Zašto školski sistemi i dalje osjećaju kao da su napravljeni za mamu boravka u kući | BA.burnbrightlove.com

Zašto školski sistemi i dalje osjećaju kao da su napravljeni za mamu boravka u kući

Zašto školski sistemi i dalje osjećaju kao da su napravljeni za mamu boravka u kući

By Allie Hofer

Javnog, privatnog, parohijske, charter, alternativa. Za sve načine škola širom zemlje variraju u finansiranju, upisa i akademskih standarda, jedan od faktora čini da ih sve ujedini: škole dan roku.

Školski dan početka puta obično kreću između 7 i 09:00, a posljednji razred završava nigdje od 2. Do 4. PM obzira na vaše djece točne rasporedi su studenti provedu u prosjeku sedam sati u školi od zvona do zvona. I mnogo rade frustracije roditelja, te školskih sati rijetko - ako ikad - uskladiti sa standardnim ured radnog dana. Roditelji su potom otišli scramblingto smisliti kako da koordiniraju svoj rad i školskog rasporeda njihove djece tako da je svaka odgovornost je ispunjen i su ispunjeni svačije potrebe. I to može biti teško.

10 Radni mama Tajne vođenja Chaos at Bay

Evo samo pet načina radnog vremena i školske dan sukoba.

1. U vezi nastave započeti prije radnog vremena kraja

Tajming u vezi nastave škole pod pokroviteljstvom prvenstveno zavisi od uzrasta djece uključene - osnovno, srednje ili srednje škole - i da li je aktivnost je praksa ili više sumativne događaj, kao što je igra ili performanse.

Dok nastupa, posebno onih starijih studenata, imaju tendenciju da se dogodi kasnije u večernjim satima, prakse i događaji za mlađu djecu najvjerovatnije će se održati ubrzo nakon školskog dana završava. Naravno, praksa obično ne zahtijevaju roditelja angažman, ali sve što počinje prije nego što možete sat iz kancelarije stavlja roditelja u škripcu. Sportske igre, koncerte, akademskih takmičenja i sve slične poslije škole događaja - ponovo, posebno za učenike osnovnih i srednjih škola, koji verovatno ne mogu da se prevoziti i tamo-amo - obično zakazani ubrzo nakon konačnog zvono. Osim ako svoj posao omogućava flextimeor možete odem ranije, vjerojatno na kraju dolaze kasno da performanse vašeg djeteta ili propustili u potpunosti, mnogo vaše (i vašeg djeteta) razočaranje.

2. Sastanci sa nastavnicima ili administratori su na rasporedu u toku radnog vremena

Rjeđe, ali više velikih školskih događaja koji su uglavnom na nivou Distrikta, kao što je na roditeljskom, imaju tendenciju da se zakazana mjeseca unaprijed i odvijaju se u večernjim satima, nakon radnog vremena. Sastanci nadimcima nastavnik ili administratora o konkretnom pitanju koja je nastala s djetetom, s druge strane, dogoditi češće, i postavljaju tokom dana škole.

Možda je nastavnik matematike vašeg sina pita vas da dođete u vreme njegovog boravka planiranja sredinom jutra kako bi razgovarali klizanja razreda vašeg sina. Ili glavni poziva da zakaže 15:30 sastanak povodom nedavne run vaše kćeri od nedoličnog ponašanja. Ima smisla ovim skupovima će se dogoditi za vrijeme ili neposredno prije ili poslije školskog dana; Na kraju krajeva, nastavnici imaju mnogi studenti i obitelji da se bave, a mnogi fakultet i osoblje članovi su sami roditelji koji imaju obaveze na svoju djecu van školskih sati. Međutim, to ostavlja roditeljima koji rade zajednički devet do pet raspored zaglavila sa profesionalnim obavezama koštice protiv najboljem interesu njihove djece - i oni su pod pritiskom da se žrtvujemo u oba područja.

6 načina da bude Awesome matične Prema Science

3. Većina mogućnosti roditelja volonter dogoditi tijekom školskih sati

Kao škole prešao eliminirati ili kakvu inicijativu pomoćnik i para-profesionalac pozicije, fakultet i osoblje često traže roditelja volontera da pomogne sa zadacima u cijeloj zgradi. Od sortiranje mail u kutije nastavnika za nadzor jednog izgrednika ručak sat kreditiranje ruku sa učionici projektima, mogućnostima volonterskog obiluju. I jos.

Iako bi mnogi roditelji vole da se uključe na neki način poboljšati doživljaj svoga djeteta i škole u svemu, većina mogućnosti za to su dostupne samo tokom školskih sati. Nažalost, roditelji čija su radna mjesta sukoba sa školom dan roku ostaje ograničenim mogućnostima volonter ili su potpuno van trčanja.

4. Smanjenje budžeta u školi usluga snazi ​​povećan roditeljski angažman kod kuće

Osim smanjenja broja zaposlenih u manje obučenih pozicije, mnoge škole su dali sjekiru na specijalizirane programe i njihove odgovarajuće fakultet - uključujući umjetnost, glazbu i akademskim intervencije - kako bi ostao u granicama smanjena budžeta. Uklanjanjem tih programa iz svojih planova i programa, škole proći roditeljima teret pružanja takve mogućnosti za svoje učenike kod kuće (znate, u svim njihovim obilnim roditeljske slobodno vrijeme).

Znamo kako je nagrađivanje glazbe, umjetnosti i osnovni predmet supportare za djecu, da ne spominjemo kako ugodnijim. Dakle, možete se kladiti roditelji i djeca podjednako će insistirati na pronalaženju alternativnih mjesta za svoje trubu Tooting, portret slikarstva i čitanje armature. Bilo kroz nonschool organizacije, privatne lekcije ili kući učenje, roditelji su sada odgovorni za uređenje posebnih aktivnosti van školskih sati. I nažalost - pogađate - tradicionalni raspored ureda rada ograničava dostupnost roditelja kako bi se olakšalo ove potrage za svoju djecu.

5. Visoke premije su smješteni na pre- i post-školski program njege

Sa školskim dana, počevši nakon radnog vremena počinje i / ili završava prije radnog dana vrši se, radi roditelji moraju pronaći brigu o djeci Opcijeda pokrivaju nestalih-vremena. Mnoge škole su došli da ispuni ovaj zahtjev nudeći pre- i post-školskim programima u kući - ali uz velike troškove.

Svakako seemslike najpogodnija opcija bi bila za djecu da ostanu na jednom mjestu (škola) cijeli dan, ali roditelji moraju odlučiti da li takvom lakoćom je vrijedan cijenu. Dok je jeftinije opcije zaštite su često dostupne na drugim mjestima, roditelji koji su odlučili da manje skupo put lice dodatno komplikuje raspored dok pokušavaju organizirati više drop-off i pickup vremena i lokacije uz svoj rad ciljeve. Koji Da li ste za: finansijski mir ili mentalno zdravlje?

Ova radna Mama Uradi sam Rutinska Podrazumeva Playing Mario Kart - i potpuno smo Get It

Sve u svemu, poruka je jasna: škola i radni dan rasporeda jednostavno ne Jibe. To može biti jedan od nekoliko waysin koji ostaje kod kuće roditelji zapravo imaju lako.

Ali, prije nego što se izradi peticiju za drastične promjene, uzmite u obzir da je dan škole nije strukturirano proizvoljno ili samo kako bi vaš život još težim. Postoji mnogo razloga škole konfigurirati njihov raspored na način na koji oni rade, a realnost je radnog vremena roditelja bi trebalo da bude više accommodatingof to. Kako bi se pomiriti ove dvije naizgled nespojive rasporeda, pokušajte preispitivanje način na koji radite. Vidjeti ako možete napraviti da radi drugačije - i bolje - za tebe, za djecu, za svoju školu rasporeda i za svoj obiteljski život u cjelini.

Evo nekoliko savjeta za novu viziju toga vaše radno vrijeme i pokretanje potrage za fleksibilnije radno okruženje.

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Ove lutke za pričanje možda špijuniraju svoju djecu

Post Roditeljstvo

Tražili smo decu sa tehničkim sposobnostima da idemo bez telefona nedelju dana

Post Roditeljstvo

Putovanje je zapravo zabavno sada kada imam djecu

Post Roditeljstvo

Žao mi je, ali Biti mama nije posao - još je teže

Post Roditeljstvo

Broj 1 način preživljavanja Biti novi roditelj

Post Roditeljstvo

Beyoncé, plavi bršljani i Tina poznaju hladnoću u stilu na datum 3 gen

Post Roditeljstvo

Koliko je loš TV prije 2 godine?

Post Roditeljstvo

Drago mi je što sam u trudnoći otišao u orgiju

Post Roditeljstvo

Iznenađujuće vesti o tinejdžerima i tetovažama

Post Roditeljstvo

Auto i vas i vaš tinejdžer će ih želeti da voze

Post Roditeljstvo

7 načina da dodate više voća i veggija na ploču vašeg deteta

Post Roditeljstvo

Čelsi Klinton pisac: napusti Barrona Trumpa samog