencijalnim drugovima, a "dolazi ovamo" ako hoćete, signalizirati sazrijevanja.

Ladyscaping u brojkama: Kako Women Style Njihova Stidne dlake

Osim da te brendiranje kao biološki spremna za reprodukciju, velikodušan iznos od stidne dlake mogu također zamka feromone da je pomoć u privlačenju i odabir vaših seksualnih partnera. Prema Univerzitetu Kolumbija Go Ask Alice, "Studije pokazuju da žene privlače muškarci sa vrlo različitim [glavni histokompatibilnosti kompleksa] od svoje, možda zato što genetski raznolika potomstvo može biti u stanju da se bori protiv bolesti. Za neke ljude, mirise iz ovih oblasti su uočljive i svjesno povećava seksualno uzbuđenje. "

Bilo da se odlučite da se brije, djelomično trim ili neka bude, izbor je na vama.

By Kaysie Garza

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Vežbanje pomaže da se moja anksioznost olakša davanjem kontrole nad mojim tijelom

Post Zdravlje

Sindikat Gabrielle otvara se oko skoro 10 pobačaja i mnogo krugova IVF-a

Post Zdravlje

Hajde da razgovaramo o qoya, senzualnom i osnažujućem pokretu za žene

Post Zdravlje

5 stvari koje sam naučio od profesionalnog uma očistiti

Post Zdravlje

Evo najnovije sugestije Detox-a

Post Zdravlje

Ove organizacije pomažu ljudima priuštiti troškove IVF-a

Post Zdravlje

Koja je ishrana i može li stvarno smanjiti rizik od depresije?

Post Zdravlje

Nisam znala da sam zavisna od opioida dok nisam pokušao da ga skinem

Post Zdravlje

Jedan korak bliže smo dobili pilule za kontrolu rađanja bez recepta

Post Zdravlje

Stvari koje niste znali o terapiji

Post Zdravlje

Da li se suočavamo sa nedostatkom OB-GYN-a?

Post Zdravlje

Vruća kupka može imati koristi od svog tela kao i vežbanje