10 stvarnih razloga ljubljenje je zapravo dobro za vas | BA.burnbrightlove.com

10 stvarnih razloga ljubljenje je zapravo dobro za vas

10 stvarnih razloga ljubljenje je zapravo dobro za vas

Evo nešto što već znali: Ljubljenje je prilično najbolja stvar u cijelom svijetu - ali vjerovatno ne iz razloga što ti misliš. Naravno, dobar make-out Sesh oseća neverovatno i je krajnji oblik predigre, ali ispostavilo se ljubi zapravo nema tijelo dobro. Kao da ste stvarno potrebna još jedna izgovor da maziš.

Gle: sva velika razloga zašto bi trebalo odmah ljubiti nekoga.

1. Burns kalorija

Naravno, ljubljenja ne može spaliti toliko caloriesas, recimo, trčanje milje, ali to napumpa metabolizam oko dvostruko uobičajene stope. Većina ljudi spali oko kalorija malo miruje, ali prema dr Sharon Stills, Naturopathic lekar i autor Red Alert - Get Real i Heal, ljubljenje opekotine oko 2 do 3 kalorija po minuti. Vi ne želite da preskočite Zumba u korist makeout sjednice, ali sljedeći put kada se odmaraju oko na kauču sa svojim suprugom, pojačajte topline s nekim poljupcima kalorija za jačanje.

2. Povećava lijepljenje

Bez obzira da li se ljube bebu ili strastveno ljube vaš supružnik, zaključavanje usne promovira intimnost i povećava vezivanje. Dawn Maslar, profesor biologije sumira to ovako: "Kada smo se poljubili, i muškarci i žene proizvode hormon oksitocin To se često naziva 'hormona ljubavi', jer nas (posebno žene) uzrokuje da se obveznica.". Činjenica je da se, ljubimo one koje volimo, a vole i one koje smo poljubiti!

3. Spursi uzbuđenje i poboljšava seks

Česti seks može poboljšati sve, od srca healthto vaše samopouzdanje, a nema boljeg prajmer za seks od ljubljenja! Kao što je Carol Queen, seksolog osoblje Good Vibrations 'i osnivački direktor Centra za Sex i kulturu, ističe, "Ljubljenje je moćan tip predigre. Pomaže povećati šanse da će oba partnera imaju dobar i ugodno erotski doživljaj."

4. Borba bolest

Možda zvuči nelogično, ali zamjene ražanj je odličan način da se odbrani od virusa - pogotovo ako sve to ljubljenje vodi do seksa. Istraživanja u časopisu Medical Hypothesesindicates da žene izgraditi imunitet protiv citomegalovirus ljubeći zaraženi partnera. Druga studija nastupio na Wilkes Univerziteta otkrili da učesnika u studiji koja je jednom ili dva puta imao seks nedeljno imaju višim nivoima za borbu protiv infekcija antitijela imunoglobulina A. Dakle, ako želite da se kroz hladne sezone netaknut, to je vrijeme da napućiš!

You Never Forget Prvi poljubac - Evo Dokaz

5. Čini bolje brakova

Ozbiljno. To nije samo to često kissers mogu imati jači brakova (što je odlično za mentalno i emocionalno zdravlje), ali ljubljenje zapravo može vam pomoći izabrati pravog partnera. Kad te poljubim nekoga, vaše tijelo se podsvjesno razmjenu informacija o vašem odgovarajuće imuni sistem. Tehnički izraz je glavni histokompatibilni kompleks (MHC). Biološki, to je važno za partnere kako bi različitim imuni sistem gena na stolu, tako da će njihovi potomci imati bolju priliku za opstanak. Dakle, ako ljubite zaljubljen odmah douses plamen ljubavi, možda ćete biti u mogućnosti da pripisati biološke nekompatibilnosti.

6. Povećava sreću

Kissing oslobađa endorfine, i da citiram Elle Woods iz Pravno Blond "Endorfini te usrećiti." Od depresija utječe na procijenjenih 17,5 miliona Amerikanaca i košta oko 30 milijardi $ svake godine, zašto ne sebi slobodan sreća podsticaj malo ljubakanja?

Sljedeća Up: Smanjuje bol

1 od 2Tagged u

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Ono što sada znamo o Ziki i oštećenjima u porodici u SAD-u

Post Zdravlje

Trumpovi izbori pokreću bivše članove kulta

Post Zdravlje

Kontrola rođenja igra ulogu u životu u mom lezbejskom odnosu

Post Zdravlje

Moj period krvnih ugrušaka se pogoršao sa godinama

Post Zdravlje

Da li u kući testiraju budućnost seksualnog zdravlja?

Post Zdravlje

4 nestanak za trudnice niko vam ne govori (iako bi neko trebao)

Post Zdravlje

Ne možeš imati orgazam? evo šta treba da znate o anorgazmi

Post Zdravlje

Zašto su poremećaji spektralnog fetalnog spektra fetusa veći nego što smo mislili

Post Zdravlje

9 načina da ADHD utiče na odnose (za bolji i za još gore!)

Post Zdravlje

Da li vam melatonin stvarno pomaže da spavate?

Post Zdravlje

Prioritizacija vašeg zdravlja i blagostanja kao samohrane mame može vam pomoći djeci

Post Zdravlje

Spremite se, jer ćemo ikada započeti činjenice o grudima