Zašto ne dobijem svoje dete novim iPhone-om? | BA.burnbrightlove.com

Zašto ne dobijem svoje dete novim iPhone-om?

Zašto ne dobijem svoje dete novim iPhone-om?

Danas je dan Apple štreberi su čekali: oslobađanje najnovije iPhone. Zapravo, neka bude tri nova iPhone: iPhone 8, iPhone 8 Plus i kao šlag na torti, iPhone X.

Ako vam je stalo do tih stvari, vi ćete biti uzbuđeni iPhone X novi fensi bita: bežično punjenje, prepoznavanje lica, displej ruba do ruba i - bubnjevi molim vas - nema dom dugme. Možda nećete biti tako uzbuđen cijenu $ 1,000. Moj sin je, međutim, prilično uzbuđen.

3 Razlozi I Do not Let My Kid Play With My Phone

Osobno, ja još uvijek pokušavam da shvatim kako da se slike na mom iPhone SE da ne dobijete tu poruku neugodno "nije dovoljno za pohranu" (baš kao što sam ja sva deca u jednom mjestu sa otvorenim očima). Ovaj model je pušten samo Apple prošle godine, ali to izgleda kao cigla u odnosu na svoje prijatelje 'uglađen, sliver tankim iPhone 7s. Fancy karakteristike novog iPhone će biti izgubljen na mene, a ja sigurno imaju bolje stvari potrošiti $ 1,000 na.

Moja djeca, međutim, i dalje se bore sa konceptom stvari košta i -kao što je činjenica da je uglađen, sliver tanki gadgeta koštati previše muchmoney. Moja kćerka je tek napunio 7, tako siguran, ona je opravdano. Ali njen veliki brat napunila 10 uskoro, a izgleda da misli da sa dvocifrenom dođe velike povlastice, kao što je njegov pametni telefon. Prosječna dob za dijete da se njihov prvi cellphoneis 10,3 godina, tako da sam spreman za ove molbe. Upravo sada, moj sin ima koristi i adaptiran iPod Touch, što je u redu za igranje igara i slanje mene reda kake Emojis kad je u kući svog oca.

"Mislim da mi je potreban pametni telefon", rekao je nedavno. "Mnogi klinci u mom razredu ih imaju."

"Šta ti je potrebno smartphone za?" Pitao sam ga. "Ne idem nikuda bez mene ili tvoj tata. I možete mi poslati kaku Emojis sa iPod Touch."

On je slegnuo ramenima. "Mnogi klinci u mom razredu ih imaju."

Dakle, Vaš Kid Wants a mobitel: Kako Young Too Young?

Ovo je moj najveći problem s djecom i pametnih telefona. Ne radi se o bežično punjenje ili prepoznavanje lica ili nedostatku doma dugme. Radi se o statusni simbol. To je o tome da ono što svi ostali imaju, bez obzira na cijenu.

Ja ne znam šta je pokojni gospodin i sam Apple, Steve Jobs, bi pomislio o mom sinu pogotkom pametni telefon u dobi od 10, ali znam kakav je njegov dugogodišnji rival Bill Gates smatra. Ranije ove godine, Microsoft mogul dao interviewin koji je otkrio da nije dao nikakve njegove djece dobiju svoj mobitel dok su bili 14 godina - ". Oni su se žalili druga djeca ih dobili ranije", iako I to je osnovni mobilni on govori, a ne smartphone.

Kao neko ko zarađuje online, ja sam oduševljen za moju djecu da budu izloženi digitalnih alata i imati priliku da razviju tehnologiju vještine. U ovom trenutku, oni to rade u školi, kao i kod kuće, gdje imamo iMac i Kindle, kao i iz druge iPod. Zar to nije više nego dovoljno?

Spreman sam za strastan molbe za najnovije gadgete kao klinci stariji i podložniji vršnjačkom pritisku. I ja ću priznati da, kao neko ko je odrastao u 80-ih godina, to mi je teško da se odupru iskušenju da vosak lirski o radostima penjanje stabala, jahanje bicikle dok sunce otišao i oslanjajući se na stvarnim papir umjesto iPad ekran. Moram probati, iako, jer živimo sada u drugačijem svijetu: svijet u kojem nosevi klinci 'često zakopani u svoje pametne telefone. Ali to nije njihova krivica. To je kako stvari stoje, i uskraćivanje neće postići mnogo.

Moje Teen neće koristiti Smartphone - on će i dalje imaju društveni život?

Kao i toliko aspektima roditeljstva, sve se svodi na ravnotežu. Moja djeca će, u nekom trenutku, želite koristiti - čak morati koristiti - svoje spravice za više od Emojis i Minecraft. Prije nego što sam znao, da će čak imati visoku papire ili konferencijske pozive za svoj posao. To je verovatno moja djeca će biti jedini u svojoj klasi za početak srednje škole bez smartphone - brzo slame ankete drugih roditelja potvrđuje ovu - ali kad ja mislim da su dovoljno zreli da koriste (i paziti) jedan, ja ću razmotriti. Ali definitivno neće biti iPhone X.

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Kejt Middleton govori o podršci za mentalno zdravlje majki

Post Roditeljstvo

Katherine heigl ima dečaka i spremni smo da budemo srećni za nju

Post Roditeljstvo

Joy-anna duggar forsyth objavljuje bubrežu - stav prema anti-abortusu - na instagramu

Post Roditeljstvo

Lauren conrad-ov 4 ladylike zakoni teorije trudnoće

Post Roditeljstvo

Candice swanepoel preuzima policiju dojenja

Post Roditeljstvo

Ova ekološka odeća je odlična za decu - i planetu Zemlju

Post Roditeljstvo

Šta morate učiniti ako ste zajedno roditelji sa toksičnim bivšim

Post Roditeljstvo

Will smith imitira sina Jadena na instagramu, osvaja nagradu trol tatu

Post Roditeljstvo

Mama je sramota od strane učitelja zbog onoga što je na ručku njenog deteta

Post Roditeljstvo

Chrissy teigen se smeje sa igralištem - fobičnim mamičarima

Post Roditeljstvo

12 pametnih savjeta za ekološke nove mame

Post Roditeljstvo

Dragi tjelesni šamar: naše kćeri su savršene, a mi smo i mi