Zastrašujuće sitne krpice: da li ćete ih prepoznati ovog leta? | BA.burnbrightlove.com

Zastrašujuće sitne krpice: da li ćete ih prepoznati ovog leta?

Zastrašujuće sitne krpice: da li ćete ih prepoznati ovog leta?

Uh oh. Naučnici predviđaju da 2017. Će biti pozitivno očajan godina za krpelja - i lajmske bolesti i virus Powassan širi male hulje. Najgori dio? Postoji neka vrsta krpelja da većina nas nisu imali nezadovoljstvo sastanka još, i susreta sa njima su u porastu. Oni se zovu sjemena krpelja, a oni su stvari od noćne more. Stvarno.

Upozorenje: slike povezane u ovom članku su prilično grafički, tako da ako si tickaphobe (da, sigurni smo da postoji prava riječ za to, ali nemamo pojma o čemu se radi), možda ćete htjeti oprezna. Ali mislim da je važno da se riječ više o sjeme krpelja - pogotovo ako vaša porodica i kućne ljubimce troše puno vremena izvan tijekom ljeta.

Kako ukloniti krpelja bez gagging

Beka Setzer, što je Ohio majka i dvije mlade kćeri, objavljeno neke uznemirujuće fotografije na Facebooku od gadan susret njene kćerke s sjeme krpelji prošlog ljeta. Setzer se nada da će slike - dok stvari jezivo-Crawly horor Flicks - ohrabriti druge porodice da budno motriti na svoju djecu nakon outdoor play.

To ne traje dugo, ni za ove krpelje da pretekne malo dijete. Setzer kćer EmmaLee je samo igra vani 30 minuta prije nego što je puzeći sa sitnim, makom poput larvi krpelja. Uprkos ih njena mama uklanjanje odmah, EmmaLee dalje razbolio od napada krpelja.

"Ja stavljam ovo tamo, samo glavu gore za roditelje dece koji vole da se igraju napolju", rekao je na svojoj Facebook post Setzer. "EmmaLee je igrao izvan zadnji valja po terenu dok uživate u prskalicu. Po dolasku u i polaganje za nap desilo se primjetiti sitne (i mislim sitne) male crne točkice svuda po njoj noge, trbuh, ruke, i pazuh području. Misleći da je možda upravo bio sjeme sam pokušao da obriše onda grebati jednokratno i to je bio krpelj! Mora da je igrao u ili u blizini gnijezdo krpelja larvi i bio pokriven. "

Setzer završio pokušava da ukloni više od 100 krpelja iz EmmaLee tela, ali sljedećeg jutra, EmmaLee probudio sa užasnim mrlje svuda po njoj - i vrlo otok limfnih čvorova. Jao!

Doktor propisane moćne antibiotike i antihistaminici srušiti otoka. Setzer se nada da ona može pomoći drugim roditeljima izbjeći strašan incident ovako. "Želim da svaki roditelj zna šta ti izgledati tako da možete biti na oprezu", rekla je ona. "Oni nisu tako lako vide kao krpelji ste vjerojatno u potrazi za sebe ili djecu."

Setzer zajedničke fotografije EmmaLee je stradanja na Facebooku kako bi drugi mogli vidjeti podmuklo mala veličina tih sjemena krpelja, često pogrešno pjege ili prljavštine. I oni mogu lako sakriti u životinjsku dlaku isto.

"Please Do not Kill My Kid" - od alergija na hranu mama

Sjeme krpelji - kao i druge krpelja - ne može biti brushed off. Dakle, držati one pincete pri ruci ovog ljeta da odvojite tijelo i glavu bilo krpelja možete naći na sebe ili voljene osobe. Centar za kontrolu i prevenciju bolesti preporučuje stavljanje ukloniti krpelja u plastičnoj Baggie da se testiraju, a zatim dezinfekciju ugriza stranice. A kada ste u nedoumici s bilo krpelja, pozovite doktora. Ovo je ozbiljna stvar.

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Mame reaguju na nove emajde za dojenje

Post Roditeljstvo

Terapeuti otkrivaju šta dobar roditelj zapravo znači

Post Roditeljstvo

Roditeljsko savjetovanje: kako mogu dobiti moj BFF da prestanem da me buguje o djeci?

Post Roditeljstvo

Volim svoju decu - ali ne želim da provodim svaki budni trenutak sa njima

Post Roditeljstvo

Kako zaštititi mentalno zdravlje vašeg deteta u toku školovanja

Post Roditeljstvo

12 načina za podizanje nezavisne dece

Post Roditeljstvo

Mrzio sam se još više nego što sam mislio

Post Roditeljstvo

Laverne cox se sjeća prvi put kada joj je mama nazvala njenu kćerku

Post Roditeljstvo

Majk pence zove svoju suprugu majkom, i moramo da razgovaramo o tome

Post Roditeljstvo

Ko treba čoveka da napravi bebu?

Post Roditeljstvo

Želite da vaše dete dobije najbolju bolničku negu? biti ljubazan

Post Roditeljstvo

Šta da odbiješ od svojih poreza kada si trudna