10 biljnih suplemenata koje mogu biti mesing sa tablama za kontrolu rađanja | BA.burnbrightlove.com

10 biljnih suplemenata koje mogu biti mesing sa tablama za kontrolu rađanja

10 biljnih suplemenata koje mogu biti mesing sa tablama za kontrolu rađanja

Kao seksualno aktivnih žena koja je bila na kontroli rađanja, jer ona je bila 17, ja sam napravio to moj posao da znam što bi stvari mogle potencijalno spriječiti moje kontraceptiva. Neke stvari jednostavno ne idu zajedno; ali dok su antidepresivi i antibiotici poznati su negativno interakciju sa BC, bio sam šokiran saznanjem da neki biljni suplementi također nered sa integritet kontrole rađanja.

Melatonin

A prirodni hormon koji luči epifiza u mozgu, melatonin potiče san. Neki ljudi koji imaju problema pada ili borave u snu može odlučiti da se sintetički melatonina u tabletu ili gumene formi, ali to može ometati planiranja porodice. Oralni kontraceptivi povećavaju prirodnu količinu melatonina tijelo čini, tako da u kombinaciji sa sintetičkim melatonina, efikasnost kontrole rađanja bi potencijalno mogla biti ugrožena zbog previše proizvodnju melatonina.

Zašto 2017 bi mogla biti godina muške kontrole rađanja

Kantarion

To je prirodno biljka poznata za otklanjanje poremećaja raspoloženja, kao što su umjereni depresije, ali je nedavno ušla u centru pažnje za manipulaciju kontrole rađanja. Jer oralnih kontraceptiva i kantarion su oba apsorbuje kroz isti enzim put nalazi u jetri, SJW smanjuje iznos pilulu koja apsorbira, stoga smanjenje njegovu djelotvornost.

Soja

Mnogi okreću soje kao holistički tretman za sindrom policističnih jajnika, hormonalni poremećaj koji uzrokuje jajnici za povećanje i razvoj ciste. To je zato što soja se sastoje od spojeva - pod nazivom fitoestrogeni - koji simuliraju ulogu estrogena. Zvuči dobro, osim što je pad oponašanja estrogena je u tome što zamjenjuje prirodnu proizvodnju estrogena. To može dovesti do neplodnosti, rak dojke i smanjen libido.

Sladić

Uzeti da pomogne bezbroj pitanja probavnog sistema, kao što su žgaravica, čir, upala i infekcija, prirodni sladića ima mnogo korisnih upotreba. Ali žene na kontracepciju trebaju biti oprezni i svoje nedostatke, a to je da su spojevi u koren sladića uznemiravati hormona productionin jajnika i može izazvati trudnoću.

Mi smo jedan korak bliže uzimajući antibebi pilule bez recepta

Crvena djetelina

Crvene djeteline ima ogroman repertoar tegoba može ublažiti, uključujući PMS, respiratorni problemi, rak, osteoporoza, visok holesterol i još mnogo toga. Međutim, previše sadrži fitoestrogene, koji rade protiv prirodnih reproduktivni ciklus i mogao bi stoga null željeni efekat pilule za kontracepciju.

Dong Quai

To je poznato kao "ženski ginseng", a kaže se da je odličan za tretiranje PMS, grčevi, pa čak i neredovne menstruacije. Kao i drugi dodaci uključeni u ovu listu, dong quai je estrogen-ovski efekte na tijelo, izazivajući ga preraditi prirodne estrusnog ciklusa.

Divlji yam

Iako divlji yam je najavljivana kao plodnosti stimulator i "lijek" za pritužbe, kao što su vaginalna suhoća, PMS i menstrualni grčevi, došlo je do nedavnog istraživanja događaja koji smatraju korištenje divljih dodataka yam nesigurno da se mešaju sa oralnih kontraceptiva. Dok nije dokazano, smatra se da divlji yam mogu negativno utjecati na kontrolu rađanja, čineći to neefikasan, jer sadrži previše visok nivo progesterona.

Dijetalna vlakna

Slippery brijest, guar guma, psyllium, zobi i pšenične mekinje, laneno sjeme ulje - to su sve uobičajene vrste dijetalnih vlakana koji utječu na apsorpciju OCP. Ova vlakna uzrokuju pilule da se brže vari, ometa prirodni ciklus apsorpcije. Kada je manje od pilule se apsorbuje, njegova efikasnost se znatno izmijenjeni.

Black snakeroot

Emmenagogues su ulja koji pokreću krv Flowin zdjelice i maternice i može stimulirati period žene. Od crne snakeroot (poznat i kao crna cohosh) sadrži veliku moć emmenagogues, uzimanje ovaj dodatak može utjecati na plodnost i menstruacija. Ako se ne prati, miješanje kontrola rađanja i snakeroot može prouzrokovati neželjene trudnoće.

5 (više!) Koristi za kontrolu rađanja koje nemaju nikakve veze sa seksom

Vitex

Poznat po svojoj češća nadimaka, chasteberry i biber monaha, Vitex se koristi od strane žena za liječenje simptoma PMS-a. Vitex - voće naći na čedne drveće - modulira razine tako što sprečava oslobađanje hormona koji stimuliše folikule. U kombinaciji sa oralnih kontraceptiva, može se modulirati sintetičkih hormona, koji utiču na efikasnost pilule.

Stephanie Osmanski

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Lady gaga i Joe biden nisu prestali da rade za preživele seksualne napade

Post Zdravlje

Da li bi smo bili više zabrinuti zbog veličine porcije ili šta jedemo?

Post Zdravlje

Da li je moj period normalan? koristite ovaj grafikon da biste saznali

Post Zdravlje

Evo kako devet stvarnih žena sa uslovima kože ostane uvereno dok se koža sakupi

Post Zdravlje

Majčin dan nakon neplodnosti

Post Zdravlje

Ove organizacije pomažu ljudima priuštiti troškove IVF-a

Post Zdravlje

Zašto Biti tanak ne znači uvek da si zdrav

Post Zdravlje

Koja je ishrana i može li stvarno smanjiti rizik od depresije?

Post Zdravlje

Zašto terapija putovanja može biti ključ za lečenje demencije

Post Zdravlje

Zašto bi svi univerziteti trebali učiti seks

Post Zdravlje

6 Mamurne lekove za koje niste znali da postoje

Post Zdravlje

Razgovaranje o depresiji je dobro - ulaganje u mentalno zdravlje je bolje