10 stvari koje vaša kosa govori o vašem zdravlju | BA.burnbrightlove.com

10 stvari koje vaša kosa govori o vašem zdravlju

10 stvari koje vaša kosa govori o vašem zdravlju

Problemi kosa može biti potpuno bezopasan - ako uznemirujuće - ili mogu značiti nešto mnogo ozbiljnije. Kako da znamo kada bi trebali ići kod doktora i kada bi trebali prestati pokušavaju da urade vlastite eksplozija kod kuće? Prema dr Dina Strachan, direktor Aglow Dermatology u New Yorku, "zdravlje kose može biti odraz genetike, loše prakse grooming, neadekvatnog proteina ili željeza u ishrani, anemija, štitnjače bolesti", kao i niz drugih stvari. Evo nekih od glavnih stvari koje vaša kosa može reći o svom zdravlju i šta to može značiti za vas na duge staze.

1. Možete dobiti neke tragove od roditelja

Ako pogledate na jedan od vaših roditelja i vidjeti da su njihove kose se povlači malo više nego što je to, to je normalno znak nešto možete se radujem kad si stariji. Ponekad, gubitak kose može biti kao jednostavan kao što geni ste inheritfrom vašim roditeljima, a to nije nešto što zaista može pomoći. Određeni tretmani ili lijekovi vam mogu pomoći da se bave je malo bolje, ali to je u osnovi neizbježno. Ali, prije nego što poludi, samo znam da gubi najmanje oko 100 vlasi tokom svakog dana je potpuno normalno. Ako ste i dalje zabrinuti, dati mali dio malo povuci i vidjeti koliko pauze pre nego što krenete radi u uredu doktora.

2. Mogao bi biti nedostaje važnih vitamina

Ako vaša kosa je razrjeđivanje ili nestaje u potpunosti, koji bi mogao biti znak neke ozbiljne nedostatke u vaš imuni sistem. Dr. Arielle Levitan, suosnivač Vous vitamina LLC, kaže SheKnowsthat "to je daleko više uobičajeno da se [prorjeđuje] predstavlja nedostataka u nekim ključnim vitaminima." Vraćanje tih nutrijenata multivitamina ili mijenjaju svoj dijetu uključiti više željeza i proteina može pomoći ispravi ovo i bolje simptome. Ali, biti upozoreni: To je spor proces i mogao bi trajati oko šest mjeseci za napredak biti vidljiv.

Koliko gubitak kose je normalno?

3. To može biti znak većeg zdravstvenog stanja

Dr. Kimberly Salkey, profesor dermatologije na istočnoj Virginia Medical School kaže: "Neke medicinska stanja poput anemiaand štitnjače diseasemake kosu krhkija i češće slomiti." Dakle, sometimesbreakage ili promjene u teksturi mogu biti zbog određenih bolesti. Uvijek je bolje biti siguran nego žao, i pitajte svog doktora ako ste zabrinuti za ono što se čini kosu da se ti govorim.

4. Vaš perut može značiti nešto

Da, perut siše i mrzimo kako izgleda, ali dobra stvar u tome je da to nije štetno na sve. Postoji mnogo mogućnosti za kako da ga kontrolirati, da li je to kroz liječenje ili lijekove. Ali ako pahuljice su žute, koja bi mogla biti potpuno drugačija priča i znak nešto ozbiljnije.

5. Vaš crvena, perutanja vlasišta može biti više nego samo neugodno

Psorijaza, prema dr Tsippora Shainhouse, dermatologa na Beverly Hillsu i klinički instruktor na University of Southern California, je "svrbi, peruta skalp stanje koje se pojavljuje kao roze-crvene upaljena područja pristalica, debeli bijeli vage." Čak iako to može biti neugodno ili naizgled neugledne, tematska i oralni lijekovi mogu pomoći da upravljate stanje. Često, psorijaza se odnosi na druge bolesti kao što su bolesti srca, metabolički sindrom ili čak artritisa, tako da je zdrava ishrana i vježba rutinu treba održavati ako psorijaza je nešto što doživjeti.

6. Vaš hormoni mogu biti od ludo

Baš kao i nedostatak vitamina, ponekad mijenja u stanje vaše kose može biti u vezi sa vašim hormona. Normalno, hormon neravnoteža u womenoccur u slučajevima menopauze, perimenopauze ili trudnoće, ali svako može biti predmet prebacuje hormona i nuspojave koje posljedice mogu biti.

Što uzrokuje sijede kose i ono što se dešava kada Pluck ih?

7. Neki od vaših lijekova može biti utiču na vas

Ponekad, određena medicationscan čine pitanja sa kosom zbog sastojaka koji mogu biti štetni folikula. Trebalo bi uzeti vremena za istraživanje lekove da vidim da li postoji mogućnost da se gubitak kose, prorjeđivanje ili lom može biti nuspojava.

8. Krhku kosu može biti prisutnost hormona stresa

Pod određenim okolnostima, lomljive kose može biti znak onoga što je poznato kao Cushingov sindrom. Cushing sindrom, ponekad poznat kao hypercortisolism, kada postoje velike količine kortizola - inače poznat kao hormon stresa - u tijelu. Ako lomljive kosa u kombinaciji s drugim simptomima kao što su debljanje, razrjeđivanje kože, slabost mišića ili raznih drugih mogućih simptoma, vidi doktor odmah.

9. Možda ćete biti pod velikim stresom

Gubitak kose ili kose problemi mogu dogoditi zbog intenzivnog stresa. A ponekad, to može biti zbog više uzroka životne sredine. Salkey nam govori da je "kosa može pokazati samo stres ili bolest na nekoliko načina -. Otpuštaju, lom i tekstura promjene" Ona dodaje da je stres normalno ono što uzrokuje otpuštaju, bilo da se fizički - kao ono što se dešava sa crash dijete ili sa određenim lekovima - ili emocionalno.

10. Možda imati štetne navike grooming

Dobivanje savršenog pregib ili da intenzivna novi jednoroga ombré za kosu može učiniti više štete nego koristi. Salkey napominje da često, "praksa frizerske kao previše topline ili previše kemikalija može dovesti do lomljenja kose." Kad oblikujete frizuru sa previše proizvoda, vaša kosa može rasti slabiji i postati mnogo više osjetljiv na štetu ili gubitak.

Tuširanje prije spavanja je pravo stvar za svoje zdravlje

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Navodni seksualni zločini Harvey Weinstein-a doneli su uspomene na moje zlostavljanje

Post Zdravlje

6 stvari koje nikada niste znali da menopauza može učiniti vašoj vagini

Post Zdravlje

Trčanje maratona mi je pomoglo da prevaziđem stigmu Biti debelo dete

Post Zdravlje

Koliko je gubitak kose normalan?

Post Zdravlje

Najbolja pozicija za odmor nakon epiduralne

Post Zdravlje

Predlog zakona o Severnoj Karolini koji bi tabletu za abortus mogao napraviti manje održivu opciju

Post Zdravlje

Stigma oko IBS otežava ženama da se leče

Post Zdravlje

Ova pilula može imati iste prednosti kao i vežbanje

Post Zdravlje

6 puta zlatne devojke bile su ženski zdravstveni pioniri

Post Zdravlje

Samo u slučaju da vam je potreban još jedan razlog za zaustavljanje snimanja tela

Post Zdravlje

Ne možeš imati orgazam? evo šta treba da znate o anorgazmi

Post Zdravlje

Koliko je menstrualno krvarenje previše?