3 neočekivano teške stvari o trezvenosti | BA.burnbrightlove.com

3 neočekivano teške stvari o trezvenosti

3 neočekivano teške stvari o trezvenosti

Trezvenost - svi smo pročitali knjige samopomoći nam govori zašto je super: "Tvoj najbolji dani su pred sobom. Filma počinje kada osoba dobije trezven i stavlja natrag zajedno njegov / njen život; to ne završava. "

Ova stvar je u redu. Ali, mi često ne bacaju dovoljno svjetla na činjenicu da trezvenost je teško. I neugodno. A ponekad, iskreno, dosadan. Mi ne volimo da se fokusiraju na to zbog straha od izazivanja relapsa. Ali oporavak je sve o priznanje - pozitivne i teške.

Evo tri neočekivano teško stvari o trezvenosti.

1. Promjena je neugodno

Znam šta misliš. "Duh, naravno da je neugodno ili da bi to već učinio."

5 stvari koje trebate znati o Eating Disorders

Ono što ljudi ne razumiju o oporavak je da je cijeli proces je neugodno jer je nepoznato. Ovisnost je uvijek "poznat". To te drži na istom mjestu, osjećaje i stanje bića koliko god dugo živiš ga. Ovisnosti dolazi sa predvidljivim haos, i da je haos postaje norma.

Kada prođete kroz oporavak, sve izgleda neugodno zato što opet vidimo svijet kroz nove oči. Ti si unutar najdublje misli, a ako nemate izgovor ovisnosti vas sputava, onda šta dalje?

U početnoj fazi oporavka, mi se stalno prevrednovanja život i ono što želimo od sada da smo bez lanaca koji nas drži pritisnut. Često smo napravili puno siromašnih izbora kroz naše ovisnosti, koji mogu umanjiti naš self-vrijedi ili povjerenje imamo u sebi da "dobar" odluke. Radi se o izgradnji nazad da samostalno vrijedi Znam da krene naprijed i da život koji se isplati, čak i radostan.

Shvatite da trezvenost je neugodno u početku, i raditi s njim, umjesto pokušaja da se guraju da nelagodnost daleko.

2. Imate velika očekivanja ostati jak

Kada govorimo o oporavku, ja koristim izraz "žive u fleksibilnim OK." Uvijek postoji ta pretpostavka da si pukao prstima, napravio izbor da biste dobili čist i sve bi trebalo uskladiti onako kako je trebalo.

To se neće dogoditi. Veliki pritisak na sebe Stavili smo da bude "savršeno" u oporavak. Tipično, imamo podršku naših prijatelja i porodice tokom procesa, a mi ne želimo da ih iznevjeriti. Da ih iznevjeriti u oporavku samo znači da se osećate kao da ih opet razočara.

Bez obzira na to zašto ste ušli, uvijek postoji pritisak da ostanu u njoj. To je lakši deo. Teži dio prihvata da to neće biti bez mane.

Ostavio sam rehabilitaciju nakon bori sa godinama poremećaja u ishrani, a trenutak sam se vratio kući, sam trčao previše i izvukao ligamenta nakon mjeseci neaktivnosti.

Šta je to u Anoreksija koja nas pretvara u Voyeurs?

Sa rep između nogu, plesnim korakom sam se na liječenje sledećeg jutra i priznao da sam previše pritiskala.

To će se dogoditi da vam u trezvenost kao dobro. Statistike relapsa su zapanjujućih 90 posto. Niko ne izlazi netaknut. Ako relapsa, reći nekome. Ovisnosti buja off sramota tako da može nastaviti da vam kvačila. Ako uzmete piće, to nije kraj vašeg svijeta oporavak. To je samo pogrešan korak. Shvatiti zašto si to uradio i shvatiti da ne morate ponovo napraviti taj izbor.

3. Dosada

Život može osjetiti dosadno u početak oporavka. Kada ste završili u ovisnosti, gubite sve. Ko si ti bez nje? Šta voliš čak i da radim? Morate da kopaju duboko i biti spremni da preduzmu korake kako bi istražiti.

Kad si da želiš piti iz dosade, nemir ili usamljenost, pozovite grupe za podršku. Sklapa nova prijateljstva - i onda pokupiti nove hobije i vratiti se na aktivnosti ste uživali prije nego što su ovisnici. Nađu zaposlenje, vratiti u školu, zauzimaju svoje vrijeme. Imajući mnogo za činiti će pomoći u osjećaje vlastite vrijednosti, ali morate biti spremni da stavite sebe tamo.

Ex-alkohola? Jesti Ove 2 Hrana može poboljšati pluća

Na kraju dana, oporavak je o tome da zna šta da očekuje - i priznanje da je to neugodno pomaže olakšati psihološki pritisak stavimo na sebe imati ". Savršena priča oporavak" S vremenom, to će lakše. Ove kompleksne osjećaje će i nestati i vratiti u različitim vremenima. To je "fleksibilan oporavak" mi svi trebali očekivati ​​i nastojati zadržati.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Žene mogu biti u mogućnosti da naručuju tablete za abortus preko telefona ranije nego što se očekivalo

Post Zdravlje

8 stvari koje tvoja vagina govori

Post Zdravlje

Biti napadnuti zbog vaginizma promenili su mi percepciju seksa

Post Zdravlje

Pratio sam sva pravila o trudnoći - i ozbiljno se vratila

Post Zdravlje

Seks posle raka dojke: kako operacija utiče na intimnost

Post Zdravlje

Fran posmrtni ostaci raka materice i trudnica Nanny Cameo

Post Zdravlje

6 načina eteričnih ulja mogu teško povrijediti

Post Zdravlje

Da li sedište penisa u Meksiku može da dovrši seksualne zločine na javnom tranzitu?

Post Zdravlje

Kako ponovno rođena odeća izmišlja modu za ljude koji žive u krijumčarenju

Post Zdravlje

3 načina da počnete da budete otvoreni o vašim seksualnim željama

Post Zdravlje

Šta treba razmotriti prije nego dobije trajnu šminku

Post Zdravlje

Prilikom izbora kože vaša anksioznost je vidljiva svima