5 loših zdravstvenih navika i kako ih popraviti | BA.burnbrightlove.com

5 loših zdravstvenih navika i kako ih popraviti

5 loših zdravstvenih navika i kako ih popraviti

Navike je teško promijeniti. Dobili smo to. Ali ako vaše navike su štetne za vaše zdravlje, imate još više razloga da ih mijenjati. Ali ono što možete učiniti? Srećom, postoji nekoliko savjeta i trikova koji vam mogu pomoći da kroz borbu sjedi na konzervu previše ili ne piju dovoljno vode. Konsultovali smo sa nekoliko stručnjaka da sazna da li postoji neki način da se promijeni svoje navike, a evo što su imali da kažu.

Sjedeći previše

Problem: Sitting dole na obraza satima u jednom trenutku je loš za vaše zdravlje, a studiji objavljenoj u Annals of Internal Medicineshows zapravo može You- ubiti da, čak i ako vježbate. Naravno, ovo je teško navika da se probije čak i ako želite, kao što mnogi od nas provode dan okovan na stolu ili u nekoj drugoj sjedeći posao.

Rešenje: Fizioterapeut Jasmine Marcussays možete koristiti svoj telefon - da, onaj koji vam igra Candy Crush kad ti sjedi na WC-u. Ona predlaže postavljanje podsjetnika za svakih 30 do 60 minuta da ustane i kretanje, što nije dobro samo za vaše zdravlje, ali može pomoći da vas mentalno kao i. "Možete upisati prijateljski kolega podsjetiti da oboje ustati na posao svaki tako često ili imate bug člana porodice da se s kauča kada ste kod kuće", kaže ona.

Ne pijem dovoljno vode

Problem: Voda pomaže tonu systemswork vašeg tela normalno - kao što se reguliše temperaturu, podmazivanje i zaštitni zglobova i štiti vaš kičmene moždine i druge osjetljive tkiva - i također pomaže osloboditi vaše tijelo otpada. Dakle, iako znamo da je voda neophodna za dobro zdravlje, to je teško kucalo dovoljno vode svaki dan.

Rešenje: Courtney Meidenbaueris registrirani dijetetičar i nutricionista i predstavnika državnih medija za Wisconsin Akademije za ishranu i dijetetiku, a ona predlaže vođenje bocu s vodom pri ruci u svakom trenutku - tako da ništa od toga ", daleko od očiju, od smeta "biznis događa, jer služi kao vizualni podsjetnik da piju vodu. Također, kaže da nosi veliku bocu. "Našao sam veću bocu s vodom također znači manje punjenje, tako da se smanjuje još jedna prepreka da se ne pije dovoljno vode", kaže ona.

Pored toga, registrovan dijetetičara i nutricionista Jeanette Kimszalsays možete povećati svoj unos tekućine sadrže više namirnica sadrže vodu u vašoj ishrani. Oni uključuju grejp, naranče, jabuke, kruške, krastavac, celer, špinat, iceberg zelena salata, paprika, zelena kupus, karfiol, patlidžan, crveni kupus, brokoli, mrkva i grašak, kaže ona.

Grize nokte

Problem: Nail-bitingis naviku koja može da se razvije u djetinjstvu, ali za neke od nas, to možete objesiti na prošlost adolescencije. To može oštetiti zube i izložiti gristi u pakao mnogo više bakterija od ne-noktiju-Biters i mogu biti psihički ili socijalno stresno.

Rešenje: dr. Natalie Dattilo, licencirani klinički psiholog, kaže da ako si nokte gristi, ispitati svoj okidači - na primjer, da li imaju tendenciju da ih chomp dok ste na telefonu, za vrijeme vožnje ili dok osjećaj anksiozni? Umjesto toga, ona sugerira pokušava nešto novo, kao što su žvakaće gume, sjedi na ruke, cijeđenje stres loptu, jede hrskavi veggie ili stiskala ruke zajedno. To znači da ćete morati okrenuti bez svesti navika u svjesnom jedan, i ne odustati ako se nađete izjeda dalje - nauče da prepoznaju kada i gdje to radite, i da se potrudi da radi nešto drugo.

Bezumnog jelo

Problem: Morate hrana za život, naravno, ali ako jedete kada niste gladni, rizikujete dobija na težini i čitav niz zdravstvenih problema, kao što su bolesti srca i dijabetesa.

Rešenje: Karen R. Koenigis ekspert za jelo psihologije, a ona ima neke velike savjete za one od nas koji vole da bezumno Munch. Ona predlaže navodeći potencijalne okidače, kao što su tuga, dosada, stres, usamljenost, zbunjenost ili bespomoćnosti. Ako se osećate želju da jedu, proverite da li se osećate bilo koji od ovih okidača i obratiti im umjesto jelo. Na primjer, ako ste pod stresom i želite da snack, umjesto da se bave svojim stres zdrav način, kao što se bave vježbe.

Ne dobija dovoljno sna

Problem: Sleepis važan za vaše fizičko i mentalno zdravlje, a ipak milioni Amerikanaca ne dobijaju dovoljno.

Rešenje: Dr. Sujay Kansagra Duke University-a, zdravstveni stručnjak san madraca Firm, kaže da postoji nekoliko načina na koje možete poboljšati vaše navike spavanja, što može dovesti do boljeg zdravlja. Za početak, šutnuo kofein. "Čak i jutra kofein može da se zadrži u vašem sistemu kada je vrijeme za spavanje", kaže on.

Zatim, držite pametni telefon iz svoje sobe. "Gledanje televizije ili surfanje web dok pospan mogu poremetiti izlučivanje prirodnog hormona spavanja zove melatonina, ostavljam te u noći nemirne spavanje", objašnjava on.

I treće, izbjegavajte alkohol noću. "Alkohol vam može pomoći da zaspite, ali će zapravo poremetiti dubokog sna i probudio ranije nego što žele", objašnjava on. "Pokušaj da ode u krevet sa sadržajem alkohola u krvi od nula za najbolji san."

Navike je teško slomiti

Dok navike mogu biti izuzetno teško slomiti, uz malo samorefleksija i neke motivacije (plus nosi veliku bocu vode oko), možete canmake zdrav promjenu na bolje.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

5 strašnih saveta o ishrani da biste zaustavili upotrebu odmah

Post Zdravlje

Seks je bio prvi put kada se moje telo osetilo moćnim

Post Zdravlje

Posjetitelji držeći ruke posjetili državnu kancelariju u državi Ohio u znak protesta zbog restriktivnog zakona o abortusu

Post Zdravlje

6 Mamurne lekove za koje niste znali da postoje

Post Zdravlje

Šta da znate o postpartumnoj depresiji i anksioznosti

Post Zdravlje

Kako mogu da pomognem svojoj ćerki da prestane da jede?

Post Zdravlje

Imate li poteškoća u orgazmu? Cannabis može pomoći

Post Zdravlje

Koliko težina trudnoće dobijate može uticati na vaše iskustvo dojenja

Post Zdravlje

Da li je džin ključ za ublažavanje bolova u periodu?

Post Zdravlje

Koje testove plodnosti u kući vredi?

Post Zdravlje

Evo šta možete učiniti ako vaše telo ne odgovori na vežbanje

Post Zdravlje

6 jednostavnih opcija za hranu i piće koje promovišu neverovatno zdravlje vagine