Tvorac Downtonskog opatije na tajnoj, seksi istoriji vremena čaja | BA.burnbrightlove.com

Tvorac Downtonskog opatije na tajnoj, seksi istoriji vremena čaja

Tvorac Downtonskog opatije na tajnoj, seksi istoriji vremena čaja

Nominiran za Emmy za najbolju dramsku seriju, Downton Abbeyowes mnogo svojih uspjeha na kreator i jedini pisac Julian Fellowes. Imali smo priliku sjesti s njim i saznati tajne Amerikanci ne znaju za britanski običaj vremena čaj.

Naravno, Amerikanci piju čaj, ali nakon što je Velika Britanija pokušao poreza podvaliti kolonijama 1773., u Sons of Liberty protestovali po damping čaj u okean, stvarajući Boston Tea Party. Od tada, kava je glavni način Amerike da se kofeinom.

Slika: Giphy

Za razliku od Britanaca, međutim, Amerikanci nemaju specifičan ritual oko kave, način na koji tea time je postao standard svakodnevno događaju u Velikoj Britaniji. Ali, kada smo pitali Julian Fellowes, tvorac ofDownton Abbey, ono što Amerikanci treba da znate o tea time, njegov odgovor zaista nas je iznenadilo.

Downton Abbey osnažuje žene svih dobi kako bi seks

"Mislim da je vrijeme čaj je bio izuzetno koristan društveni uređaja. Koncept vremena čaj je izmislio vojvotkinja od Bedford oko 1830. Gruzijci su imali večeru u 05:00, a onda su imali kasnu večeru nekih ostrige i druge stvari ", rekao je Fellowes, dodajući da kao stoljeća odmicalo, večera je uzimajući gurnula dalje i dalje nazad u večernjim satima, bliže 7 ili 8:00

"Vojvotkinja od Bedford je smatrao da između ručka i večere, vremenski razmak može biti tako velika, bilo je potrebno imati nešto za jelo ručak nije bio jako težak obrok;. Prvobitno je bilo oko 12 sati, a večera je bila između 3 i 5 sati. Ali razlika je sada počinju da se tako velik. "

Slika: Giphy

Fellowes rekao da je tea time pruža dva vrlo korisne prednosti, od kojih je prvi neuređenih socijalne interakcije.

"Velika prednost je da nije morao sjesti u skladu sa rangiraju kako vi radite na večeru ili ručak. Uz buffet, kao da bih na čaj, svako bi mogao sjesti bilo gdje."

Fellowes je dodao da divnoj jeo jako puno hrane. "Oni su završili čaj sa dresingom gong da idu gore i oblači se za večeru. Kako su ga proguta sve, ne mogu zamisliti!"

5 razloga uvijek ćemo loveDownton Abbey

Slika: Tumblr

Druga velika prednost za kasno Viktorije je uvođenje čaja haljinu.

"Čaj haljina je skoro kao kućnu haljinu, ali mnogo više šik. Bilo je labav i imao vrstu ovog draperija poslovanja. To je bio jedini haljinu žena može nositi u društvu ljudi koji nisu potrebna korzete. Tako su mogli dobiti nazad od snimanja ili bez obzira na događaj bio, skinu steznici, ostatak, ustani, stavi na čaj haljinu preko labava košulja - to je sasvim pristojno - idu dole, čaj i chat prije gong, gong, gong ! Onda bi ići gore, ući u njihove steznici opet i dobiti spremna za večeru. "

Barem dame su imali dva sata van iz vrlo constricting korzete. Ali vreme da diše bez kost drobljenje creva nije bila jedina korist nosi čaj haljinu. Evo gdje Victorian žene su podlo, prema Fellowes.

Slika: Giphy

"U zemlji, imao si kuću stranaka koje su izmišljene da daju ljubitelje sobe jedna do druge; sve hostese su saučesnici u to, ali u Londonu, niko ostao ni sa kim drugim.; To je razlog zašto sve palate imaju velike salona, ​​ali gotovo da nema spavaće sobe.

"U Londonu ste dobili svog ljubavnika, što je francuski ga je nazvao," Cinq à septembar, 'ili' između 5 i 7, "jer je to bio vrsta neobračunate za put u toku dana. Čaj haljina je predivno korisno za da, jer je to bio jedini haljinu mogla izaći bez pomoći svojih sobarica. Mogla je ići gore, primaju njen ljubavnik, i ne ostavljaju neki trag. "

Da li ste spremni reći zbogom Dowager?

Slika: Giphy

Ovo je posebno optužujući ako žena je optužena za preljubu i suprug uzeo svoju ženu na sud.

"Dame 'služavke su se često dovodi u pitanje. Lady Colin Campbell, koji je napravio grešku prijema ljubavnika ujutro, pretrpio kada joj je sobarica je svjedočio protiv nje da joj potkošulje su pričvršćene strane' neobučeno ruku. ' I to je bio jedan od razloga je izgubila razvod. "

Drugim riječima, Lady Colin Campbell steznik je urađeno u neuredan način, ukazuje na to da njen ljubavnik, a ne ona sobarica, učinio ga brzo i traljavo. Sheesh.

Šesti i posljednji sezone Downton Abbeyreturns PBS-u januaru 2016. Godine.

Povezane vijesti


Post Zabava

Plavi bršljan je definitivno deo iluminata i mi ćemo to dokazati

Post Zabava

Najbolja TV vjenčanja svih vremena

Post Zabava

Dakle, ovo je tajni projekat Loverne Cox & Beyoncé

Post Zabava

Karolina Fleming kaže svojoj poslednjoj oprosti njenom ranije otuđenom tati

Post Zabava

Način na koji tbbt upravlja bernadetovom trudnošću je osvežavajući i osnažujući

Post Zabava

Aj McLean se nada da su njegove kćeri gej, ali postoje problemi sa njegovom logikom

Post Zabava

Ne možemo kriviti Evaana McGregora za davanje televizijskih emisija Morganove tv emisije

Post Zabava

Rihannaov humanitarni govor godine je apsolutno vredan čitanja

Post Zabava

Najnovija prikolica za nove sise konačno je ovde

Post Zabava

Da li će se Nick odbaciti odbaciti: nakon završne ruže?

Post Zabava

Pripremite se za ovu epizodu super čaša koja će vam srušiti dušu

Post Zabava

Reese, šarena kašika, hilariously naziva sajam nečistoća za najgori posao u Photoshopu ikada