5 razloga zbog kojih žene izbegavaju kontrolu rađanja (i šta treba znati o njima) | BA.burnbrightlove.com

5 razloga zbog kojih žene izbegavaju kontrolu rađanja (i šta treba znati o njima)

5 razloga zbog kojih žene izbegavaju kontrolu rađanja (i šta treba znati o njima)

Još uvijek se sjećam gledanje epizoda 16 & Pregnantwhere maleni plava riba sa obećavajuću budućnost u gimnastici zatrudni i odluči zadržati bebu. Ona nije moglo biti više od 5 metara visok, 100 funti na dan pun ništa drugo nego konzumiranje masne ugljenih hidrata, a kada ju je mama pita zašto ona ne želi ići na pilule, ona krivi mogućnost debljanja.

"Nisam htio da se masti", kaže ona stidljivo. Onda zajedno, majka i kćer pogledati u ogledalo na nju 8 meseci zajedno trudna trbuh i smijati nekontrolisano.

Mi smo jedan korak bliže uzimajući antibebi pilule bez recepta

Ali maleni plava riba nije sam. U stvari, ona je predstavnik većina seksualno aktivnih žena. Jedan od najčešćih razloga žene ne idu na kontrolu rađanja pillsis da, poput nje, oni "ne žele da se masti." Ova široko rasprostranjena i intenzivan strah od stavljanja na par kilograma zapravo može diktirati izbor žena o njihovim reproduktivnim zdravlje.

U slučaju da je mlada žena odluči da ne želi da preuzmu kontrolu pilule i nakon toga izbjegava sve druge zaštite - bilo dobrovoljno ili slučajno - ova odluka mogla vrlo verovatno dovesti do neželjene trudnoće. U tom slučaju, njen početni averziju prema kontraceptiva kao izbor kontrola nevažeći; Ukratko, ona će ionako dobiju na težini: Ona je trudna.

Stavljanje na malo težine je teško da je jedini razlog neke žene odluče da ne uzimaju kontracepciju. Žene navode različite razloge za izbjegavanje kontraceptiva. Ispod, HelloFlodebunks zajednički razlozi zbog kojih neke žene odluče da izbjeći kontrolu pilule.

Razlog broj 1: "Ne želim da se masti"

Debljanje je, nekada davno, istinsku brigu za žene na pilulama. Ali ovaj specifični nuspojava je karakterističan za ranije verzije oralnih kontraceptiva. Danas, debljanje više nije legitimna strana effectfor pilule koje sadrže progesteron i estrogen, iako glasina i dalje izgleda održavaju ovu ideju.

Sve svoje mogućnosti kontrole rađanja objasnio u 1 ruci grafikonu

Razlog broj 2: "To bi moglo da me depresivnim"

Kontrola rađanja vijke sa svojim hormonima - to je ono što je trebalo da uradi, jer koristi estrogena i progesterona (ili kombinacija ova dva) za suzbijanje ovulacije. Oni zgusnuti cervikalne sluzi, što ga čini gotovo nemoguće za spermu da prođe u cerviks, koji su blokirali trudnoće. Ali potencijalni reperkusije dobrovoljno mijenjaju svoj nivo hormona je fluktuacija u vašu prirodnu hormonalne ravnoteže, što bi moglo dovesti do depresije. Za žene uzimaju kontracepciju, rizik od razvoja povećava depresije za 10 posto.

Razlog broj 3: "Kontrola rađanja izaziva rak"

Istina je uzimanje oralnih kontraceptivnih pilula povećava rizik osobe za razvoj pojedinih vrsta raka, kao što je rak dojke. Po istom principu, to je također istina da uzimanje oralnih kontraceptivnih pilula smanjuje rizik osobe za razvoj drugih vrsta raka, kao što su jajnika i maternice.

Razlog broj 4: "Ne želim da stavim kemikalija u moje tijelo"

Svi smo čuli barem jedan ženski prijatelj reći da: ". Moje tijelo treba break" Biti izložen bilo kakve hemikalije ili hormona radi svoj rizik, ali validnost "davanje svom telu break" se često osporava specijalista. Kontrola rađanja radi o dnevnom; ne gradi se u vašem telu tokom vremena. Čim osoba prestane uzimanje kontrola rađanja, hormoni ostavite sistem i jedna osoba je podložna trudnoće.

Kako kontrola rađanja može biti utiču na spavanju

Razlog broj 5: "Nisam u riziku za dobivanje trudna"

Dva od tri razloga žene ne koriste contraceptivesinclude "je pogrešno procijenio rizik za trudnoću" i "rijetko odnosa." U stvari, 36 posto žena koje doživljavaju neplaniranih trudnoća navode razloge za ne koriste kontracepciju kao "razmišljanje nisu mogli ' t zatrudne, "izgovor da pravilna, informativno seksualni odgoj biti jasno. Što se tiče "rijetko odnos" kao opravdanje, ponekad je bolje biti siguran nego žao.

Stephanie Osmanski

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Uz rak dojke kod 32 godine stavio sam kontrolu nad mojim tijelom

Post Zdravlje

5 hacksa za rad u hotelskim sobama

Post Zdravlje

Ešli Graham udara natrag na instagram trolls koji su sramotili svoje trening video snimke

Post Zdravlje

Zašto su poremećaji spektralnog fetalnog spektra fetusa veći nego što smo mislili

Post Zdravlje

Molimo da ne jedite placentu

Post Zdravlje

Evo najnovije sugestije Detox-a

Post Zdravlje

Mislio sam da je moja hipomanija samo olakšala depresiju

Post Zdravlje

Da li vam melatonin stvarno pomaže da spavate?

Post Zdravlje

Lady gaga i Joe biden nisu prestali da rade za preživele seksualne napade

Post Zdravlje

Ono što te lude želje za šećerom stvarno pokušavaju reći

Post Zdravlje

Samo u slučaju da vam je potreban još jedan razlog za zaustavljanje snimanja tela

Post Zdravlje

Navodni seksualni zločini Harvey Weinstein-a doneli su uspomene na moje zlostavljanje