6 načina eteričnih ulja mogu teško povrijediti | BA.burnbrightlove.com

6 načina eteričnih ulja mogu teško povrijediti

6 načina eteričnih ulja mogu teško povrijediti

Eterična ulja su oko prilično zauvijek, ali nedavno su ih uživaju svojevrsnu renesansu. U posljednje vrijeme, naš društveni mediji feedove su poplavljena s prijateljima i obitelji preporučuje jedan brand eteričnih ulja ili nekog drugog, tvrdeći da je mirisni lijek-ukupno su odgovor na sve ono što nas tišti. I da, eterična ulja su (u većini slučajeva) sve prirodne i oni imaju neke dokazane koristi - ali to ne znači da ne moraju opasne elemente za njih.

Evo nekoliko smjernica koje treba imati na umu prije nego što vas odvesti na internetu na reč i koristiti eterična ulja na sebe, svoju djecu ili kućne ljubimce.

1. Diskoloracija kože, spaljivanje i rane

Neki eteričnih ulja može uzrokovati da se spali na suncu. Prije nego što krenete na plažu ili na sunčanja štand, pobrinite se da nemate fotosenzitirajuću Oilon vašu kožu. Reakcije mogu varirati od diskoloraciju do curi opekotine. Da li je vaš prijatelj prodaje ulja spomenuo? Fotosenzitirajuću ulja uključuju, ali nisu ograničeni na:

 • Bergamota eterično ulje
 • Limun eterično ulje
 • Lime eterično ulje
 • Kumina eterično ulje
Više: 15 Imajući u vidu načina da stres prošeta

2. Opasnost za bebe i trudnice

Bebe, trudnice i dojilje treba koristiti krajnje oprezno. Kada se radi o bebama, djecu, trudnice i dojilje, ulja treba biti jako razrijeđen - kao što je jedan posto eteričnih ulja na siguran baznog ulja, kao što je kokosovo ulje. Ružmarina i spike lavande nikada ne treba usedon trudnice, čak i razrijeđen. Nemojte koristiti ulja na sve o bebama do jedne godine starosti. Vaš najsigurniji izbor je da se držimo proizvode posebno za bebe i trudnice umjesto da nešto sami ili uz pomoć nerazređen ulja. Nacionalne asocijacije za holistički Aromaterapija preporučuje da trudnice izbjeći sljedeće ulja, između ostalog:

 • Sage eterično ulje
 • Pelina eterično ulje
 • Estragon eterično ulje
 • Wintergreen eterično ulje

3. Iritacija kože i svrbež

Pad ulja paprene metvice na vratu može pomoći glavobolju - ili to može izazvati ozbiljne iritacije kože. Mnogi ulja iritirati kožu kada se primjenjuje nerazrijeđen. Da li male tačke test prije nanošenja ulja na kožu, čak i kada oni razrijeđen u hidratantnu baznog ulja. Nemojte pretpostaviti da je svaki ulje je siguran za primjenu direktno na kožu. Ovo su samo nekoliko ulja koja mogu izazvati iritaciju kože:

 • Lemongrass eterično ulje
 • List cimeta eterično ulje
 • Citronele Eterično ulje
 • Bay eterično ulje

4. Opasnost za male kućne ljubimce

Eterična ulja nisu sigurni za kućne ljubimce. Osim ako imate vrlo velika životinja, kao konj, ne pokušati pomoću eteričnih ulja na svoje kućne ljubimce. Koristite samo eterično ulje proizvoda pod nadzorom veterinara.

Kako Joga pomaže Treat My vaginismus

5. Opasne interakcije preegzistirajućih uvjetima

Čak i udisanje nekih ulja može izazvati neželjena dejstva za osobe sa zdravstvenim problemima. Nemojte koristiti ulja na ljude preegzistirajućih stanja kao što su astma ili srčanih problema, osim ako radite sa obučeni aromaterapeutkinja. Trening aromaterapija uključuje 200 ili više sati nastave, a uključuje proučavanje kemije i droga interakcije. Ne uzimajte riječ svojim prijateljem za to samo zato što oni prodaju ulja.

6. Bolesti ili smrti ako se proguta

Stvarno hardcore bitne entuzijasta ulje uzeti ulja oralno. To nije nešto navijačka svakodnevni eterično ulje treba probati. Ulja poput pennyroyal i zimzelena može biti smrtonosno ako se proguta. Neki toksičnih oilscan uzrok pobačaja, kada se proguta. Drugi mogu postati vrlo iritantno kada su ih držali na polici predugo. Preskočite oralnu upotrebu osim ako koristite ulja pod nadzorom medicinskog stručnjaka.

Nemojte se bojati da koristite eterična ulja, ali ih koristiti mudro. Uvijek držati ulja izvan dohvata djece. Priuštite ih kao što bi bilo koji tip medicine. Istraživanje bilo eteričnih ulja i mješavine prije nego ih koristite - kao sa drogom, ulja imaju različite kemijske makeups i različitih potencijalnih nuspojava. Ako ste nervozni, počnite jednostavno sa difuzorom. Možete uživati ​​mnoge prednosti eteričnih ulja, bez potrebe da ih koriste direktno na svom tijelu.

Iznenađujuće Zdravstvene prednosti Spring-Cleaning Prema Doctor

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Koje stvaraju grudi?

Post Zdravlje

Imate pitanja o zamrzavanju jaja? Nisi sam

Post Zdravlje

Shannon Miller o tome zašto je potrebno da vaše zdravlje bude prioritet

Post Zdravlje

Ugljenice za usne postaju sve češće, ali nisu sve opcije sigurne

Post Zdravlje

Da, vaša složena kosa može uticati na vaše zdravlje

Post Zdravlje

Trebali biste znati imena ovih crnih žena zdravstvenih heroja

Post Zdravlje

Ovo je jedan od načina da se zatvori orgazamski jaz

Post Zdravlje

Može li vam pilula za kontrolu rađanja pomoći da se borite protiv nedostatka gvožđa?

Post Zdravlje

Zašto je težina neizrečen problem u transrodnoj zajednici

Post Zdravlje

Da li želite da se snađete sa svojim reproduktivnim zdravljem? ove 4 aplikacije mogu pomoći

Post Zdravlje

Kako prilagođeni kondomi mogu promijeniti seks

Post Zdravlje

Speculum možda dobija potrebnu redizajn